Keystone logo
© Daniel Vegel
Central European University (CEU)

Central European University (CEU)

Central European University (CEU)

Introducere

Înființată în 1991, Universitatea Central Europeană ( CEU ) se bazează pe premisa că falibilitatea umană poate fi contrabalansată prin discuția critică a ideilor și că acest spirit critic poate fi susținut cel mai bine în societățile în care cetățenii au libertatea de a examina teoriile concurente și de a evalua în mod deschis. și să schimbe politicile guvernamentale. CEU este una dintre cele mai dens universități internaționale din lume. Amestecul său rar de naționalități, etnii și culturi creează un mediu ideal pentru examinarea subiectelor „societății deschise” precum democrațiile emergente, economiile de tranziție, libertatea presei, naționalismul, drepturile omului și statul de drept.

CEU este cunoscut pentru excelența în predare și cercetare - cu scop. La baza misiunii sale se află un set de principii: căutarea adevărului oriunde duce acesta, respectul pentru diversitatea culturilor și popoarelor și angajamentul de a rezolva diferențele prin dezbatere, nu prin negare.

Misiunea noastră

Universitatea Central Europeană este o instituție de cercetare și predare avansată, dedicată cercetării intelectuale responsabile din punct de vedere social și moral. După ce a lansat o nouă ofertă de licență în 2020, programul educațional distinctiv al CEU se bazează pe tradiția de cercetare a marilor universități americane; despre cele mai valoroase tradiții intelectuale central-europene; asupra diversității internaționale a facultății și studenților săi; asupra angajamentului său față de serviciul social; și despre istoria sa a realizărilor academice și politice în transformarea moștenirii comuniste închise.

CEU se angajează să promoveze valorile societății deschise și gândirea critică auto-reflexivă. Acesta vizează excelența în stăpânirea cunoștințelor consacrate, curajul de a urmări crearea de noi cunoștințe în științe umaniste, științe sociale, drept și management și implicarea în promovarea aplicațiilor pentru fiecare, în special prin implicațiile lor politice. CEU este un nou model de educație internațională, un centru pentru studiul provocărilor economice, sociale și politice contemporane și o sursă de sprijin pentru construirea unor societăți deschise și democratice care respectă drepturile omului și demnitatea umană.

Cum funcționează CEU

Universitatea Central Europeană („ CEU ” sau „Universitatea”) a fost fondată în 1991 pentru a sprijini tranzițiile democratice din Europa Centrală și de Est și din fosta Uniune Sovietică. În 2020, CEU a lansat o nouă ofertă de licență. Universitatea este profund internațională: găzduiește studenți din peste 100 de țări și profesori din peste 50.

Misiunea Universității, desfășurată prin cele 13 departamente academice și centrele sale de cercetare de vârf la nivel mondial, este de a promova societățile deschise și democrația, prin cercetare avansată și predare bazată pe cercetare, în primul rând în științe sociale și umaniste. Limba de predare este engleza.

Acreditare

Acreditarea Statelor Unite

CEU deține o carte absolută de la Consiliul de Regență al Universității din Statul New York, pentru și în numele Departamentului de Educație al Statului New York. În Statele Unite, CEU este acreditat de către Middle States Commission on Higher Education (MSCHE, adresa: 3624 Market Street, Philadelphia, PA 19104, Statele Unite, telefon: (1 215) 662 5606). Statutul CEU de acreditare este disponibil pe site-ul web MSCHE.

În Austria, CEU este autorizată să opereze toate programele sale de studii din SUA prin decizia Agenției pentru Asigurarea Calității și Acreditare Austria (AQ Austria) în temeiul paragrafului 27 secțiunile 1-4 din Legea Austriei privind asigurarea calității în învățământul superior.

