Keystone logo
IMT School for Advanced Studies Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca

Introducere

Lucca

Şcoală

Școala IMT de Studii Avansate alt="Lucca este o școală postuniversitară și un institut de cercetare public care se concentrează pe analiza sistemelor economice, societale, tehnologice și culturale. Școala este sub conducerea Prof. Pietro Pietrini din noiembrie 2015. Din noiembrie 2015. Instituție IMT prin decretul ministerial din 18 noiembrie 2005, Școala s-a remarcat prin calitatea și inovația programului său de cercetare și doctorat și prin caracterul său interdisciplinar, caracterizat prin complementaritatea și discursul dintre metodologii extrase din economie, inginerie, informatică, aplicație. matematică, fizică, arheologie, istoria artei și analiza și gestionarea patrimoniului cultural. Fuziunea dintre artă și tehnologie se reflectă și în campusul de ultimă generație al școlii, situat în principal în Complexul San Francesco recent restaurat. campusul se gaseste in centrul istoric al orasului alt="Lucca, care este complet inconjurat de full-inta ct ziduri din epoca renascentista. Campusul include spații pentru cercetare și laboratoare, cursuri și locuințe și recreere. Campusul este completat de Biblioteca IMT, care oferă o multitudine de resurse și oferă zone suplimentare de lucru și cercetare pentru comunitatea IMT și pentru orașul alt="Lucca în general.

Lucca

Misiune de cercetare și educație

Cercetătorii IMT efectuează cercetări metodologice de ultimă oră pentru a genera cunoștințe, a aplica cunoștințe pentru a rezolva probleme de natură economică, industrială, societală și culturală și pentru a transmite cunoștințe prin cursuri și seminarii de înaltă specialitate. Pornind de la principiul fundamental fundamental al excelenței științifice, care se aplică tuturor domeniilor și nivelurilor comunității de cercetare IMT, Școala se distinge prin orientarea sa interdisciplinară de a dezvolta cercetări inovatoare și de a dobândi o mai mare vizibilitate internațională. Programul de cercetare interdisciplinară al școlii este articulat în patru macro-arii științifice: economie, știință de management și sisteme complexe; Informatica si Ingineria sistemelor; Neuroștiințe cognitive și sociale; Mostenire culturala. Programul de cercetare interdisciplinară al școlii este articulat în patru macro-arii științifice: Știința managementului economic și Sistemele complexe, Informatica, Ingineria sistemelor, Patrimoniul cultural, cu o zonă suplimentară de Istorie politică. RU). Cele mai multe UR sunt caracterizate printr-o structură piramidală în care vârful este ocupat de un cercetător senior proeminent, membrii facultății juniori constituie nivelul intermediar, iar baza este formată dintr-un grup mic de doctoranzi, contribuind activ la cercetare ca parte a studiilor lor. . În schimb, alte IF sunt structurate într-o manieră multipolară, cu cercetări înalt specializate centrate pe nuclee tematice și contribuția diverselor metodologii. Activitatea desfășurată în unitățile de cercetare este strâns legată de doctoratul multidisciplinar al IMT. program, care oferă un patrimoniu unic și caracteristic de competențe în cadrul larg al analizei și managementului unei pluralități de sisteme. Programul este articulat în curricule care împărtășesc cursuri de bază comune și oferă pregătire de specialitate în disciplina specifică a tezei de doctorat. La sfârșitul programului, studenții se pot confrunta cu succes în cadrul și în afara universității, datorită capacității lor de a recunoaște și de a rezolva probleme noi și din ce în ce mai complexe. care nu este limitat de limitele unei singure discipline, iar aptitudinea de a se familiariza rapid cu instrumentele și metodele din domenii în afara propriei sunt cele trei talente pe care IMT își propune să le cultive în studenții săi doctoranzi. IMT primește mii de cereri în fiecare an pentru program din fiecare colț al globului.

Lucca

efect

IMT are un impact la diferite niveluri și în mai multe sfere. În ceea ce privește cercetarea, în ciuda vârstei sale relativ fragede, IMT se bucură deja de multe succese concrete, găzduind o varietate de proiecte de cercetare internaționale, europene și naționale, care reprezintă aproape jumătate din bugetul său anual. În plus, calitatea științifică înaltă a profesorilor și cercetătorilor Școlii a fost recent certificată de ANVUR (Agenția Națională de Evaluare a Universităților și a Institutelor de Cercetare). IMT a obținut un rezultat excelent, situându-se pe primul loc în zona 13 „economie și statistică”, cu un scor mediu de 0,91/1 pentru publicațiile prezentate. Luând în considerare și celelalte domenii științifice ale Școlii, media cuprinzătoare a punctajului a fost de 0,92/1, cu o medie de 0,98/1 în domeniile informatică, inginerie și matematică. Acesta reprezintă un succes extraordinar, deoarece rezultate similare nu au fost obținute de nicio altă universitate în toate cele 14 domenii evaluate. Cercetările la IMT se desfășoară, de asemenea, în strânsă colaborare cu teritoriul local, prin diverse inițiative și proiecte într-o varietate de domenii (industria țesuturilor, industria sănătății, industria marină, TIC pentru orașe inteligente și multe altele) în colaborare cu municipalitatea alt= „Lucca. IMT promovează învățământul superior și ucenicia de cercetare Companiile pot contacta IMT pentru a activa acorduri de ucenicie de învățământ superior și de cercetare cu studenții care au fost considerați eligibili pentru înscrierea în programul de doctorat al IMT. Companiile pot contacta, de asemenea, Școala cu profiluri de interes. (care sunt, de asemenea, în concordanță cu agenda de cercetare a IMT) pentru a face publicitate în următorul program de doctorat.Mai multe informații pe pagina de ucenicie.Școala continuă să își consolideze impactul asupra teritoriului prin intensificarea colaborărilor cu întreprinderi, entități publice, instituții, școlilor și prin continuarea programului de succes OPEN IMT Conferences de evenimente culturale și științifice cu uși deschise.

Locații

Locații
 • Lucca

  Piazza S. Francesco, 19 - 55100 Lucca (Main Campus), , Lucca

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • youtube

Întrebări