We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

2 Doctorat Programe în Studii umaniste Lingvistică Filologie 2024

Filtre

Filtre

  • Studii umaniste
  • Lingvistică
  • Filologie
Domenii de studiu
  • Studii umaniste (2)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu

Popular degree type

Popular study format

Doctorat Programe în Studii umaniste Lingvistică Filologie

Ce este Filologia?
Filologia este studiul limbii în sursele istorice scrise. Este o combinație de critică literară, istorie și lingvistică. Filologii sunt preocupați de modul în care limba sa schimbat de-a lungul timpului și de modul în care este folosită în diferite contexte. Ei studiază, de asemenea, relațiile dintre limbi și culturile care le vorbesc.

Ce pot face cu o diplomă în filologie?
Cu o diplomă în filologie, puteți urma o carieră în predare, lingvistică, traducere sau publicare. De asemenea, vă puteți folosi abilitățile pentru a lucra în domenii precum marketing, publicitate sau relații publice.

De ce este important să studiezi filologia?
Studierea filologiei este importantă pentru că ne ajută să înțelegem cum s-a schimbat limba de-a lungul timpului și cum este folosită în diferite contexte. De asemenea, ne ajută să înțelegem mai bine relațiile dintre limbi și culturile care le vorbesc. Înțelegând aceste lucruri, putem comunica mai bine cu oameni din alte culturi și putem îmbunătăți înțelegerea lumii din jurul nostru.

Ce diplome se pot obține în filologie?
Există câteva tipuri diferite de grade de filologie pe care le puteți urma. Acestea includ o licență în arte (BA) în filologie, un master în arte (MA) în filologie și un doctor în filozofie (doctorat) în filologie. Fiecare dintre aceste grade vă va oferi oportunitatea de a studia limba în profunzime și de a învăța. Unele școli oferă diplome de filologie în mod specific, în timp ce altele oferă diplome în domenii conexe, cum ar fi lingvistică sau istorie, cu accent pe filologie.