Keystone logo
© Giorgio Leone
IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

Introducere

Amplasată în regiunea pitorească a Toscanei, școala IMT se remarcă drept o instituție postuniversitară de prim rang în Europa. Cercetarea interdisciplinară, tehnologiile de ultimă oră și internaționalizarea constituie piatra de temelie a identității Școlii IMT.

Pe lângă formarea doctorală, Școala IMT oferă, de asemenea, cursuri executive și diplome de masterat, realizate în colaborare cu universități și institute de cercetare de prestigiu. Facilitând un mediu propice pentru învățare și creștere, Școala IMT oferă o serie de facilități și beneficii, inclusiv o bibliotecă bine aprovizionată, laboratoare de ultimă generație, cazare gratuită în campus și servicii de cantină.

În plus, doctoranzii se pot bucura de facilități de fitness și de relaxare, de săli de agrement pentru socializare și de oportunități de a se cufunda în limba și cultura italiană prin cursuri dedicate.

În esență, școala IMT oferă nu numai o platformă pentru realizări academice, ci și o experiență educațională holistică care îmbrățișează diversitatea culturală și încurajează dezvoltarea personală, totul în ambianța captivantă a Toscanei.

Acreditarea școlii IMT

Evaluarea la fața locului a avut loc între 25 și 29 noiembrie 2019.

Ministerul Universității și Cercetării a acordat acreditarea inițială a Școlii IMT la 10 august 2020, prin Decretul nr. 438.

Caracteristici Campus

Complexul San Francesco și istoria sa

Meditație, studiu, ospitalitate: aceasta este identitatea istorică a Mănăstirii San Francesco, interpretată cu pricepere și re-propusă într-o restaurare arhitecturală de mare valoare estetică, dar și mai admirabilă pentru mărturia vie a istoriei. Locul studiilor teologice și filozofice franciscane a devenit astăzi centrul institutului universitar IMT Alti Studi. Acest rezultat a fost atins în opt ani de muncă datorită sinergiei fructuoase dintre Comune, Fondazione Cassa di Risparmio di Lucca și Soprintendenza per i Beni Architettonici.

Campus rezidențial

Campusul IMT School este alcătuit din mai multe clădiri de ultimă generație, toate situate la câteva minute una de cealaltă, în periferia istorică a zidurilor renascentiste ale Luccai. Formarea avansată și cercetarea la școală sunt pe deplin integrate, datorită calității înalte a serviciilor sale și infrastructurii științifice subiacente.

În prezent, campusul se întinde pe o suprafață de 12.000 m2 și este situat în trei complexe diferite, Complexul San Ponziano, Complexul San Francesco și Residence Brunero Paoli , ambele închiriate gratuit IMT School de la Fondazione Cassa di Risparmio di Lucca, în cadrul în care se găsesc biblioteca, sălile de clasă, laboratoarele și sălile de studiu.

Campusul găzduiește diverse zone interne și externe folosite pentru studiu și socializare. Fără îndoială, campusul rezidențial oferă studenților și cercetătorilor IMT School șansa de a experimenta interacțiunea deplină și integrarea multidisciplinară.

  Cerinte pentru viza

  Dacă sunteți cetățean non-UE, nu locuiți în Italia și nu aveți un permis de ședere/carte de ședere permanentă în Italia, trebuie să aveți o viză de intrare. La sosirea dumneavoastră în Italia, veți depune și o cerere de permis de ședere din motive de studii.

  Permisul de ședere („Permesso di soggiorno”) este eliberat de către sediul Poliției din orașul de reședință din Italia, permițând șederea temporară în țară. Cetăţenii din afara UE trebuie să solicite un permis de şedere în termen de 8 zile lucrătoare de la sosirea în Italia, prin oficiile poştale autorizate.

  Managementul campusului IMT și recepția sau oficiul poștal furnizează un kit (un plic cu o bandă galbenă) care conține formularele și instrucțiunile necesare, deși sunt în italiană.

  • Documentele necesare pentru cerere includ:
   • Formularul 1 („Modulo 1”) cu timbru de taxă („marca da bollo”) de 16,00 euro
   • Copie a tuturor paginilor de pașaport
   • Copie a scrisorii de invitație sau a certificatului de înscriere de la IMT
   • Copie după polița de asigurări de sănătate valabilă
   • Chitanță buletin poștal pentru 70,46 euro
   • Trimiteți documentele la un oficiu poștal care oferă serviciul „Sportello Amico”, plătiți o taxă poștală de 30 de euro și primiți o chitanță.
   • Urmăriți starea cererii folosind ID-ul de utilizator și parola furnizate pe chitanță prin intermediul site-ului web de imigrare sau al Polizia di Stato.
   • Primiți o scrisoare de la Oficiul Poștal care indică data și ora programării la Biroul de Imigrări al Sediului Poliției (Questura) din Lucca.
   • Necesar pentru programare:
   • Scrisoare prin care se precizează numirea
   • Documente originale trimise la Chestură
   • 4 fotografii dimensiune pașaport cu fundal deschis la culoare

  Vizitați a doua oară Biroul de imigrări al sediului poliției pentru a ridica permisul de ședere electronic. Managementul Campusului IMT și Front Office-ul pot asista în timpul cererii la Oficiul Poștal și al primei întâlniri la Chestură.

  Viața în campus și facilități

  Școala este dotată cu laboratoare avansate.

  • Facilități IT
  • MUSAM-Lab
  • Laboratorul de neuroștiințe al Centrului de inovare Intesa Sanpaolo
  • Open Lab
  • Centrul de Cercetare Știință GAME

  Locații

  • Lucca

   Piazza S. Ponziano, 6, 55100, Lucca

  • Lucca

   Piazza S.Francesco, 19, 55100, Lucca

  Întrebări