Keystone logo
Graduate School of Biosciences Munich

Graduate School of Biosciences Munich

Graduate School of Biosciences Munich

Introducere

Bine ați venit la Școala Postuniversitară de Biotehnologii Cantitative din Munchen (QBM) . Școala noastră vizează pregătirea tinerilor oameni de știință pentru noua eră a bioscienței cantitative, orientate spre sisteme. Acesta oferă o inovatoare, integrate Ph.D. program de formare internațional în perspectivă și care reunește o serie de discipline diverse, de la biochimie și medicină până la bioinformatică, bio-fizică experimentală și teoretică și matematică aplicată. Atât proiectele de cercetare studențească cât și predarea în clasă sunt extrem de interdisciplinare.

Școala este o inițiativă comună a liderilor de știință de la Ludwig-Maximilians-University (LMU) München , Institutul de Biochimie Max Planck , Centrul Helmholtz din München și Universitatea Tehnică din München (TUM) . QBM primește finanțare prin intermediul celei de-a doua runde a Inițiativei de excelență germană, care este concepută pentru a promova excelența și inovația în domeniul cercetării și educației la universitățile germane.

Ph.D. programul de formare se concentrează pe comunicarea și colaborarea dintre disciplinele tradiționale separate, de la biochimie și medicină la bioinformatică, biofizică experimentală și teoretică și matematică aplicată. Cu accentul său puternic pe ancorarea analizei teoretice în experimentele cantitative avansate și excelența oamenilor de știință participanți, școala are o poziție unică în peisajul științific european.

Personalul de bază al școlii sunt investigatorii principali reprezentați de coordonatorii științifici ai programului, de personalul științific și administrativ și de studenții absolvenți (75-100 la starea de echilibru). În plus, o consiliu consultativ științific extern , reprezentând cele patru domenii științifice cheie (biochimie, biofizică, bioinformatică / statistici / fizică teoretică și medicină), oferă consiliere școlii privind organizarea și strategia.

Locații

Locații
  • Graduate School of Quantitative Biosciences Munich – BioSysM Butenandtstrasse 1 81377 Munich Germany, , Munich

Întrebări