Oferte de Granturi și Burse
Această pagină oferă informații importante despre procedura pentru cererile de grant și detalii despre cum să înregistrați Universitatea Charles în bazele de date relevante.
Cereri pentru granturi internaționale – Detalii de înregistrare la Universitatea Charles
Asigurați-vă că introduceți întotdeauna detaliile oficiale corecte ale Universității Charles în bazele de date relevante. Adresa trebuie să fie întotdeauna cea a Universității: Ovocný trh 3/5, 116 36 Praha 1; NU este adresa facultății sau institutului dumneavoastră. Aceleași detalii trebuie furnizate în toate cererile internaționale, indiferent dacă agenția este situată în interiorul sau în afara UE și indiferent dacă grantul este finanțat printr-un program UE sau nu.
Vă rugăm să nu vă înregistrați în nicio bază de date ca angajat al Universității Charles fără a informa Departamentul de Cercetare din Rectorat; Procedând astfel, probabil că veți face imposibil pentru alți solicitanți de la Universitate să își înregistreze propriile cereri de grant.Dacă (de exemplu, din cauza presiunii timpului) sunteți forțat să înregistrați Universitatea Charles la o agenție, vă rugăm să informați fără întârziere Departamentul de Cercetare din Rectorat despre acest fapt.Puteți solicita înregistrarea trimițând un e-mail către Mgr. Adéla Jiroudková (tel. 224 491 731), copiată șefului departamentului RNDr. Helena Kvačková.
Cereri pentru Granturi din SUA
Dacă întâlniți oricare dintre acronimele prezentate mai jos atunci când completați o cerere pentru un grant de la o agenție cu sediul în Statele Unite, vă rugăm să furnizați următoarele detalii pentru Universitatea Charles:Notă: Dacă nu este setat altfel, cheltuielile generale sunt socotite ca o rată forfetară de 20%.
Numărul DUNS | 495174757 | „Numărul sistemului de numerotare universală Dun și Bradstreet (DUNS)” |
Cod NCAGE | 63S9G | Sistemul de Codificare NATO - Codul NATO al Entităților Comerciale și Guvernamentale |
SAM Sistem de management al premiilor | inregistrare in curs | |
Codul IPF (IPC). | 1341401 | Universitatea Charles este înregistrată la NIH eRA Commons |
Grants.gov | Universitatea Charles este înregistrată | |
MPIN | UNI1348UK | Numărul de identificare a partenerului de marketing |
Codul NAICS | 611310 (Colegii, universități și școli profesionale) | Sistemul de clasificare a industriei din America de Nord (NAICS) |
Fondul Internațional Vișegrad
Fondul Internațional Visegrad (IVF) a fost înființat la 9 iunie 2000. Statele sale membre (cunoscute în mod colectiv ca „V4”) sunt Republica Cehă, Ungaria, Polonia și Slovacia. Organele supreme ale Fondului sunt Conferința Miniștrilor Afacerilor Externe și Consiliul Ambasadorilor. Responsabilitatea pentru operațiunile de zi cu zi revine Directorului Executiv, care are sediul la sediul Fondului din Bratislava. Limba oficială a Fondului este engleza. Scopul Fondului Internațional Visegrad este de a contribui la o cooperare strânsă între statele membre și de a consolida legăturile în cultură, cercetare, educație, schimburi de tineri, turism și cooperare transfrontalieră. Bugetul Fondului este alcătuit din patru contribuții anuale egale, câte una din partea fiecărui stat membru.
Programele Fondului Internațional VisegradGranturi mici:
- Granturile mici sprijină proiecte de cooperare care implică entități din țările V4 (cultură, cercetare, educație, schimburi de tineri, cooperare transfrontalieră și turism);
- Termenele limită pentru depunerea cererilor sunt 1 martie, 1 iunie, 1 septembrie și 1 decembrie în fiecare an;
- Suma maximă alocată oricărui proiect este de 4000 EUR (contribuția FIV nu poate depăși 50 % din costurile totale de implementare a proiectului) iar grantul este acordat pentru maximum 6 luni (deși faza de implementare poate dura mai mult).
