Keystone logo
International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

Introducere

Institutul Max Planck

Școala internațională de cercetare Max Planck (IMPRS) privind arhitectura și dinamica subcelulară (IMPRS-CBP) este un program internațional de formare doctorală găzduit de Institutul Max Planck de biofizică, Universitatea Goethe din Frankfurt și Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz. Biofizica este o știință interdisciplinară care aplică teoriile și metodele fizicii pentru a înțelege fenomenele biologice. Misiunea noastră este de a instrui studenții absolvenți pentru a aborda una dintre provocările biologice finale: să dobândim o înțelegere completă a nivelului molecular al celulei.

Încercăm să atragem studenți care au o pregătire universitară puternică în științe cantitative (în special fizică și matematică) și care sunt interesați să își aplice abilitățile pentru a aborda întrebări restante în cercetarea biologică și biomedicală.

Facultatea IMPRS-CBP este formată din aproximativ 30 de cercetători foarte dedicați, lideri de grup, directori MPI și profesori din principalele trei instituții: Universitatea Goethe Frankfurt (GU), Universitatea Johannes Gutenberg Mainz (JGU) și Institutul de biofizică Max Planck (MPIBP). Există opt institute asociate cu patru facultăți din GU implicate în IMPRS-CBP. Aceste institute, precum și Institutul de Studii Avansate din Frankfurt (FIAS) și MPIBP, sunt deja situate în inima „Science City Frankfurt Riedberg”, un centru de înaltă performanță al regiunii de cunoaștere Rin-Main. În campusul Riedberg, se desfășoară astăzi cercetări cu privire la aplicațiile chimice, biochimice și fizice de mâine. În viitor, departamentele și disciplinele de științe naturale de la GU își vor găsi locul aici.

La JGU două institute asociate cu două facultăți sunt implicate în IMPRS-CBP. Datorită apropierii geografice și tematice dintre grupurile de cercetare situate în Frankfurt și Mainz, au fost deja stabilite colaborări strânse și un mediu de cercetare viu între cele două site-uri.

Programul oferă instruire în concepte și tehnici pentru a explora structura, funcția și interacțiunile macromoleculelor cheie ale celulei, controlul proceselor celulare și multicelulare la nivelurile moleculare și la nivelul genomului, precum și dezvoltarea metodelor de imagine și modelează aceste procese. În plus, curriculum-ul acoperă o gamă largă de abilități transferabile și include mentorat în carieră în mai mulți pași, destinat în mod special pregătirii doctoranzilor noștri pentru provocările unei cariere profesionale pe piața globală, indiferent dacă este vorba în mediul academic, în industrie sau dincolo.

Conceptul de predare se bazează pe cei trei piloni fundamentali ai formării absolvenților:

 1. Formare prin cercetare
 2. Cursuri și ateliere de lucru despre abilități tehnice și transferabile
 3. Rețea într-o comunitate internațională de experți științifici

Programul este structurat într-o pregătire introductivă imediat după recrutare constând într-un bloc de instruire de trei săptămâni, urmat de o serie de trei rotații de laborator (faza 1). Faza 2 cuprinde doctorat. cercetarea tezei, rețelele profesionale și analizele periodice ale progresului (întâlniri TAC), precum și cursuri suplimentare de competențe tehnice sau transferabile și experiență didactică opțională.

Doctorat internațional Program

Școala International Max Planck Research School on Cellular Biophysics (IMPRS-CBP) invită studenți excelenți absolvenți în științe ale vieții să aplice pentru doctorat finanțat integral. poziții.

IMPRS-CBP este un program internațional de formare doctorală găzduit de Institutul de Biofizică Max Planck, Universitatea Goethe din Frankfurt și Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz.

Misiunea noastră este de a pregăti studenții absolvenți pentru a aborda una dintre provocările biologice finale: să înțelegem cum este creată arhitectura subcelulară complexă din funcțiile moleculare individuale care acționează concertat.

Aflați mai multe despre facultate, echipamente și proiecte în trei rotații de laborator înainte de a vă alege laboratorul!

Data limită de depunere a cererii este 15 mai 2021.

Vă oferim:

 • Echipamente de ultimă generație pentru cercetare în domeniul biofizicii: facilitățile gazdă ale instituției noastre participante pentru Cryo-EM, cristalografie cu raze X, RMN, spectrologie de masă și microscopie cu lumină avansată.
 • O configurație interdisciplinară: cercetători din biologie structurală, biologie celulară, neurobiologie, biologie moleculară și biologie computațională lucrează în campusul nostru cu legături strânse cu școala de medicină.
 • Condiții cadru excelente: oferim doctorat finanțat integral poziții și asistență în toate problemele organizaționale
 • Oportunitatea de a construi rețele durabile: aproximativ 30 de cercetători foarte dedicați, lideri de grup, directori MPI și profesori din instituțiile participante constituie facultatea noastră.
 • O regiune atractivă și locuibilă: Frankfurt / Main este un centru internațional de știință, finanțe și cultură.
 • Un doctorat comunitate: studenții sunt admiși o dată pe an și participă în comun la cursuri postuniversitare.

Locații

 • Frankfurt

  Max-von-Laue-Str. 3 D-60438 Frankfurt am Main, , Frankfurt

  • Frankfurt

   Frankfurt, Germania

   • Mainz

    Saarstraße,21, 55122, Mainz

    Întrebări