MasterLawLicenţăMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo
Charles University Faculty of Arts
Charles University Faculty of Arts

Charles University Faculty of Arts

„Încă de la începutul studiilor mele, mi-am făcut principiul că, ori de câte ori voi găsi o părere mai corectă, îmi voi abandona imediat propria părere, mai puțin corectă și îmi voi îmbrățișa cu bucurie opinia care este mai justificată, știind că tot ceea ce știm este doar o fragment infinitezimal din ceea ce nu știm.”

Jan Hus, filosof și reformator al Bisericii, absolvent al Facultății de Arte

Facultatea de Arte de la Universitatea Charles este în prezent una dintre cele mai mari și mai importante instituții de cercetare și educație în arte și științe umaniste din Europa Centrală. Facultatea a fost fondată în 1348 de regele ceh și mai târziu de împăratul Sfântului Roman Carol al IV-lea, care a stabilit-o ca una dintre cele patru facultăți ale universității din Praga, numită ulterior după el Universitatea Charles – cea mai veche universitate din Europa Centrală la est de Franța și la nord de Alpii. De când este centrul intelectual al țărilor cehe: absolvenții Facultății, faptele și ideile lor, au modelat societatea și cultura cehă, iar în momentele cruciale ale istoriei cehe, Facultatea de Arte a fost întotdeauna la chiar miezul evenimentelor.

Stiai asta…

… Departamentul de Studii Egiptene a lucrat în Egipt în ultimii cincizeci de ani și a făcut descoperiri semnificative? Descoperirea lor a mormântului unei regine egiptene necunoscute în Abusir în toamna anului 2014 a fost votată drept una dintre cele mai mari 10 descoperiri arheologice în 2014.

… în 2014, profesorului Tomáš Halík a fost distins cu prestigiosul Premiu Templeton, acordat persoanelor care „au adus o contribuție excepțională la afirmarea dimensiunii spirituale a vieții”?

… Profesorul Martin Hilský a tradus în cehă operele complete ale lui William Shakespeare?

Istorie

Facultatea de Arte a fost fondată ca una dintre cele patru facultăți originale ale Universității Charles – cea mai veche instituție de învățământ superior din Europa Centrală – prin emisiunea Cartei Fundației la 7 aprilie 1348. Carol al IV-lea, în urmărirea statului și a politicii sale dinastice, s-a străduit să stabilească Regatul Boemiei ca centru al Sfântului Imperiu Roman. Planul său era să-și concentreze savanții din țară și din străinătate la Praga, care a devenit orașul său rezidențial și astfel să-și întărească baza puterii. În vremurile prehusite, două treimi din toți studenții universității erau studenți ai Facultății de Artă unde dobândeau cunoștințele necesare pentru a putea studia la celelalte trei facultăți (teologie, medicină, drept). Unul dintre privilegiile de care se bucura facultatea era dreptul de a acorda diplome de master și doctorat care dădeau dreptul deținătorilor lor să predea la orice universitate europeană.

În cele două secole care au urmat războaielor husite, Facultatea de Arte Liberale a fost inima întregii universități. Din secolul al XVII-lea, a fost numită Facultatea de Filosofie. De la început până la mijlocul secolului al XIX-lea, a servit ca o facultate al cărei program a fost conceput pentru a oferi învățământ superior pregătitor viitorilor studenți ai celorlalte facultăți. Începând cu secolul al XVIII-lea, numărul disciplinelor academice a început să crească: pe lângă filozofie, s-au putut studia estetica, matematica, astronomia, științele naturii, inginerie, economie, educație și istorie. În secolul al XIX-lea, în afară de studiile orientale, arheologie și studiile religioase, au avut loc dezvoltări semnificative în domeniul filologiei și au fost introduse diplome în cehă, italiană, franceză, engleză și ebraică. După reformele din 1849–1850, facultatea a fost eliberată de funcția sa propedeutică și a dobândit un egal cu celelalte facultăți. În 1897, femeilor li s-a permis să studieze la Facultatea de Filosofie.

