
Doctorat in
Ph.D. în Istoria și Cultura Asiei Charles University Faculty of Arts

Introducere
Limba de predare este engleza.
Pentru toate informațiile despre programul de studii și condițiile procedurii de admitere consultați ACEASTA PAGINA.
Cererile pot fi depuse doar electronic folosind formularul furnizat AICI.
Care este procesul de admitere pentru acest program?
- Contactați un consultant de disertație (puteți găsi o listă de consultanți în funcție de programul de studiu ales de dvs. AICI) și trimiteți-i propunerea de disertație pentru revizuire.
- Trimiteți cererea de studiu prin FORMULARUL ONLINE
- Cererile pot fi depuse doar până pe 30 aprilie!
- La sfârșitul lunii mai/începutul lunii iunie, veți primi o invitație la examenul de admitere prin același sistem în care ați aplicat.
- La o oră specificată în iunie, veți susține un examen de admitere. Examenul de admitere este oral. Numărul maxim de puncte pe care le puteți nota la examen este de 60. Dacă aveți un total de 30 de puncte sau mai mult, aveți șansa de a fi admis - dar trebuie să vă aflați în numărul de admitere așteptat pentru program.
- În iulie, procedura de admitere este evaluată, iar informațiile despre rezultatul acesteia sunt transmise tuturor solicitanților.
- Candidaţii care au reuşit în procedura de admitere sunt supuşi NOSTRIFICARII. Aceasta înseamnă că trebuie să facă dovada diplomei anterioare de master în conformitate cu condițiile enumerate AICI.
- Cei care și-au documentat în mod corespunzător studiile anterioare și abilitățile lingvistice pot participa la înscrierea la studiu, care are loc în septembrie.
Admitere
Burse și finanțare
Taxa de școlarizare a programului
Oportunități de carieră
Absolvenții programului de doctorat în Istoria și Cultura Asiei sunt specialiști cu înaltă calificare în domeniul lor de specializare. Cunoașterea excelentă a unei limbi asiatice selectate le permite să lucreze critic cu sursele primare și au o bază solidă în literatura secundară și cercetarea contemporană. Nivelul lor excelent de erudiție le permite să urmeze cariere în mediul academic (universități, centre de cercetare etc.); pot, în plus, să caute locuri de muncă în instituții culturale, diplomație, mass-media, think-tank-uri specializate etc.