Keystone logo
Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Introducere

Educaţie

Facultatea de Medicină a Universității Charles din Hradec Králové oferă educație pentru viitorii deținători de diplome de licență, masterat și doctorat în științele medicale.

Educația este asigurată de educatori - experți în domeniile respective și oameni de știință competenți.

Cooperare internationala

Cooperarea cu țările străine și mobilitatea internațională reprezintă o prioritate pentru facultatea noastră.

În afară de programul Erasmus, care oferă studenților posibilitatea de a petrece unul sau două semestre la unele universități europene, organizația IFMSA oferă și alte destinații de plasare studenților.

Facultatea noastră a avut o relație excelentă cu prestigioasa Clinică Mayo din Rochester, SUA. Această cooperare unică, care, prin amploarea sa, depășește toate celelalte facultăți de medicină din Republica Cehă, oferă un stagiu anual pentru aproximativ 10 studenți universitari și postuniversitari pentru un stagiu de 3 luni în Rochester. Plasamentele se concentrează pe cercetare și sunt de obicei legate de domeniul de interes și de dezvoltarea viitoare a studenților noștri. Există, de asemenea, deseori, un rezultat de publicare. Toți participanții la stagiul de la Clinica Mayo confirmă faptul că este o activitate foarte stimulativă. În unele cazuri, acesta a condus la stagii de lucru suplimentare la clinici de prestigiu din SUA.

Acordurile inter-facultăți și sutele de acorduri interuniversitare pentru studenți și profesori sunt un alt mod comun de cooperare cu instituțiile străine.

Știință și cercetare

În plus față de predare, activitățile științifice și de cercetare sunt printre activitățile principale ale facultății.

Membrii facultății și studenții noștri sunt anchetatori principali sau co-anchetatori ai multor proiecte de subvenționare (Agenția de granturi cehă, Fondul social european, FEDR, FP7 etc.) referitoare la cercetarea medicală și inovarea didactică.

Studenții de la programele de licență (masterat) se pot pregăti încă de la începutul studiilor pentru activitatea științifică și de cercetare în cadrul programelor de studii. Rezultatul muncii lor este prezentat, discutat și judecat anual în cadrul conferințelor SVOČ (Conferința privind munca științifică și de cercetare a studenților).

Rezultatele activităților științifice și de cercetare sunt prezentate la multe întâlniri științifice regulate.

Conferințele științifice ale Facultății de Medicină și ale Spitalului Universitar din Hradec Králové fac parte din procedurile de revizuire externă pentru subvențiile unor agenții de subvenționare.

Activitățile de cercetare ale studenților din cadrul programului de studii postuniversitare (doctorat) sunt prezentate la conferințele studenților postuniversitari.

Conferința internațională a studenților doctoranzi (Ph.D.) numită "Conferința Internațională Medicală Postuniversitară din Hradec Králové" cu subtitlul "Noi frontiere în cercetarea studenților doctoranzi" este organizată anual din 2005 și a crescut în prestigiu. Prestigiul Conferinței Internaționale de Studii Medicale Postuniversitare din Hradec Králové, cu subtitlul "New Frontiers in the Research of Ph.D. Students", organizată anual din 2005, este în continuă creștere.

Locații

  • Hradec Kralove

    Charles University in Prague Faculty of Medicine in Hradec Kralove PO BOX 38 Simkova 870 Hradec Kralove 1 500 38 Czech Republic, , Hradec Kralove

Programe

    Instituția oferă și:

    Întrebări