Facultatea și-a păstrat semnificația în țările cehe chiar și după împărțirea Universității din Praga într-o parte cehă și una germană în 1882. În timpul așa-numitei Prime Republici Cehoslovace (1918–1938), viața universității a fost modelată în special de secesiunea Facultății de Științe ale Naturii în 1920 și de achiziționarea unei noi clădiri de pe digul Vltavei – cea în care încă mai găsesc majoritatea departamentelor și sălilor de curs. Închiderea Facultății de către ocupația nazistă în 1939 a fost urmată de persecuția brutală atât a profesorilor, cât și a studenților. Anii productivi, entuziaști de după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial s-au încheiat violent în 1948 cu lovitura de stat comunistă și următorii patruzeci de ani de regim comunist. Plecarea forțată a zeci de profesori remarcabili și introducerea disciplinelor marxist-leniniste au dus la declinul rapid al cercetării și predării. Speranțele pentru o schimbare socială pe scară largă la sfârșitul anilor 1960, așa-numita „Primăvara de la Praga”, în timpul căreia Facultatea a început să invite înapoi personalități semnificative ale acelei vremuri, precum filozoful Jan Patočka, au fost zdrobite de invazia sovietică din august 1968. În ianuarie 1969, Jan Palach, student al Facultății, s-a sinucis prin auto-inmolare în semn de protest politic. Piața în care se află clădirea principală și biblioteca centrală a Facultății de Arte îi poartă numele. După căderea regimului comunist și plecarea adepților săi compromisi în 1989, Facultatea s-a impus din nou ca una dintre cele mai prestigioase instituții din științe umaniste atât din Cehia, cât și din Europa Centrală.

  • Valută și cursuri de schimb
  • Transport
  • Cazare
  • Asistență medicală și asigurări de sănătate
  • Mâncat în oraș
  • Praga și Republica Cehă

    Studiază la Facultatea de Arte

    În conformitate cu sistemul Bologna, Facultatea de Arte oferă în prezent diplome de licență (3 ani, BA), diplome de master (2 ani, MA) și diplome de doctorat (3-8 ani, doctorat). Aceste diplome sunt recunoscute și respectate la nivel internațional, deoarece Universitatea Charles este printre primele 2% dintre universitățile din lume.

    Tipurile individuale de programe de studii sunt desemnate pentru:

    • solicitanții unui program de licență care au absolvit studiile medii superioare și au obținut certificatul final de studii medii – maturita ;
    • candidații pentru următorul program de master de doi ani care și-au obținut diplomele de licență și
    • solicitanții pentru programele de doctorat care și-au obținut diplomele de master.

    Dacă nivelul de educație cerut a fost atins în altă parte decât în Republica Cehă sau Slovacă, solicitanții, dacă sunt acceptați, trebuie să prezinte un document care să ateste echivalența certificatelor lor (nostrificare); fără o astfel de dovadă, solicitantul nu poate fi înscris.

    Programele Certian sunt disponibile atât ca subiect unic, cât și combinabile cu un al doilea subiect, în timp ce altele pot fi studiate doar în combinație.

    Pentru majoritatea programelor de licență și master, subiectele sunt predate și examenele sunt susținute în cehă. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de departamente oferă cursuri în engleză și în alte limbi majore (pentru unii, aceasta a fost regula de mulți ani) și pentru programele de doctorat, în funcție de subiect, cunoașterea limbii cehe poate să nu fie o condiție prealabilă.

    Institutul de Limbi și Studii Pregătitoare și Institutul de Studii Cehe oferă o gamă largă de cursuri de cehă .

    Punerea în aplicare

    O zi a porților deschise are loc în clădirea principală a Facultății în fiecare ianuarie, de obicei în a doua sâmbătă a lunii, oferind candidaților posibilitatea de a auzi informații mai detaliate de la reprezentanții disciplinelor individuale atât despre cerințele examenului de admitere, cât și despre cursurile efective. și opțiuni de carieră pentru absolvenți. Orarul zilei porților deschise este anunțat cel târziu în luna decembrie a anului precedent.

    Termenul limită de depunere a cererilor este de obicei 28 februarie pentru licență, 31 martie pentru programele de master de doi ani și programele de doctorat. Cererile se depun electronic folosind sistemul de aplicații online al Universității . Pentru cerere se percepe o taxă administrativă nerambursabilă; bonul de chitanță de plată este întotdeauna atașat cererii. Cu excepția cererilor de renunțare la o parte a examenului de admitere sau a întregului examen, sau a cererilor de modificare a examenului de admitere din cauza nevoilor speciale ale solicitantului (în ambele cazuri trebuie prezentată o cauză întemeiată și susținută de documente relevante), cererile pentru programele de licență și master nu conțin niciun alt document anexat. Aplicațiile pentru programele de doctorat trebuie să conțină atașat un CV, un proiect de disertație care include bibliografie și un CV profesional (activitate de publicare și cercetare etc.).

