Keystone logo

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

A logo

Introducere

Viziunea facultății

Viziunea facultății este să fie principalul centru educațional, de cercetare și dezvoltare aplicativă din regiunea care studiază domeniile Biologie, Ecologie, Fizică și Matematică. De asemenea, se străduiește să fie centrul principal pentru educarea viitorilor profesori din Slovenia în diferite domenii precum știința, matematica și studiile tehnice.

Obiectivul facultății

Misiunea facultății este de a crea noi cunoștințe în domeniile științelor fundamentale precum Matematică, Fizică, Biologie, Ecologie și științe ale educației în Biologie, Matematică, Fizică, Chimie și studii tehnice, informatice și de mediu.

O tânără facultate cu tradiție

Facultatea de Științe Naturale și Matematică (FNM) a fost fondată în 2006. A venit atunci când Facultatea de Învățământ s-a descompus în trei facultăți diferite. FNM este împărțit în diferite departamente: Departamentul de Biologie, Departamentul de Fizică, Departamentul de Matematică și Științele Calculatoare și Departamentul de Studii Tehnice.

Facultatea desfășoară numeroase programe de studiu diferite a căror calitate este asigurată de personalul nostru academic excelent. Angajații facultății sunt oameni de știință și cercetători de renume mondial și, cu activitatea lor, au pus facultatea în vârf în domeniul cercetării. Activitățile de cercetare de succes pot fi văzute în programele noastre de studiu utile și relevante. O dovadă suplimentară a calității personalului nostru academic este în sondajele efectuate de studenți, unde profesorii de la FNM au cel mai bun punctaj. Prin urmare, FNM este o facultate de o calitate deosebită, care este, de asemenea, cea mai prietenoasă cu studenții.

Toate programele de studiu de la facultatea noastră au fost refăcute pentru a se potrivi sistemului bologna. Unele programe noi încep deja ca bologna. Începând cu 09/10, facultatea noastră oferă doar noi programe de studiu de la Bologna.

De ce să studiezi la Facultatea noastră?

În zilele noastre, știința crește mult și capătă un loc mai mare, mai important în societatea noastră. Studierea științei duce la colectarea de noi cunoștințe care garantează fiabilitate și rezultate de lungă durată. Tinerii încep să realizeze din nou că a fi bine educat în știință și matematică face posibil să fie bine angajat și să aibă o carieră minunată. Studenții noștri au obiective clar definite și așteptări de viață, care servesc ca o sursă excelentă de motivație pentru studiile lor.

Atributive atractive ale Facultății de Științe Naturale și Matematică sunt:

  • Avem un sistem de tutorat de succes.
  • Ajutorul intergenerațional este ceva pe care îl folosim în fiecare zi.
  • Studenții pot coopera în proiecte în timp ce studiază ca studenți.
  • Studenții pot participa la numeroase activități extracurriculare pe care le oferă facultatea.
  • Studenții pot câștiga experiență suplimentară în timp ce lucrează locuri de muncă studențești în domeniul lor de expertiză.
  • Studenții pot folosi numeroase conexiuni interdisciplinare în domeniile Științei, Tehnicii, Medicamentului, Studiilor Economice și, prin urmare, își pot extinde cunoștințele.
  • La facultatea noastră studenții nu sunt numere!

Opțiuni de angajare

Educația în știință și matematică permite găsirea de locuri de muncă bune și realizarea unei cariere de succes, mai ales că sunt puțini absolvenți care se specializează în știință și matematică în Slovenia. Ocuparea forței de muncă este posibilă în industrie, bănci, agenții de asigurări, instituții publice, școli etc. Educația permite, de asemenea, alte posibilități de auto-angajare.

Opțiunile reale de angajare pot fi găsite în aplicațiile de acreditare ale programelor individuale.

Facultatea de cercetare

Partenerii FNM (Facultatea de Științe Naturale și Matematică) aparțin unuia dintre cercetătorii de renume din lume, iar facultatea este cunoscută prin activitățile sale științifice ca fiind cea mai bună la Universitatea din Maribor.

Facultatea dezvoltă în mare parte cercetări în domeniile biologiei, ecologiei și ecologismului, biofizicii, biologiei sistemelor, fizicii sistemelor complexe, nanotehnologiei, matematicii, algebrei, geometriei, topologiei, ingineriei, științelor computerelor, chimiei organice și științelor educației.

Studenții noștri sunt incluși cu succes în activitățile și proiectele de cercetare menționate mai sus.

Locații

  • Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška cesta 160, 2000, Maribor

Întrebări