- Granturile standard susțin proiecte de cooperare care implică entități din țările V4 în aceleași domenii ca și granturile mici, dar fiecărui proiect i se alocă peste 4000 EUR și perioada de implementare a proiectului este de 12 luni (contribuția FIV nu poate depăși 50 % din costurile totale de implementare a proiectului);
- Termenele limită pentru depunerea cererilor sunt 1 martie și 1 septembrie în fiecare an.
- Acest grant este conceput pentru a sprijini crearea de noi cursuri sau programe de studii legate de problemele care afectează țările V4.
- Granturile strategice sprijină proiecte strategice majore pe termen lung care implică instituții din toate cele patru țări Vișegrad;
- Proiectele trebuie să fie axate pe prioritățile stabilite pentru anul dat;
- Termenele limită pentru depunerea cererilor sunt 15 februarie și 15 mai în fiecare an;
- Granturile sunt acordate pentru maximum 3 ani (fiecare proiect este de obicei alocat în jur de 50 000 EUR); ca și în cazul celorlalte tipuri, contribuția FIV nu poate depăși 50 % din costurile totale de implementare a proiectului.
Bursele Visegrad sprijină studenții programelor de master și cei implicați în studii post-master sau cercetări pentru o perioadă de 1 – 4 semestre la toate universitățile publice sau private acreditate sau unitățile acreditate ale Academiilor de Științe din țările V4 (sau alte țări – vezi mai jos). Termenul limită pentru depunerea cererilor de bursă este o dată pe an (31 ianuarie).Tipuri de burse:
- Burse viitoare pentru solicitanții din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Croația, Georgia, Macedonia/FYROM, Muntenegru, Federația Rusă, Serbia și Ucraina, permițând solicitanților să studieze la o universitate V4. Aceleași reguli se aplică solicitanților din Kosovo;
- Burse intra-Visegrad, oferite solicitanților din țările V4 care doresc să studieze sau să continue cercetări într-o altă țară V4;
- Burse de ieșire, oferite solicitanților din țările V4 care doresc să studieze sau să continue cercetări în oricare dintre aceste țări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Croația, Georgia, Macedonia/FYROM, Muntenegru, Federația Rusă, Serbia și Ucraina, permițând solicitanților să studieze la o universitate V4. Aceleași reguli se aplică solicitanților din Kosovo.
Programul de rezidență de artist la Vișegrad:
Artiștii care sunt cetățeni ai țărilor V4 pot solicita granturi pentru implementarea proiectelor artistice într-o țară V4 (cu excepția țării lor de reședință permanentă). Alocația de rezidență este acordată pentru 3 luni. Fiecare solicitant trebuie să găsească o organizație primitoare în țara V4 în care dorește să implementeze proiectul; trebuie furnizată o scrisoare de invitație.
Informații detaliate despre aceste granturi și burse, inclusiv formulare de cerere de burse, pot fi găsite pe site-ul Fondului Internațional Visegrad, împreună cu mai multe informații despre Grupul Visegrad.
Programele de granturi ale Comisiei Europene
ESPON – Rețeaua europeană de observare, dezvoltare teritorială și coeziune
CIP – Programul Cadru pentru Competitivitate și Inovare (DG Întreprinderi)
Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT)
Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) – Programul de învățare pe tot parcursul vieții, Programul Erasmus Mundus, Programul Tempus etc.
Life+ (DG Mediu)
Marco Polo (DG Transport și Energie)
Sănătate publică (DG Sănătate și Protecția Consumatorului)
Centrul Comun de Cercetare - JRC
EuropeAid – Proiecte de ajutor pentru dezvoltare
Fundația Europeană pentru Știință
COST – Cooperare Europeană în Știință și Tehnologie - site-ul Ministerului Ceh al Educației privind programul COST
EUREKA – Cooperare în cercetare aplicată și industrială
EIROforum – Cooperare între organizațiile interguvernamentale de cercetare
Agenția Europeană de Apărare - EDA obranná agentura
Agenția Spațială Europeană - ESA
Human Frontier Science Program – Finanțarea cercetării de bază în științele vieții (G7, Australia, Coreea)
Programul Știință pentru Pace și Securitate (NATO)
Norvegia / Mecanismele financiare ale SEE
Platforme tehnologice
Fondul de cercetare pentru cărbune și oțel (DG Cercetare)
Conținut digital (DG Informații și Comunicare)