Acreditare austriacă

Sigiliul de acreditare din AustriaÎn Austria, entitatea austriacă a CEU Universitatea Privată a Universității din Europa Centrală ( CEU PU) este recunoscută ca instituție privată de învățământ superior în temeiul §§ 24 și 25 HS-QSG și § 1 Legea Universității Private (PUG), împreună cu § 14 Legea universității private (PrivHG). CEU PU este acreditat de Agenția pentru Asigurarea Calității și Acreditare Austria

Caracteristici Campus

Campusul din Viena

Campusul CEU din Viena este bine conectat la transportul public și este situat în Favoriten, districtul 10 multicultural al capitalei austriece și una dintre cele mai diverse locații ale orașului. Este ușor accesibil din tot orașul și nu numai, cu stații de tramvai și stații de cale ferată și de metrou în apropiere.

Crearea unui mediu de lucru și de învățare colaborativ se află în centrul viziunii CEU .

Accesibilitatea campusului

CEU se angajează să creeze spații care sunt ușor de utilizat pentru toți membrii comunității și vizitatorii, inclusiv persoanele cu deficiențe de vedere și auz sau ajutoare de mobilitate. În ambele campusuri din Budapesta și Viena sunt disponibile mai multe funcții și instrumente de accesibilitate.

Cum să ajungeți aici prin transport public

De la gară (Hauptbahnhof Wien): U1 (metrou) până la Reumannplatz (direcția Oberlaa, 2 stații), apoi tramvaiul 6 până la Schrankenberggasse (direcția Kaiserebersdorf/Zinnergasse, 2 stații)

Parcare

Campusul din Viena oferă un loc de parcare pentru parcare pe termen scurt și lung pentru angajații CEU .

Situl din Budapesta

Nador utca 15 este intrarea principală în Universitate și găzduiește Auditoriul CEU , Biblioteca CEU , centre de cercetare, săli de clasă, spații de studiu și birouri ale administrației centrale. Nadors 13 și 15, premiate, au fost deschise în toamna anului 2016.

Recepție

Recepția este situată în holul de la intrare.

Facilități și Servicii

CEU oferă o gamă largă de servicii în facilitățile sale situate în Viena și Budapesta. Mai multe informații sunt disponibile vizitând una dintre paginile noastre dedicate serviciului sau facilității în cauză.

Biroul de facilități își propune să lucreze împreună pentru a se asigura că se menține un mediu confortabil de lucru și de studiu în toate clădirile Universității. Vă rugăm să verificați acest site pentru mai multe detalii (este necesară autentificarea CEU )

 • Facilități și Servicii
 • Politicile bibliotecii și informațiile privind calitatea de membru
 • Servicii IT
 • Servicii de alimentație publică
 • Servicii de livrare și poștă
 • Servicii medicale
 • Pensiunea Raoul Wallenberg
 • Reședința și Centrul de Conferințe CEU
 • CEU durabil

  Admitere

  Programe de licență

  Pentru a aplica la programele de licență ale CEU , va trebui să aduni documente cum ar fi foile matricole, CV-ul și dovada cunoștințelor limbii engleze, să obții o scrisoare de recomandare, să scrii o scrisoare de motivație și un eseu și să completezi formularul de cerere online, unde vei încărca totul și vei plăti taxa de înscriere. Aici puteți găsi o listă cu ceea ce aveți nevoie pentru aplicația dvs. Pentru a aplica la programul de licență Cultură, Politică și Societate, va trebui să scrieți un eseu despre ceea ce vedeți ca fiind cea mai importantă provocare cu care ne confruntăm astăzi.

  Subiectul poate fi de natură socială, politică, culturală, economică sau de mediu - sau o combinație. Cum vă imaginați că o diplomă în Cultură, Politică și Societate va ajuta la înțelegerea acestei provocări și la încercarea de a o aborda? Căutăm opinia, analiza și pasiunea ta. Puteți găsi mai multe informații aici. Odată ce ați depus cererea, personalul facultății CEU și personalul de admitere o examinează împreună cu toate celelalte. Finaliștii sunt invitați la interviuri cu un grup de profesori, apoi se iau decizii, iar candidații câștigători sunt anunțați.