    Admitere

    Examenele de admitere au loc în lunile mai și iunie; fiecare solicitant va primi o invitație cu cel puțin 28 de zile înainte de data examenului. Examenul de admitere poate fi un examen individual (scris sau oral) sau două runde (scris și oral); examenul de admitere la programele de doctorat este o singură rundă – oral. Decizia de acceptare sau de neacceptare este transmisă solicitanților personal prin poștă, de obicei până la sfârșitul lunii iulie. Informații despre procedurile de admitere (datele examenului și rezultatele) sunt, de asemenea, disponibile pe web.

    Odată cu decizia de admitere, solicitanții acceptați vor primi informații privind înscrierea.

    O cerere de revizuire a deciziei de neadmitere poate fi depusă în cazul în care solicitantul nu a fost acceptat. Procedura de revizuire va investiga dacă decizia decanului a fost emisă în conformitate cu regulile relevante; decanul sau rectorul poate modifica decizia numai dacă aceasta a fost emisă cu încălcarea regulilor și termenilor, nu însă în cazul în care un număr insuficient de solicitanți acceptați se înscriu la un curs.

    Cerințele de admitere sunt definite pentru fiecare an universitar și care sunt accesibile publicului; cerințele precizează modalitatea de depunere a cererilor, taxele administrative, condițiile care trebuie îndeplinite pentru acceptare, domeniile de studiu deschise în anul respectiv și conținutul și forma examenelor de admitere. Cerințele pot fi specificate în continuare prin prevederi anunțate de decan (organizarea și desfășurarea examenului de admitere, aranjamente care să permită candidaților să-și vadă testele notate etc.).

    Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre procedurile de admitere la licență, în urma programelor și disciplinelor de master și doctorat, nu ezitați să contactați ofițerul de admitere relevant sau partea constitutivă a Facultății care oferă cursurile la disciplina relevantă .

    înrolare

    Solicitanții acceptați la cursuri au dreptul de a se înscrie în datele prevăzute; înscrierea are loc în luna septembrie. Studenții vor primi un pașaport de fișă de studii („index”) care servește drept dovadă a atestărilor promovate pe parcursul studiilor; un alt document important este cartea de identitate a studentului. După înscriere, studentul se înregistrează electronic la începutul fiecărui semestru pentru discipline individuale (vezi Sistemul Informațional CU). La sfârșitul fiecărei etape a cursului (an de studiu), îndeplinirea obligațiilor de studii (puncte de credit) este verificată de către biroul pentru studii universitare de licență, postuniversitare și doctorat; înscrierea în al doilea și în anul următor al cursului se poate face și electronic.

    Studiul în cadrul disciplinelor individuale de licență și master se realizează și prin planuri de studii , care definesc disciplinele obligatorii și obligatorii alese pentru planul de studii aferent; în mod normal, subiectele alese reprezintă 10% din planul de studii. Planul de studii alocă timpul de predare pentru disciplinele individuale din planul de studii (sfera dedicată materiei pe parcursul studiului), atestarea/ele și numărul de credite acordate pentru frecventarea cu succes a materiei; poate prevedea, de asemenea, cerințele reciproce, co-cerințe și incompatibilitatea disciplinelor individuale incluse în planul de studii. În cazul în care un student studiază două discipline (două specializări), studentul urmează cele două planuri de studiu (câte unul pentru fiecare domeniu); numărul de credite se împarte în mod egal între cele două domenii.

    Planul de studii recomandat pentru domeniul specific de studiu prevede cea mai bună trecere posibilă prin curs, permițând studentului să-și finalizeze cursul în timpul standard de studiu

    În fiecare semestru, se adoptă un orar de predare în conformitate cu planul de studii recomandat și se afișează cu cel puțin două săptămâni înainte de începerea semestrului pe paginile web relevante ale părților constitutive individuale ale Facultății care predau disciplina respectivă; este disponibil și acum în sistemul informațional.

    Studenții care studiază în regim combinat au aceleași drepturi și îndatoriri ca și studenții cu normă întreagă. Același plan de studii se aplică acestora, cu excepția educației fizice (în programul de licență). Majoritatea catedrelor și institutelor care oferă un regim de studiu combinat țin întâlniri informative la începutul anului universitar în care studenții sunt informați despre cerințele, organizarea și modalitatea efectivă de executare a formei de studiu combinate.

