Keystone logo

3 Doctorat Programe în Asistență medicală Îngrijire mintală Psihologie Psihologia familiei 2024

Filtre

Filtre

  • Doctorat
  • Asistență medicală
  • Îngrijire mintală
  • Psihologie
Domenii de studiu
  • Asistență medicală (3)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu

Doctorat Programe în Asistență medicală Îngrijire mintală Psihologie Psihologia familiei

Ce este psihologia familiei?
Psihologia familiei este studiul științific al dinamicii familiei și al modurilor în care familiile interacționează între ele. Se concentrează asupra modului în care familiile funcționează în ceea ce privește relațiile, comunicarea și structura generală. Psihologii de familie lucrează pentru a înțelege cum interacționează familiile și cum își pot îmbunătăți relațiile. De asemenea, lucrează pentru a ajuta familiile în perioade de criză, cum ar fi divorțul sau decesul. Psihologii de familie lucrează și cu copiii și adolescenții pentru a-i ajuta să facă față problemelor familiale. Aceștia pot lucra cu părinții pentru a le învăța abilități eficiente de părinți sau pentru a ajuta familiile să facă față problemelor dificile, cum ar fi abuzul de substanțe sau violența domestică. psihologii de familie pot oferi, de asemenea, terapie familiilor care trec printr-o perioadă dificilă.

Ce pot face cu o diplomă în Psihologia familiei?
O diplomă în psihologia familiei poate duce la o carieră în cercetare, predare sau practică clinică. Psihologii de familie pot lucra în spitale, clinici, cabinete private sau laboratoare de cercetare. Ei pot lucra, de asemenea, în școli, agenții guvernamentale sau organizații care oferă servicii familiilor. Mulți psihologi de familie aleg, de asemenea, să urmeze cariere în educație sau politici publice.

Diferite tipuri de grade de psihologie familială
O diplomă de licență în psihologia familiei va dura de obicei patru ani. În timpul studiilor, veți urma cursuri pe subiecte precum dinamica familiei, dezvoltarea umană și comunicare. Veți avea, de asemenea, oportunitatea de a participa la stagii de practică sau de plasare pe teren. O diplomă de master în psihologia familiei va dura de obicei doi până la trei ani. În timpul studiilor, veți urma cursuri avansate pe teme precum psihopatologie, evaluare și intervenție. De asemenea, veți avea ocazia să efectuați cercetări și să scrieți o teză. O diplomă de doctorat în psihologia familiei vă va pregăti pentru o carieră în cercetare sau practică clinică. În timpul studiilor, veți urma cursuri avansate pe teme precum psihopatologie, evaluare și intervenție.

Cerințele pentru un program de Doctorat includ adesea ca studentul să fi obținut deja o diplomă de Masterat. În plus, trebuie prezentată o teză sau disertație care să consiste în principal din cercetarea academică originală a studentului. În unele țări, această lucrare poate să trebuiască să fie prezentată în fața unei comisii.