  Cerințe de eligibilitate pentru programele de master

  Solicitanții trebuie să aibă o diplomă întâi (licență sau diplomă de licență echivalentă) de la o universitate sau instituție de învățământ superior recunoscută sau să furnizeze documente care să indice că vor obține o astfel de diplomă întâi înainte de înscrierea la un program de master CEU . Solicitanții care aplică pentru programe de master de doi ani trebuie să fi obținut minimum 180 de credite ECTS* (sau echivalent) în timpul studiilor universitare, în timp ce solicitanții de programe de master de un an, un minim de 240 de credite ECTS* (sau echivalent).

  (În cazuri excepționale, aplicanților cu o diplomă de licență de trei ani [180 de credite ECTS sau echivalent] li se poate permite admiterea în programe de master de un an. Solicitanții ar trebui să știe că este posibil să nu poată urma o diplomă de doctorat în Europa Zona de învățământ superior dacă au acumulat mai puțin de 300 de credite ECTS (sau echivalent) în studiile universitare anterioare.Solicitanții care doresc să urmeze o carieră academică în țările care au adoptat cadrul ECTS ar trebui să-și aleagă programul de master în consecință [doi ani de master în în cazul în care au colectat 180 ECTS (sau echivalent) și master de un an în cazul în care au 240 de credite ECTS (sau echivalent). Pentru lista condițiilor în care pot fi acordate scutiri, vă rugăm să consultați site-ul web al programului.)

  Studenții înscriși la un program de master la CEU nu trebuie să fie înscriși simultan într-o altă instituție de învățământ superior decât dacă prezintă documentație oficială privind obținerea unui concediu de la cealaltă instituție pe toată durata studiilor la CEU . Studenții admiși sunt obligați, dacă este cazul, să indice în fișa de înscriere la o altă instituție la începutul studiilor la CEU .

  *Un credit ECTS valorează 0,5 credite SUA.

  Cerințe de eligibilitate pentru programele de doctorat

  Solicitanții trebuie să aibă o diplomă de licență (sau echivalent) și o diplomă de master (sau echivalent) într-un domeniu conex de la o universitate sau instituție de învățământ superior recunoscută sau să furnizeze documente care să indice că vor obține o astfel de diplomă înainte de înscrierea la un curs de doctorat CEU de studiu. Acei studenți care dețin o diplomă de master de cinci ani nu trebuie să aibă o licență.

  În cazuri excepționale, Departamentul de Științe Cognitive va lua în considerare și candidații care dețin doar o diplomă de licență, cu condiția să fie într-o disciplină strâns asociată cu știința cognitivă.

  Studenții înscriși într-un program de doctorat la CEU nu trebuie să fie înscriși concomitent în alte instituții de învățământ superior și sunt obligați, la începutul studiilor la CEU , să semneze o declarație în acest sens.

  Cerințe de limbă

  Limba de predare pentru toate programele de master, doctorat și non-diplomă oferite de Universitatea Central Europeană este engleza. Candidații trebuie să demonstreze competențele în limba engleză, trimițând scoruri standardizate la testele de limba engleză. Candidații a căror prima limbă este engleza sunt în mod normal scutiți de această cerință.

  Cerinte pentru viza

  Informații privind vize și rezidență pentru campusul CEU Viena (Austria)

  Cererile de viză și permis de ședere pot fi procesate numai de autoritățile austriece de imigrare. Puteți găsi cel mai apropiat birou de reprezentare din Austria aici. Biroul pentru imigrare din Viena este MA 35. CEU PU nu are voie să solicite o viză sau un permis de ședere în numele studenților și nici nu avem dreptul legal de a face întrebări la autoritățile relevante în numele studentului. Vă rugăm să urmați pașii de pe această pagină pentru instrucțiuni și recomandări de aplicare.

