Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Introducere

Școala noastră absolventă

Școala Absolventă de Științe ale Vieții din München face parte din Facultatea de Biologie și Facultatea de Chimie, Biochimie și Farmacie din Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Aceste facultăți excelente sunt clasate printre cele mai bune instituții de învățământ de biologie și biochimie din Germania. Împreună cu LMU Gene Center și Klinikum der Universtität München (KUM), ei aparțin HighTechCampusLMU din Grosshadern-Martinsried, care este binecunoscut pentru cercetarea internațională de ultimă generație în științele vieții. Grupurile de cercetare participante colaborează adesea cu institutele adiacente Max-Planck pentru biochimie și neurobiologie și cu Centrul german de cercetare pentru sănătatea mediului (Helmholtz Zentrum München).

Despre Universitatea Ludwig-Maximilians

Clădirile de inspirație italiană ale prestigiosului Ludwig-Maximilians-Universität München sunt situate în centrul orașului München, aproape de Grădina Engleză, primul mare parc din Europa. Universitatea este printre cele mai vechi și mai mari din Germania. A fost fondată în 1472 în orașul bavarian Ingolstadt, sub ducele Ludwig the Rich, și după o oprire în Landshut, s-a stabilit definitiv la Munchen în 1826. De atunci, a atras numeroși savanți de renume. Printre ei s-au numărat inventatorul de raze X Wilhelm Roentgen, chimistul și tatăl agriculturii moderne Justus von Liebig și sociologul Max Weber. Încă de la concepție, universitatea a crescut 13 câștigători ai Premiului Nobel. Astăzi, cu cei 48.000 de studenți, dintre care 15% sunt studenți internaționali, Ludwig-Maximilians-Universität oferă o viață de elev vibrantă. Cei peste 700 de profesori și 3.000 de profesori asistenți formează un peisaj unic de cercetare și predare.

Ludwig-Maximilians-Clasament universitar

Din nou, în 2021, Ludwig-Maximilians-Universität München deține o poziție de vârf în World Reputation Ranking al revistei Times Higher Education Magazine, unde LMU apare pe locul 32. În consecință, LMU este printre cele mai renumite universități din Europa. World Reputation Ranking evaluează reputația unei universități în predare și cercetare prin consultarea unor oameni de știință renumiți din întreaga lume.

Școala noastră absolventă

Graduate School Life Science München (LSM), înființată în 2009, oferă un program internațional de doctorat în științe ale vieții care acoperă domenii de antropologie, biochimie și biologie celulară, ecologie, evoluție, genetică, microbiologie, științe plantelor, sistematică și zoologie. și cercetători calificați. Programul este predat în întregime în limba engleză și oferă o pregătire științifică completă într-una dintre universitățile de top din Europa. Membrii Școlii Absolvente fac parte din Facultatea de Biologie și Facultatea de Chimie, Biochimie și Farmacie din Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Facultățile sunt clasate printre primele instituții de învățământ de biologie și biochimie din Germania.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Programul și membrii noștri

Pregătirea de cercetare pe un anumit proiect va fi completată de seminarii, retrageri, cursuri de metode, instruire în competențe transferabile și participarea la cel puțin o conferință internațională. Programul de doctorat este deschis studenților care dețin fie o diplomă de master sau diplomă, fie, în cazuri excepționale, o diplomă de licență de 4 ani. Studenții de succes ai școlii postuniversitare vor primi titlul de doctor (Dr. rer. nat.) de către LMU după 3-4 ani. Candidații trebuie să demonstreze un fundal calitativ puternic, precum și interes și capacitatea de a efectua cercetări independente.

Peste 50 de grupuri de cercetare, recunoscute la nivel internațional pentru abordările și tehnologiile lor inovatoare de cercetare, formează facultatea de bază a Școlii Absolvente. Folosind abordări de ultimă generație, aceste grupuri își propun să răspundă la întrebări esențiale relevante pentru cercetarea biologică și biochimică de bază și aplicată. În cadrul propriului grup de cercetare sau în colaborare cu un grup de cercetare specializat din campus, doctoraților LSM li se oferă posibilitatea de a învăța și de a comanda o varietate de tehnici. Astfel, doctoranzilor de la LSM li se asigură o pregătire temeinică în metode avansate în știința vieții.