    Studiul în cadrul programelor de doctorat este guvernat de planuri individuale de studii sub îndrumarea unui supervizor. Pe lângă faptul că conține o listă a sarcinilor de studiu specifice ale studentului individual, planul individual de studii prevede și datele exacte până la care acestea trebuie îndeplinite; în mod normal, nu există un program regulat de lecții, cu excepția seminariilor de doctorat. Cursul de studiu este monitorizat și evaluat în mod continuu de către consiliul de specialitate; evaluarea periodică are loc o dată pe an, în septembrie.

    Anul academic

    Anul universitar este împărțit în două semestre, iarnă și vară, urmate de o perioadă de examen de cinci săptămâni; Iulie și august sunt luni de vacanță, iar perioada de examinare continuă în septembrie. Pe lângă atestările continue, perioada de examinare este cea a examenelor finale „de stat”.

    Sistemul informatic (IS)

    Sistemul Informațional (SI) este parte integrantă a studiului Facultății. Înregistrarea electronică a disciplinelor în Sistemul Informațional pentru Studii (SIS) este obligatorie pentru toți studenții înscriși începând cu anul 2003/2004 la licență, în urma programelor de master și doctorat, inclusiv studenții străini care studiază în cadrul programelor de schimb; studenții folosesc Sistemul Informațional pentru a se înscrie pentru atestări; studenții înscriși în anul universitar 2006/2007 și ulterior folosesc SIS pentru a se înscrie pentru toți anii universitari următori, cu excepția anului I.

    Absolvire

    La absolvire, studenții care au finalizat studiile în domeniul lor în mod obișnuit primesc o diplomă și o anexă la diplomă care conține informații despre programul de studii finalizat și domeniul de studiu, inclusiv extrase din toate disciplinele pe care studentul le-a studiat.

    burse de studiu

    Studenții interni al căror timp de studiu nu a depășit cu mai mult de un an timpul standard alocat programului de studii pot primi, pe parcursul studiilor, următoarele tipuri de burse :

    • Bursă pentru rezultate excelente ale studiilor;
    • Bursă cu un singur scop: (i) pentru realizări remarcabile științifice, de cercetare, dezvoltare, sportive, artistice sau de altă natură creativă, (ii) în cazul unor circumstanțe personale extraordinare, (iii) în sprijinul studiilor în străinătate sau pentru a permite practica de muncă pe teritoriul CR, sau (iv) în cazul unei cauze excepțional de demne;
    • Bursă de doctorat acordată automat tuturor doctoranzilor cu normă întreagă pe o perioadă de cel mult 3 ani; se plătește lunar;
    • Indemnizatie de cazare;
    • Sprijinul elevilor.

    Bursa cu scop unic trebuie să fie avizată de Decan pe baza unui acord la care sa ajuns Bursa Facultății. Indemnizația de cazare și sprijinul pentru studenți se acordă de către rector pe baza unei evaluări a situației sociale a studentului candidat.

    Înmatriculări și ceremonii de absolvire

    Tradiția înmatriculărilor și ceremoniilor de absolvire este unul dintre ritualurile de tranziție de secole observate de Universitatea Charles. Înmatricularea este un eveniment solemn în cadrul căruia studentul este înscris în registrul Facultății („immatriculat”) prin depunerea jurământului de respectare a obligațiilor de studiu și a angajamentului etic față de școală, regulile acesteia și deciziile demnitarilor ei academici. Înmatriculările au loc de obicei în octombrie și sunt destinate numai studenților.

    Absolvența este o ceremonie solemnă de adio dedicată absolvenților care au reușit să-și termine studiile; absolvenții depun un jurământ academic în limba latină și primesc o diplomă care îi dă dreptul de a folosi cursul academic corespunzător; diploma este prezentată de decan sau de unul dintre prodecani. Spre deosebire de înmatriculare, ceremoniile de absolvire sunt prezente de familie și prieteni și au loc de trei ori pe an (după datele examenelor finale); Ceremoniile de doctorat au loc de două ori pe an, în martie și octombrie.

    Ambele ceremonii au loc de obicei în Aula Mare a Carolinum (cu excepția absolvirilor de licență care au loc în aula Facultății de Matematică și Fizică din Piața Orașului Mic [Malostranské náměstí]); însemnele universității și facultății – buzdugan și lanțuri de birouri – și rochii de ceremonie sunt purtate de demnitarii academicieni prezenți.