  Solicitanți pentru prima dată

  Pasul 1: Aflați ce fel de document aveți nevoie înainte de a intra în Austria

  Cetățeni din afara UE (Uniunea Europeană) și din afara SEE (Spațiul Economic European) (resortisanți ai țărilor terțe): aflați dacă aveți nevoie de viză pentru a intra în Austria. Vă rugăm să verificați această listă OeAD pentru a vedea dacă aveți dreptul la o ședere de 90 de zile fără viză. Dacă aveți nevoie de viză pentru a intra în Austria, vă rugăm să depuneți cererea de permis de ședere pentru studenți în țara dvs. de origine imediat ce primiți confirmarea acceptării în scopul vizei (vezi Pasul 2 de mai jos).

  Studenții care pot intra fără viză pentru 90 de zile sau care dețin un permis de ședere dintr-o altă țară Schengen pot aplica în Austria.

  Atenție: Aplicarea în Austria nu vă permite să depășiți perioada de 90 de zile fără viză. Din acest motiv, vă recomandăm insistent să aplicați în Austria numai dacă v-ați pregătit toate documentele înainte de a intra în Austria și ați solicitat o programare la autoritatea de imigrare. Dacă depășiți șederea fără viză înainte de aprobarea permisului de ședere, va trebui să părăsiți spațiul Schengen până când veți primi permisul de ședere pentru studenți.
  Cetățeni UE sau SEE: nu aveți nevoie de viză sau permis de ședere pentru a locui în Austria, cu toate acestea, trebuie să solicitați o confirmare de înregistrare (Anmeldebescheinigung) în termen de patru luni de la sosirea în Austria. Puteți găsi mai multe informații pe site-ul guvernului.

  Pasul 2: Obțineți o întâlnire

  Vă rugăm să obțineți o programare la ambasada sau consulatul local al Austriei sau la biroul MA 35 din Viena. Întâlnirea la ambasadă ar trebui să fie programată imediat ce ați acceptat oferta dvs. de acceptare CEU . Trebuie să aplicați personal*. Dacă aplicați la MA 35, vă rugăm să rețineți că puteți obține o programare cu opt săptămâni înainte. Vă recomandăm să obțineți o programare la MA35 pentru mijlocul lunii septembrie.
  * Vă rugăm să rețineți: poate fi necesar să vizitați ambasada de mai multe ori înainte ca cererea să fie aprobată.

  Pasul 3: Pregătiți toate documentele necesare pentru cerere, enumerate aici. Vă rugăm să vă asigurați că certificatul dvs. de autorizare a poliției trebuie să fie legalizat și tradus de un traducător autorizat. Un document de confirmare a acceptării va fi pus la dispoziție pe portalul solicitantului dvs. după ce ați acceptat oficial o ofertă de admitere.

  Pasul 4: Așteptați aprobarea de la MA35. Veți primi un e-mail odată ce decizia a fost luată.

  Pasul 5*: Aplicați pentru viza D pentru a intra în Austria.

  Pasul 6*: Călătorește în Austria și aplică pentru o programare la MA35.

  Pasul 7: Pregătiți documentele pentru a vă ridica permisul de ședere.

  Pasul 8: Ridicați permisul de ședere și aduceți toate documentele necesare la programare.

  *in cazul in care aveti nevoie de viza pentru a intra in Austria.

  Doriți să aflați ce fel de permis de ședere sau viză aveți nevoie?

  Urmați diagrama de mai jos pentru a vedea dacă aveți nevoie de un permis de ședere sau de o viză. Diagrama vă va arăta, de asemenea, când și cum ar trebui să solicitați un permis de ședere.

  Burse și finanțare

  Oferim una dintre cele mai generoase și mai accesibile scheme de burse, disponibilă candidaților din orice țară, de la premii de școlarizare la burse.

  Candidaților de licență, oferim oportunități de sprijin financiar,

  Licenta

  CEU se bucură de sprijinul donatorilor generoși, inclusiv al absolvenților noștri, care sprijină studenții talentați cu burse și premii. Aici veți găsi informații despre aceste oportunități și despre cum să aplicați.