Scopul programului este de a preda nu numai expertiza tehnică necesară pentru succesul în cercetare, ci și de a oferi abilități care sunt indispensabile pentru fiecare om de știință atent și responsabil. Acesta din urmă include capacitatea de a comunica într-un limbaj simplu și dorința de a se angaja în probleme bio-etice și de a participa la discursurile publice pe care le pot provoca. În plus, cursurile interne de limba germană, inclusiv aspectele interculturale, sunt oferite studenților străini pentru a facilita integrarea. Studenții de succes își termină studiile postuniversitare după aproximativ trei până la patru ani și primesc doctoratul (Dr. rer. nat.) de către LMU.

Într-o privire

 • Durata doctoratului: 3-4 ani
 • a obţinut titlul de doctor (Dr. rer. nat.)
 • Cursurile se vor desfășura în limba engleză
 • Burse disponibile: 2 burse DAAD și 2 CSC LMU
 • Campus: HighTechCampus din München

Statistică

Programul nostru este foarte interdisciplinar și internațional, așa cum puteți vedea în următoarele statistici.

Studenții noștri sunt membri ai uneia dintre următoarele 4 facultăți:

 • Facultatea de Biologie
 • Facultatea de Medicina,
 • Facultatea de Medicină Veterinară
 • Facultatea de Chimie și Farmacie

Studenții noștri provin din 20 de țări diferite.

  Caracteristici Campus

  Cu peste 50 de grupuri de cercetare de la Facultatea de Biologie, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Veterinară și Facultatea de Chimie și Farmacie a Universității Ludwig Maximilian (LMU) München, LSM în locația sa proeminentă în HighTechCampus din Martinsried, la sud de München contribuie la posibilitățile enorme de sprijin, interdisciplinaritate și aport științific constant din partea laboratoarelor din jur.

  Din inima orașului München (Marienplatz), este la doar 20 de minute de mers cu metroul până la HighTechCampus din Martinsried.

   Admitere

   Programul de doctorat este deschis studenților care dețin fie o diplomă de master sau diplomă, precum și candidaților excepționali cu o diplomă de licență de patru ani (cu teză scrisă).

   Documentele necesare sunt:

   • Curriculum Vitae (CV);
   • Foaia matricolă (cărtă de studii) și certificat de diplomă de licență (minim 240 puncte ECTS), Vordiplom sau diplomă echivalentă;
   • Foaia matricolă (registrul de studii) și certificat de diplomă de master, diplomă sau diplomă echivalentă (dacă este cazul). Dacă programul dvs. de studii nu este încă finalizat, vă rugăm să furnizați foile matricole temporare;
   • Două scrisori de recomandare (mai multe detalii vezi mai sus);
   • Foaia matricolă de liceu sau echivalent.
   • Scrisoare de motivație (max. 1 pagină DinA4) care abordează în mod specific motivul pentru care au fost alese proiectele selectate.

   cerere

   LSM face apel pentru aplicații de doctorat anual, deschis de la 1 septembrie până la 31 octombrie 2023.

   Solicitanții sunt selectați într-un proces în mai mulți pași prin intermediul portalului nostru online, asigurând astfel deschiderea și corectitudinea pe tot parcursul procedurii de înscriere. Fiecare trimitere completă este evaluată de coordonatorul LSM. Cererile vor fi examinate independent de mai mulți membri ai facultății LSM Graduate School. Pe baza calificărilor academice, a experienței de cercetare, a motivației, a cunoștințelor științifice și a scrisorilor de recomandare, candidații vor fi selectați pentru a participa la săptămâna de interviu LSM. După o evaluare amănunțită prin intermediul membrilor comisiei comitetului LSM, candidații de succes vor fi invitați să se alăture școlii universitare LSM.

   Burse și finanțare

   Mărturii studențești

   Locații

   • Munich

    Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

    Întrebări