    Oferte de Granturi și Burse

    Această pagină oferă informații importante despre procedura pentru cererile de grant și detalii despre cum să înregistrați Universitatea Charles în bazele de date relevante.

    Cereri pentru granturi internaționale – Detalii de înregistrare la Universitatea Charles

    Asigurați-vă că introduceți întotdeauna detaliile oficiale corecte ale Universității Charles în bazele de date relevante. Adresa trebuie să fie întotdeauna cea a Universității: Ovocný trh 3/5, 116 36 Praha 1; NU este adresa facultății sau institutului dumneavoastră. Aceleași detalii trebuie furnizate în toate cererile internaționale, indiferent dacă agenția este situată în interiorul sau în afara UE și indiferent dacă grantul este finanțat printr-un program UE sau nu.

    Vă rugăm să nu vă înregistrați în nicio bază de date ca angajat al Universității Charles fără a informa Departamentul de Cercetare din Rectorat; Procedând astfel, probabil că veți face imposibil pentru alți solicitanți de la Universitate să își înregistreze propriile cereri de grant.Dacă (de exemplu, din cauza presiunii timpului) sunteți forțat să înregistrați Universitatea Charles la o agenție, vă rugăm să informați fără întârziere Departamentul de Cercetare din Rectorat despre acest fapt.Puteți solicita înregistrarea trimițând un e-mail către Mgr. Adéla Jiroudková (tel. 224 491 731), copiată șefului departamentului RNDr. Helena Kvačková.

    Cereri pentru Granturi din SUA

    Dacă întâlniți oricare dintre acronimele prezentate mai jos atunci când completați o cerere pentru un grant de la o agenție cu sediul în Statele Unite, vă rugăm să furnizați următoarele detalii pentru Universitatea Charles:Notă: Dacă nu este setat altfel, cheltuielile generale sunt socotite ca o rată forfetară de 20%.

    Numărul DUNS

    495174757

    „Numărul sistemului de numerotare universală Dun și Bradstreet (DUNS)”

    Cod NCAGE

    63S9G

    Sistemul de Codificare NATO - Codul NATO al Entităților Comerciale și Guvernamentale

    SAM

    Sistem de management al premiilor

    inregistrare in curs

     

    Codul IPF (IPC).

    1341401

    Universitatea Charles este înregistrată la NIH eRA Commons

    Grants.gov

    Universitatea Charles este înregistrată

     

    MPIN

    UNI1348UK

    Numărul de identificare a partenerului de marketing

    Codul NAICS

    611310 (Colegii, universități și școli profesionale)

    Sistemul de clasificare a industriei din America de Nord (NAICS)

    Fondul Internațional Vișegrad

    Fondul Internațional Visegrad (IVF) a fost înființat la 9 iunie 2000. Statele sale membre (cunoscute în mod colectiv ca „V4”) sunt Republica Cehă, Ungaria, Polonia și Slovacia. Organele supreme ale Fondului sunt Conferința Miniștrilor Afacerilor Externe și Consiliul Ambasadorilor. Responsabilitatea pentru operațiunile de zi cu zi revine Directorului Executiv, care are sediul la sediul Fondului din Bratislava. Limba oficială a Fondului este engleza. Scopul Fondului Internațional Visegrad este de a contribui la o cooperare strânsă între statele membre și de a consolida legăturile în cultură, cercetare, educație, schimburi de tineri, turism și cooperare transfrontalieră. Bugetul Fondului este alcătuit din patru contribuții anuale egale, câte una din partea fiecărui stat membru.

    Programele Fondului Internațional VisegradGranturi mici:

