Keystone logo
International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

Introducere

despre SISSA

O școală în cazul în care formarea înseamnă cercetarea

SISSA, Școala Internațională de Studii Avansate, a fost fondată în 1978 și este un centru științific de excelență în cadrul scenei academice naționale și internaționale. Situat în Italia, în orașul Trieste, dispune de 67 de profesori, aproximativ 130 de post-doc, 245 doctoranzi și 95 personal administrativ tehnic. Situat pe pitorescul Karst vălurit, Școala este înconjurat de un parc de 25 de acri, și oferă o vedere uimitoare la Golful Trieste.

Cele trei domenii principale de cercetare ale SISSA sunt Fizică, Neuroscience și matematică.

Toate lucrările științifice efectuate de către cercetătorii SISSA este publicat în mod regulat în revistele internaționale, cu un factor de impact ridicat, și în mod frecvent în revistele științifice cele mai prestigioase, cum ar fi Natura și știință. Școala a elaborat, de asemenea peste 150 de acorduri de colaborare cu cei mai mari școli din lume și institute de cercetare.

Nivelul de calitate al cercetării este confirmată de faptul că în domeniul concurențial al sistemelor de finanțare europene SISSA deține poziția de top în rândul institutelor științifice italiene în ceea ce privește granturile de cercetare obținute în raport cu numărul de cercetători și profesori. O astfel de conducere ar trebui să fie, de asemenea, observate în ceea ce privește capacitatea SISSA de a obtine fonduri, atât din sectorul public și privat, cum ar fi SIR și imp.

În ceea ce privește evaluarea națională a calității cercetării care implică toate universitățile și institutele științifice, SISSA luat note de top în matematică și Neuroscience, și a venit în primul rând între departamente mijlocii în domeniul științei fizice.

Facilități

Grație setarea sale deosebite în mediul rural virgină din Trieste carstului, minunatul parc din jurul școlii este un loc minunat pentru a merge la plimbare și să se bucure de priveliștea orașului și în Golful Trieste.

În campusul SISSA puteți găsi unele facilități, cum ar fi teatru / sală, sala de sport și mult mai mult, ceea ce va face șederea în Școala și mai plăcută.

Toți studenții și cercetătorii sunt, de asemenea, dreptul de a utiliza facilitățile care sunt extrem de importante pentru munca lor. Una dintre aceste facilități este biblioteca, care oferă acces la toate cele mai importante publicații științifice, care să acopere toate domeniile de cercetare de la SISSA. În campusul, revistele sunt, de asemenea, on-line cu acces liber în versiunea electronică a acestora.

Laboratoare de cercetare

Pentru activitățile lor de cercetare, grupurile experimentale ale SISSA se pot utiliza mai multe laboratoare. laboratoarele neurobiologie utiliza instrumente avansate pentru cercetare fiziologice, analizor de secvențe de ADN, și instrumente de biologie moleculara. Această zonă utilizează, de asemenea, calculatoare avansate și software pentru modelare moleculara, si pentru studiul dispozitivelor bio-electronice hibride. Tipuri avansate de software pentru studiul de mașină viziune inspirate de biologie sunt în uz. Facilitățile microscop ale zonei Neurobiology sunt: ​​un microscop electronic, două microscoape confocal și numeroase microscoape de fluorescenta.

Dotarea Laboratoarele Neuroscience cognitive sunt: ​​cabine de testare pentru experimente psiholingvistică cu adulți și copii, folosind vorbire artificială sofisticate; un teatru virtual pentru prezentarea scenelor vizuale pentru a testa procesele de raționament la copii; De înaltă densitate evocat potențialul de înregistrare pentru a efectua neuroimagistice la copii și adulți; un laborator neuropsihologie echipat pentru stimulare magnetică transcranical. Alte highpoints metodologice includ laboratorul de percepție tactilă, care examinează baza neuronale de senzație folosind o matrice de 100-microelectrozi implantat în cortexul cerebral; acest grup monitorizează, de asemenea, activitatea neuronale care stau la baza deciziilor perceptuale se comportă animale.

Tehnologia informației și servicii informatice

Resurse uriașe pentru calcule științifice sunt disponibile la SISSA. Serviciile includ e-mail, gazduire web, sisteme distribuite de fișiere, acces la internet wireless și de la distanță, și courseware facilități de cercetare și de calcul de înaltă performanță. SISSA menține un număr mare de-ronțăit număr de servere interconectate, care comunică între ele.

SISSA este conectat la Garr, rețeaua de cercetare italiană, și comunică cu principalele centre naționale și internaționale de super-computing.

Locații

  • Trieste

    Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati via Bonomea, 265 , 34136, Trieste

    Întrebări