  • Premiul pentru școlarizare parțială
  • Premiul prezidențial
  • Sprijin financiar extern și oportunități de burse

  Premiul pentru școlarizare parțială

  Un număr mic de premii de școlarizare parțială sunt disponibile pentru candidații remarcabili la programele de licență în știința datelor și societate, licență în cultură, politică și societate și licență în filosofie, politică și economie.

  Detalii

  Acesta este un premiu bazat pe merit, care poate finanța până la 50% din taxa de școlarizare (până la 3.500 EUR pe an universitar).

  cerere

  Solicitanții care doresc să fie luați în considerare pentru acest premiu trebuie să aplice până la 1 februarie 2024.

  Premiul prezidențial

  Doi candidați excepționali vor primi un premiu de studii prezidențiale cu o valoare totală de 5.000 EUR fiecare. Fondul de bursieri prezidențiali a fost înființat de președintele și rectorul CEU Michael Ignatieff și soția sa Zsuzsanna Zsohar pentru a sprijini studenții care demonstrează acreditări academice excepționale și promisiune de conducere.

  Detalii

  Premiul acoperă o parte din taxa de școlarizare pe parcursul celor patru ani de studii de licență, după cum urmează:

  • Anul 1: 500 €
  • Anul 2: 1.000 €
  • Anul 3: 1.500 €
  • Anul 4: 2.000 €

  cerere

  Toate cererile depuse până la 1 februarie 2024 vor fi luate în considerare automat pentru acest premiu. Nu este nevoie să depuneți o cerere separată sau să indicați interesul dumneavoastră pentru acest premiu în Formularul de cerere CEU (secțiunea „Finanțare”).

  Oportunități de sprijin financiar extern

  Puteți găsi informații despre unele dintre oportunitățile de la guverne și alți finanțatori aici. Vă rugăm să rețineți că această listă nu este deloc cuprinzătoare. Asigurați-vă că verificați cerințele de eligibilitate înainte de a aplica.

  Masterat

  Candidaților la master, acordăm ajutor financiar în funcție de meritul academic. Puteți aplica pentru sprijin financiar pentru studiile de master în secțiunea Finanțare din Formularul de aplicare online.

  Aplicați pentru unul dintre programele noastre de doctorat? Te vom lua în considerare automat pentru Bursa de doctorat CEU .

  Bursa de doctorat.

  CEU are o reputație internațională pentru educația postuniversitară de înaltă calitate, oferită într-un mediu condus de cercetare. În îndeplinirea misiunii noastre, ne străduim să atragem cei mai buni absolvenți din întreaga lume pentru programul nostru de doctorat. Candidații care aplică până la termenul limită pentru ajutor financiar sunt luați în considerare automat pentru Bursa de doctorat CEU , acoperind costul integral al școlarizării, complet cu o bursă lunară pentru a ajuta cu locuința și costurile de trai.

  Bursa de doctorat - 1.680 EUR/brut/lună (=1.350 EUR/net/lună pentru studenții care nu au alt venit impozabil)*

  *Boldurile de doctorat sunt impozabile în Austria. Doctoranzii sunt considerați noi persoane care desfășoară activități independente în Austria și trebuie să își depună propriile impozite și să se înregistreze la furnizorul național de asigurări SVS.

  Clasamente

  • CEU clasat pe locul 182 în clasamentul rundă universitar
  • CEU ocupă locul 40 în Politică și Studii Internaționale; Clasament QS acordat la șase materii
  • Programele CEU se clasează printre cele mai bune 100 din lume în cea mai recentă listă QS
  • Cel mai recent clasament al subiectelor QS listează trei programe CEU printre cele mai bune 200 din lume
  • CEU demonstrează excelență în 2023 QS World University Rankings
  • CEU urcă în 2021 QS World University Rankings

  Mărturii studențești

  Locații

  • Vienna

   Quellenstraße, 51, 1100, Vienna

  Întrebări