Keystone logo
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava Ph.D. în Arhitectură
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Ph.D. în Arhitectură

Bratislava, Slovacia

3 Years

Engleză

La zi, Part time

31 May 2024

Sep 2024

EUR 3.600 / per year *

În campus

* pe an

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Doctoratul. programul de studii Arhitectură de la Facultatea de Arhitectură și Design a Universității Slovace de Tehnologie din Bratislava ( FAD STU sau doar FAD) reflectă cercetarea actuală și orientarea artistică și vă permite să vă rafinați profilurile individuale, axate pe explorarea teoretică și științifică. Studiul vă stimulează capacitatea de a lucra creativ și independent la proiecte de natură teoretică, de cercetare și dezvoltare (R&D) sau artistică și de a analiza și rezolva probleme provocatoare din domeniile de studiu respective. De asemenea, vă pregătește despre cum să vă stabiliți propria cercetare și dezvoltare creativă sau practică artistică.

Programul Arhitectură se ocupă de cercetarea teoretică a arhitecturii, metodele de proiectare experimentală, cercetarea tipologiei arhitecturale, evaluarea mediului, sustenabilitatea în arhitectură, istoriografia și critica arhitecturală.

Subiectele acoperite variază de la Body Conscious Lab, tehnologii noi (realitate augmentată și virtuală, proces de design generativ bazat pe utilizarea de software nou) până la arhitectura durabilă și restaurarea unor monumente particulare și multe alte subiecte contemporane și vizionare legate de arhitectură. University Science Park, situat la Facultatea de Arhitectură și Design, creează o platformă pentru fabricarea produselor și este dotat cu noi tehnologii precum laser, prelucrare CNC, imprimante 3D etc., care pot fi folosite pentru cercetări ample.

Revista științifică proprie a facultății, ALFA, oferă o oportunitate excelentă de a vă publica munca de cercetare împreună cu alți cercetători locali și internaționali. În calitate de Ph.D. cercetător, puteți lucra independent la disertație, cu toate acestea, veți avea un tutor individual în cazul în care aveți nevoie de sfaturi și consultanță. În mod ideal, echipele de cercetare formate din tutori și doctoranzi. studenții lucrează la proiecte specifice, susținute de finanțare și granturi, permițând o colaborare și mai intensă cu instituțiile partenere internaționale. Veți avea, de asemenea, posibilitatea de a aplica pentru un stagiu printr-o serie de scheme aplicabile. De exemplu, programul Erasmus Plus vă permite să alegeți, să aranjați și să gestionați un stagiu în orice instituție sau companie din lume. Un astfel de stagiu este, de asemenea, considerat parte a studiului.

Ca absolvent, poți lucra în domeniul cercetării și educației, consultanță guvernamentală sau comunală. Puteți chiar să deveniți un membru regulat al personalului facultății și să continuați cercetări în domeniul arhitecturii. Vă puteți continua munca în cooperare cu parteneri internaționali în cadrul proiectelor internaționale de cercetare și puteți susține prelegeri de specialitate.

Termenele limită pentru aplicare

31 mai 2022

 • Mai multe informații despre procesul de admitere la FAD STU pentru anul universitar 2022/2023.
 • Verificați oferta de subiecte de disertație pentru anul 2022/2023 .
 • Sistemul electronic de aplicare este deschis: link.

Despre Scoala

De ce Facultatea de Arhitectură și Design a STU din Bratislava?

Facultatea de Arhitectură și Design este una dintre cele șapte facultăți de la Universitatea Slovacă de Tehnologie din Bratislava (denumită în continuare STU, din slovacă „Slovenská technická univerzita”). Este cea mai mare și mai veche școală de arhitectură din Slovacia; începuturile învățământului de arhitectură datează din anul universitar 1946/1947 și sunt asociate cu domeniul de studiu numit Construcții.

Facultatea de Arhitectură și Design (FAD) este astăzi o instituție creativă și competitivă, cu un personal deschis la minte și exploatează cu succes posibilitățile de cooperare internațională în cercetare și educație. În special prin programul de mobilitate Erasmus Plus, facultatea oferă posibilități de schimb cu peste 50 de instituții partenere din toată Europa. Anual, zeci de studenți ai FAD studiază în străinătate, precum și studenți internaționali ajung să studieze aici datorită acestor programe de parteneriat. În plus, aproximativ 30 de studenți internaționali studiază la FAD ca studenți în formă zilnică.

