Keystone logo
Heinrich Heine University Düsseldorf

Heinrich Heine University Düsseldorf

Heinrich Heine University Düsseldorf

Introducere

Heinrich Heine University Düsseldorf este una dintre cele mai tinere instituții de învățământ superior din statul Renania de Nord-Westfalia - fondată în 1965. Din 1988 universitatea noastră poartă numele unuia dintre cei mai buni fii ai orașului. Astăzi, în jur de 35.000 de studenți studiază într-un campus modern în condiții ideale pentru viața academică.

Fiind o universitate în campus în care totul este aproape, toate clădirile, inclusiv Spitalul Universitar și bibliotecile specializate sunt ușor accesibile. Departamentele noastre universitare se bucură de o reputație excelentă datorită unui număr excepțional de mare de centre de cercetare colaborativă. Mai mult, capitala statului Düsseldorf oferă un mediu atractiv, cu o înaltă calitate a vieții.

Profil

HHU este universitatea Capitalei Renania de Nord-Westfalia din 1965. Se consideră „o universitate a cetățenilor” și o universitate interdisciplinară, în rețea și cuprinzătoare.

Universitatea Cetățenească

Unitatea Universității Cetățenești coordonează și organizează toate activitățile HHU care se învârt în jurul dialogului dintre știință și societate. În acest scop, gestionează programe de finanțare, oferă consiliere cu privire la întrebările legate de dialogul științific și organizează evenimente.

Excelenta

În cadrul Inițiativei de Excelență la nivel național, HHU (în colaborare cu Universitatea din Köln ) este, de asemenea, reprezentată cu grupul de excelență pentru științele plantelor CEPLAS.

Universitatea din Köln

Universitatea din Köln este una dintre cele mai vechi și mai mari universități din Europa. Datorită realizărilor sale științifice remarcabile și calității și diversității înalte a programelor sale de studii, se bucură de o reputație internațională excelentă.

Misiunea UoC este să creeze, să păstreze și să transmită cunoștințe, să ofere studenților săi și cadrelor universitare din carieră timpurie o educație academică remarcabilă, să le califice atât pentru cariere academice, cât și profesionale, să promoveze cercetarea de ultimă oră și să stimuleze inovarea, concentrându-se în același timp pe schimbarea nevoilor și provocărilor societății actuale.

Planul de dezvoltare universitară

HHU definește strategiile și obiectivele pe termen mediu pentru activitatea sa în Hochschulentwicklungsplan (planul de dezvoltare universitară, HEP). Publicat în decembrie 2017, UDP 20.21 este în prezent aplicabil.

antreprenoriat

HHU urmărește în mod durabil interconectarea proactivă a universității și antreprenoriatului cu inițiative precum Centrul pentru Antreprenoriat (CEDUS).

Egalitatea de gen, familia și diversitatea la HHU

Pentru o universitate orientată spre viitor, egalitatea de gen, egalitatea de șanse, sprijinul familiei și diversitatea sunt domenii de bază ale acțiunii. În acest scop, HHU oferă propriile facilități și inițiative în fiecare caz.

Egalitatea sexelor

Egalitatea între femei și bărbați și egalitatea de șanse pentru angajați și studenți cu dizabilități este unul dintre obiectivele principale ale HHU.

Familie

O bună compatibilitate a familiei, a studiilor și a muncii este confirmată de un audit la HHU - FamilienBeratungsBüro (FBB) este contactul dvs. direct.

Diversitate

HHU vede diversitatea studenților și angajaților săi ca pe un atu și o oportunitate - și-a creat propriul site portal în acest scop.

facultăţi

Universitatea Heinrich Heine (HHU) este împărțită în cinci facultăți care sunt toate situate pe un singur campus. Cea mai veche și esențială a universității este Facultatea de Medicină, urmată de Facultatea de Matematică și Științe ale Naturii și Facultatea de Arte și Umanistice. La sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, au fost apoi lansate Facultatea de Afaceri și Economie și Facultatea de Drept.

Unul dintre focarele noastre de astăzi, care leagă toate facultățile, este Științele Vieții. Programele comune de studii trans-departamentale (cum ar fi Chimia afacerilor) sunt unul dintre punctele noastre forte.

Statistică

University Facts and Figures

Our young university already has a long tradition: It has grown out of the Medical Academy founded in 1907. In 1965 the university was created by the state of North Rhine-Westphalia. It started with three faculties: the Faculty of Medicine, the Faculty of Mathematics and Natural Sciences, and the Faculty of Arts and Humanities.

In 1988 it was renamed Heinrich Heine University and experienced a period of dynamic growth. In the 1990s two new faculties were added: the Faculty of Business and Economics and the Faculty of Law. Today, around 35,000 students, more than 2,000 lecturers, and 900 further employees study, teach, and work on our campus. At the beginning of the winter semester 2018/19 we were able to welcome about 4000 new students.

    Statistica absolvenților

    Locații

    Locații
    • Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf, Universitätsstr. 1, 40225, Düsseldorf

    Întrebări