Keystone logo
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Introducere

Facultate
Studiu
Cercetare
Activități internaționale
Predarea arhitecturii la STU a început în 1946 ca Departament de Arhitectură și Inginerie structurală. În 1976, a început să funcționeze Facultatea de Arhitectură independentă.

La studiile noastre universitare la toate etapele și formele de studiu, aproximativ 17.000 de studenți locali și străini la colegii și institute cu sediul în Bratislava și Trnava.


UTS este o universitate orientată spre cercetare. Pe parcursul existenței sale a contribuit semnificativ la dezvoltarea, diseminarea și utilizarea cunoștințelor științifice.


Cooperarea internațională este un domeniu important bazat pe contactul interactiv cu instituțiile de învățământ, precum și cu instituțiile de cercetare ale țărilor din întreaga lume. Acesta este axat pe proiecte comune în cadrul UE.

Predarea arhitecturii la UTS a început în 1946, făcând din Facultatea de Arhitectură (FA) cea mai nouă completare a Facultății Universității de Tehnologie din Slovacia (UTS). La acea vreme, Departamentul de Arhitectură și Inginerie Structurală a fost înființat ca parte a Filialei de Inginerie Structurală la Politehnica Slovacă (SVŠT), numită astăzi Facultatea de Inginerie Civilă. În următorii șaptezeci de ani, facultatea s-a transformat într-o instituție vitală și competitivă și deservește peste 1000 de studenți în fiecare an. Deși are programe de studii de proiectare sub acoperiș de mai bine de 25 de ani, în 2020 Designul a ajuns și la titlul oficial al instituției. Facultatea de Arhitectură a fost redenumită și din septembrie 2020 Facultatea de Arhitectură și Design a început să scrie noua sa istorie comună.

În prezent, Facultatea de Arhitectură și Design STU este cea mai mare instituție de învățământ pentru arhitecți și designeri din Republica Slovacă. Profilul facultății reflectă principiile universității și stabilește o condiție pentru performanța profesională în țara de origine și în cadrul UE. În acest sens, există o orientare clară pentru a pregăti arhitecții, planificatorii urbani și proiectanții într-un cadru creativ. Actualul sistem de studii pe doi ani se concentrează pe pregătirea unui absolvent. Este subliniată conștientizarea subiectelor de artă și teorie, precum și într-o varietate de subiecte tehnice și de proiectare, de la planificare urbană până la design interior.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

133910_21.jpg

Caracteristici Campus

Facultatea de Arhitectură și Design este situată într-o clădire proiectată de Emil Belluš, cel mai important arhitect slovac din secolul al XX-lea și fondatorul școlii pentru care este numită sala „Aula profesorului Belluš” (reședința în cadrul colegiului). În plus față de astfel de săli de curs, studiourile, facilitățile de calculatoare și biblioteca Facultății care deține cărți și reviste profesionale semnificative (multe care sunt apreciate la nivel internațional) pot fi utilizate pentru dezvoltarea abilităților creative și a abilităților profesionale.

Centre de sprijin

Centre de servicii și facilități care sprijină activitățile Facultății de Arhitectură și Design de la Universitatea de Tehnologie Slovacă.

Bibliotecă

Biblioteca Facultății de Arhitectură și Design a Universității Slovace de Tehnologie din Bratislava ( FAD STU ) este o bibliotecă academică cu stocuri foarte specializate care conțin literatură internă și străină (cărți, scenarii, periodice, dicționare, disertații etc.). Biblioteca oferă numeroase avantaje utilizatorilor săi - acces gratuit la toate stocurile bibliotecii (inclusiv accesul la baze de date internaționale on-line cu text integral sau versiuni electronice ale revistelor profesionale), acces la cea mai nouă literatură dobândită în urma temelor programelor de studiu predate la facultate, bibliotecă modernă și servicii de informare (catalog online de bibliotecă, mașini de copiat și scanat cu autoservire, acces Wi-Fi gratuit), zonă confortabilă de studiu și de lucru.

CEDA (Proiectare pentru toți)

Centrul de Design pentru Toți a fost înființat la Facultatea de Arhitectură și Design, Universitatea Slovacă de Tehnologie din Bratislava în iunie 2007. Misiunea sa este crearea unui mediu construit fără sudură care să poată fi folosit de toți oamenii, indiferent de vârsta lor, mărimea sau capacitatea.

CEDA este dedicat principiului designului universal, permițând oamenilor din Slovacia să se integreze într-o societate care ia în considerare o diferență umană și să interacționeze cu mediul lor în cea mai bună capacitate.

Laborator conștient de corp

BCD Lab este un centru de cercetare și educație specializat în Body Conscious Design, cu sediul la Facultatea de Arhitectură și Design STU din Bratislava. Oferă pregătire și cercetare de specialitate în domeniul designului și arhitecturii. Acest centru de cercetare reunește arhitecți, designeri, profesori, studenți, cercetători și practicieni din diferite domenii – design interior, arhitectură, ergonomie, neuroergonomie, științe sociale și medicină.

BCD Lab este o echipă de cercetare multidisciplinară axată pe designul conștient al corpului – relația dintre om și mediul său. Membrii noștri sunt experți în domeniul designului, arhitecturii, ergonomiei, neuroergonomiei, științelor sociale și medicinei.

Centrul de Arhitectură Durabilă și Eficientă – „Arhitectura 2020”

Centrul pentru arhitectură durabilă și eficientă - „Arhitectura 2020” (denumit în continuare A2k20) este o cercetare și formare la Facultatea de Arhitectură și Proiectare UTS. Este un departament specializat al Facultății, care desfășoară activități de cercetare și formare în domeniul proiectării arhitecturale care îndeplinește criteriile Directivei 2010/31 / UE privind performanța energetică a clădirilor pentru construcții noi după 2020, cu accent pe durabilitate și respect pentru mediu inconjurator.

A2k20 face legătura între cercetători de la diferite Institute (și eventual din alte facultăți și instituții) în cooperare cu iEPD (Institutul pentru Case Pasive), SKGBC (Consiliul Slovac pentru Clădiri Verzi), ArTUR (Arhitectură pentru Dezvoltare Durabilă) și alte organizații profesionale.

Centrul educațional și de cercetare din Banská Štiavnica

Facultatea de Arhitectură și Design oferă, de asemenea, posibilități de lucru concentrat în Centrul său specializat de Educație și Cercetare din inima orașului Banská Štiavnica, inclus în Patrimoniul Cultural UNESCO. În casa istorică autentică (restaurată efectiv de studenți) Facultatea poate găzdui până la 30 de studenți și 10 membri ai personalului în cadrul atelierelor sau cursurilor de specialitate pe tot parcursul anului.

  Admitere

  Locații

  • Bratislava

   Námestie slobody 19, 81245, Bratislava

  Întrebări