    • Granturile mici sprijină proiecte de cooperare care implică entități din țările V4 (cultură, cercetare, educație, schimburi de tineri, cooperare transfrontalieră și turism);
    • Termenele limită pentru depunerea cererilor sunt 1 martie, 1 iunie, 1 septembrie și 1 decembrie în fiecare an;
    • Suma maximă alocată oricărui proiect este de 4000 EUR (contribuția FIV nu poate depăși 50 % din costurile totale de implementare a proiectului) iar grantul este acordat pentru maximum 6 luni (deși faza de implementare poate dura mai mult).
    • Granturile standard susțin proiecte de cooperare care implică entități din țările V4 în aceleași domenii ca și granturile mici, dar fiecărui proiect i se alocă peste 4000 EUR și perioada de implementare a proiectului este de 12 luni (contribuția FIV nu poate depăși 50 % din costurile totale de implementare a proiectului);
    • Termenele limită pentru depunerea cererilor sunt 1 martie și 1 septembrie în fiecare an.
    • Acest grant este conceput pentru a sprijini crearea de noi cursuri sau programe de studii legate de problemele care afectează țările V4.
    • Granturile strategice sprijină proiecte strategice majore pe termen lung care implică instituții din toate cele patru țări Vișegrad;
    • Proiectele trebuie să fie axate pe prioritățile stabilite pentru anul dat;
    • Termenele limită pentru depunerea cererilor sunt 15 februarie și 15 mai în fiecare an;
    • Granturile sunt acordate pentru maximum 3 ani (fiecare proiect este de obicei alocat în jur de 50 000 EUR); ca și în cazul celorlalte tipuri, contribuția FIV nu poate depăși 50 % din costurile totale de implementare a proiectului.

    Bursele Visegrad sprijină studenții programelor de master și cei implicați în studii post-master sau cercetări pentru o perioadă de 1 – 4 semestre la toate universitățile publice sau private acreditate sau unitățile acreditate ale Academiilor de Științe din țările V4 (sau alte țări – vezi mai jos). Termenul limită pentru depunerea cererilor de bursă este o dată pe an (31 ianuarie).Tipuri de burse:

    • Burse viitoare pentru solicitanții din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Croația, Georgia, Macedonia/FYROM, Muntenegru, Federația Rusă, Serbia și Ucraina, permițând solicitanților să studieze la o universitate V4. Aceleași reguli se aplică solicitanților din Kosovo;
    • Burse intra-Visegrad, oferite solicitanților din țările V4 care doresc să studieze sau să continue cercetări într-o altă țară V4;
    • Burse de ieșire, oferite solicitanților din țările V4 care doresc să studieze sau să continue cercetări în oricare dintre aceste țări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Croația, Georgia, Macedonia/FYROM, Muntenegru, Federația Rusă, Serbia și Ucraina, permițând solicitanților să studieze la o universitate V4. Aceleași reguli se aplică solicitanților din Kosovo.

    Programul de rezidență de artist la Vișegrad:

    Artiștii care sunt cetățeni ai țărilor V4 pot solicita granturi pentru implementarea proiectelor artistice într-o țară V4 (cu excepția țării lor de reședință permanentă). Alocația de rezidență este acordată pentru 3 luni. Fiecare solicitant trebuie să găsească o organizație primitoare în țara V4 în care dorește să implementeze proiectul; trebuie furnizată o scrisoare de invitație.

    Informații detaliate despre aceste granturi și burse, inclusiv formulare de cerere de burse, pot fi găsite pe site-ul Fondului Internațional Visegrad, împreună cu mai multe informații despre Grupul Visegrad.

    Programele de granturi ale Comisiei Europene

    ESPON – Rețeaua europeană de observare, dezvoltare teritorială și coeziune

    CIP – Programul Cadru pentru Competitivitate și Inovare (DG Întreprinderi)

    Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT)

    Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) – Programul de învățare pe tot parcursul vieții, Programul Erasmus Mundus, Programul Tempus etc.

    Life+ (DG Mediu)

    Marco Polo (DG Transport și Energie)

    Sănătate publică (DG Sănătate și Protecția Consumatorului)

    Centrul Comun de Cercetare - JRC

    EuropeAid – Proiecte de ajutor pentru dezvoltare

    Fundația Europeană pentru Știință

    COST – Cooperare Europeană în Știință și Tehnologie - site-ul Ministerului Ceh al Educației privind programul COST

    EUREKA – Cooperare în cercetare aplicată și industrială

    EIROforum – Cooperare între organizațiile interguvernamentale de cercetare

    Agenția Europeană de Apărare - EDA obranná agentura

    Agenția Spațială Europeană - ESA

    Human Frontier Science Program – Finanțarea cercetării de bază în științele vieții (G7, Australia, Coreea)

    Programul Știință pentru Pace și Securitate (NATO)

    Norvegia / Mecanismele financiare ale SEE

    Platforme tehnologice

    Fondul de cercetare pentru cărbune și oțel (DG Cercetare)

    Conținut digital (DG Informații și Comunicare)

    Toate informațiile despre cazare pot fi găsite pe site-ul școlii noastre

    • Prague

      Faculty of Arts Charles University in Prague Jan Palach Square 2 116 38 Prague 1

    Charles University Faculty of Arts