Lectorii de la FAD sunt personalități remarcabile care nu sunt doar profesori și cercetători; cei mai mulți dintre ei sunt arhitecți activi, urbaniști sau designeri industriali/de produse și grafici/de mărci. Premiile și premiile obținute, precum și recunoașterea și contactele care traversează granițele Slovaciei sunt cea mai bună dovadă a calităților lor.

Pe lângă experții naționali, FAD STU a invitat și lectori vizitatori din străinătate: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid). Arhitecți) sunt doar câțiva dintre numeroșii experți și personalități străine semnificative ale arhitecturii contemporane care au vizitat Facultatea până acum. Implicarea internațională a Facultății este reflectată de apartenența la organizații internaționale și de participarea la proiecte multinaționale în Slovacia și în străinătate.

Fiind una dintre cele mai mici metropole din Europa Centrală și de Vest, orașul vibrant Bratislava reprezintă un loc inspirator și, în același timp, accesibil pentru studenții și călătorii internaționali. Datorită poziției sale geografice în Europa centrală, este poarta către Europa. Te vei bucura de apropierea sa de Viena, Budapesta, Praga cu conexiuni de trafic perfecte. Istoria comună și distanțele apropiate sunt comune acestor capitale și oferă multe oportunități pentru experiențe culturale, sociale și de călătorie. Legături excelente cu autobuzul și calea ferată din Bratislava, precum și accesibilitatea facilă la Bratislava și aeroportul din Viena oferă conexiuni ieftine către principalele destinații europene.

Ce facem și cum?

Dacă sunteți în căutarea celei mai mari și mai vechi școli de arhitectură din Slovacia, cu Facultatea de Arhitectură și Design ca parte integrantă a Universității Slovace de Tehnologie din Bratislava, sunteți pe cale să ajungeți la locul potrivit.

Poti studia aici Arhitectura si Design Urban, Design Industrial si Produs. Caracterul acestor studii a determinat strategia de învățământ de bază a Facultății, în special concentrarea acesteia pe dezvoltarea creativității și gândirii critice a studenților și a capacității acestora de a răspunde provocărilor imprevizibile ale viitorului pe care fiecare absolvent trebuie să le întâmpine încă. Învățarea bazată pe proiecte, condusă de experți cu medii academice și profesionale și proiecte coordonate în strânsă cooperare cu practica oferă o simulare fidelă a experienței din „viața reală”.

FAD oferă, de asemenea, posibilități de lucru concentrat în Centrul său specializat de educație și cercetare din inima orașului Banská Štiavnica, inclus în Patrimoniul Cultural UNESCO. În casa istorică autentică (restaurată efectiv de studenți) Facultatea poate găzdui până la 30 de studenți și 10 membri ai personalului în cadrul atelierelor sau cursurilor de specialitate pe tot parcursul anului.

Când se apropie de practică, studenții sunt încurajați să participe la o gamă largă de concursuri locale și internaționale. Calitatea școlii este confirmată în principal de realizările elevilor. Facultatea de Arhitectură se poate lăuda cu succesele studenților la diferite concursuri locale și internaționale de arhitectură-urbanistică și design (ex. Premiile Inspireli, Xella, Isover, Premiul Național pentru Design, ABF Slovacia pentru cea mai bună lucrare de licență, Prof. Premiul Lacko pentru cea mai bună lucrare de diplomă) și multe altele.

Cu o astfel de mentalitate, ne propunem pregătirea complexă a studenților noștri în domeniul abilităților dure, precum și al competențelor soft în contextul viitoarei Industrie 4.0.

Cu toate acestea, o educație bună nu este suficientă. Ne străduim să creăm o comunitate în primul rând. FAD oferă o viață socială bogată, de cercetare, academică și sportivă. Avem o tradiție lungă de a organiza cel mai mare eveniment public al nostru - Noaptea Arhitecturii și Designului. Multe dintre evenimente sunt pregătite pentru studenți de către studenți - de exemplu, Manifest (primii noștri primesc o primire călduroasă de la noii lor colegi). Urmate de zilele porților deschise, expoziții ale studenților, precum și ale profesioniștilor care își exprimă munca, weekend-ul de tenis de masă etc. și terminând cu multe festivaluri locale de arhitectură, design, artă și piețe (cum ar fi Piața Urbană), FAD se bucură prezența sa datorită locației sale strategice aproape de centrul orașului Bratislava.

Admitere

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Facilităţi

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • Doctor în filozofie (doctorat) în arhitectură și design arhitectural
  • London, Regatul Unit
  • Bologna, Italia
 • Doctorat în arhitectură
  • Honolulu, Statele Unite ale Americii
  • Online USA
 • Doctor în filozofie (PhD) prin Cercetare în Arhitectură și Design arhitectural
  • Online