Keystone logo
Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Introducere

Mesajul decanului

Fondată în 1991 de fostul nostru vice-cancelar prof. Charles Kao, cunoscut și ca „Părintele fibrelor optice” și laureat Nobel în fizică, Facultatea de Inginerie cuprinde experți de vârf din lume care sunt în fruntea disciplinelor lor și se angajează să excelență în predare și cercetare.

Facultatea oferă educație inovatoare studenților noștri de inginerie. În prezent, cu peste 3.800 de studenți absolvenți și absolvenți, oferim o gamă largă de programe academice în domeniul inteligenței artificiale: sisteme și tehnologii, inginerie biomedicală, informatică, inginerie computerizată, inginerie electronică, inginerie energetică și de mediu, tehnologie financiară, inginerie informațională, matematica si ingineria informatiei, inginerie mecanica si automatizari, inginerie sisteme si management inginerie. Pentru a îmbogăți experiențele de învățare ale studenților, oferim o varietate de modalități de implicare a studenților în învățare, cum ar fi experiențe practice, expunere la antreprenoriat în inginerie, călătorii pe teren, schimb internațional, stagiu de cercetare de vară și plasament.

Facultatea a fost bine recunoscută la nivel internațional pentru excelența sa în cercetarea inginerească. Laboratoarele și facilitățile noastre de talie mondială permit cercetarea excelentă. Am colaborat strâns cu guvernul și industria pentru dezvoltarea de noi tehnologii pentru a satisface nevoile societății și pentru a îmbunătăți calitatea omenirii. Cu aproximativ 25 de ani în urmă, CUHK a fost pionierul în infrastructura și dezvoltarea internetului din Hong Kong. Faptul că peste 80% din traficul de internet de astăzi în Hong Kong circulă încă prin echipamentele de comunicare ale CUHK este o mărturie și o moștenire a contribuțiilor noastre de pionierat și continuă la Hong Kong. Astăzi, Inteligența artificială (AI) este pregătită să transforme fiecare aspect al vieții noastre. Succesul imens al startup-ului SenseTime, primul Unicorn din HK, evidențiază poziția noastră de lider în zona AI. Pe clasamentele internaționale în Inginerie, suntem printre cei mai buni din lume. Reuters tocmai a numit CUHK drept cea mai inovatoare universitate din Hong Kong.

Revoluția industrială și epoca informației au schimbat cursul istoriei. Inginerii umplu responsabilități pentru îmbunătățirea omenirii. Acum suntem la un pas de „a patra revoluție industrială”, fuzionând lumile fizice, digitale și biologice. Convergența internetului lucrurilor, inteligența artificială, robotica, știința datelor, biotehnologie, inginerie de materiale, microelectronică, vehicule autonome, fabricație avansată și nanotehnologie sunt în măsură să perturbe fiecare industrie și fiecare aspect al vieții moderne. CUHK Engineering trebuie să lucreze împreună cu alte facultăți pentru a juca un rol cheie în conturarea celei de-a patra revoluții industriale. În anii următori, vom continua să ne consolidăm excelența în predare și cercetare, precum și să răspundem marilor provocări cu care se confruntă lumea.

Sunt onorat să am ocazia să îndeplinesc funcția de decan al Facultății de Inginerie din CUHK. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu o echipă de colegi foarte talentați pentru o excelență continuă în cercetare și educație, care contribuie la Hong Kong, China și lumea.

Decanul ingineriei

Profesorul Martin DF Wong (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li profesor de Informatică și Inginerie

ACM Fellow, IEEE Fellow

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Misiunea facultății

Facultatea de Inginerie

Facultatea de Inginerie este înființată în 1991 de profesorul Sir Charles Kao, fost vice-cancelar al CUHK și Nașul comunicațiilor cu fibră optică. Este un hub al cercetării de ultimă oră și al transferului de tehnologie, precum și un teren de instruire eficient pentru ingineri. Contingentul său profesional profesionist este format, printre alții, din academici ai Academiei Chineze de Științe, din IEEE Fellows și din primul savant chinez care a câștigat prestigiosul Turing Award. Studenții vor primi o educație de inginerie solidă, prin licența sa riguroasă de inginerie și alte programe de studiu și facilități de ultimă generație. Viața de student bogată și schimbul abundent și oportunitățile practice de studiu de lucru se combină pentru a adăuga valoare acestei educații și a deschide perspective imense de carieră în Hong Kong și în lume pentru absolvenții de Inginerie.

Misiunea facultății

Facultatea de Inginerie este angajată în educarea viitorilor lideri în inginerie, în căutarea cunoștințelor la frontiera tehnologiei moderne și în aplicarea tehnologiei pentru a satisface nevoile societății și umane.

133379_CUCampus2013-3.jpg

Stima

Cercetători de talie mondială

35 Fellows IEEE, membru NAE din SUA, membri CAE etc.

Realizări excelente ale elevilor

Câștigătorii Bursei Microsoft Research Asia, Bursa de doctorat Google, Bursa Memorială Google Anita Borg, Bursa de doctorat IBM etc.

Mediu de cercetare vibrant

133376_entrance_1_high.jpg

De ce CUHK?

  • Cel mai mare campus din Hong Kong (137,3 hectare)
  • Situat lângă parcul științific Hong Kong
  • Cele mai inovatoare universități ale Reuters Asia: prima în Hong Kong în 2016 - 2019
  • Universități de top ARWU în Marea Chineză: prima în Hong Kong, a treia în Greater China
  • Clasament QS World University: locul 10 în Asia, 46 în întreaga lume
  • Clasamentele QS World University pe subiect 2019: 23 de subiecți s-au clasat pe primii 50 din lume
  • Clasament Times Higher Education: al 7-lea în Asia, al 57-lea la nivel mondial

Locații

  • Ma Liu Shui

    Ma Liu Shui, Hong Kong

Întrebări