Keystone logo
© (c) IST Austria Magic Lemur Productions
Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Introducere

Institute of Science and Technology Austria - ISTA caută candidați înalt calificați cu diplome de licență sau master pentru a aplica pentru doctorat. program. Oferim posturi de doctorat finanțate integral în astronomie, biologie, informatică, chimie și materiale, știința datelor și calcul științific, știința pământului, matematică, neuroștiință și fizică, într-un mediu de cercetare de clasă mondială la periferia Vienei.

În 2019, ISTA s-a clasat pe locul 3 în clasamentul mondial Nature Index (normalizat). În 2018, ISTA a fost clasată în primele zece din lista „Top 30 de instituții academice sub 30 de ani” a Nature Index Rising Stars. Tuturor studenților li se oferă contracte pe 5 ani, primesc salarii competitive la nivel internațional și acoperire completă de securitate socială. Există, de asemenea, sprijin financiar pentru studenții pentru a participa la conferințe și ateliere științifice. Termenul limită de aplicare este 8 ianuarie 2024, pentru o dată de începere a doctoratului în septembrie 2024

Unul dintre semnele distinctive ale programului de doctorat ISTA este experiența comună a școlii postuniversitare.

Ne propunem să pregătim oameni de știință cu o minte largă care efectuează cercetări de ultimă oră, bazate pe curiozitate. O etapă inițială de explorare încurajează o expunere largă la abordări și probleme științifice importante. Acest lucru permite studenților să pună o bază solidă pentru cercetarea intensivă în a doua fază a programului de doctorat.

interdisciplinaritatea

Programul nostru de absolvenți este caracterizat de o pregătire modernă cuprinzătoare, cu un accent special pe interdisciplinaritate.

Există șapte piste de doctorat:

 • Biologie
 • Chimie și materiale
 • Informatică
 • Știința datelor și calculul științific
 • Matematică
 • Neuroscience
 • Fizică

Ceea ce este special la programa de doctorat ISTA este flexibilitatea sa - studenții vin cu obiective diferite și își pot modela propriile traiectorii educaționale și de cercetare. Unii studenți vin la ISTA căutând să exploreze, alții au o idee clară unde vor să ajungă. Programul nostru găzduiește ambele.

Cercetare de ultimă oră

Studenții lucrează îndeaproape cu profesori remarcabili în cadrul unor grupuri mici de cercetare și au acces la facilități de prim rang.

În 2019, ISTA s-a clasat pe locul 3 în clasamentul mondial Nature Index (normalizat). În 2018, ISTA a fost clasată în primele zece ale listei Nature Index Rising Stars „Top 30 de instituții academice sub 30 de ani” și a fost prezentată în acest articol în Nature Index. Pentru mai multe detalii, răsfoiți profilul nostru de cercetare Nature Index. În 2018, am avut, de asemenea, cea mai mare rată de succes a granturilor ERC (48%), înaintea Institutului Weizmann, ETH Zurich, Cambridge și Oxford și a Societății Max Planck. Facultatea noastră primește, de asemenea, numeroase distincții distinse, inclusiv Premiul Erwin Schrö Dinger, Premiul Ludwig Boltzmann și Medalia Carus.

Puteți vedea lista completă a publicațiilor studenților în baza de date ISTA Research Explorer.

Grupuri de cercetare

 • 69 de grupuri de cercetare în 2022
 • 90 de grupuri de cercetare până în 2026

Facilități de ultimă oră

Indiferent de domeniul dvs. de studiu, veți avea acces la echipamente de ultimă generație pentru a efectua cercetări la un nivel competitiv internațional. De la bioimagini și microscopie electronică la nanofabricare și calcul de înaltă performanță: serviciile științifice centralizate sprijină cercetarea de ultimă oră.

Ph.D. grad

ISTA este un institut de cercetare cu dreptul de a conferi titlurile de Master în Științe și Doctor în Filosofie. ISTA este o entitate juridică independentă de drept public și are propriile sale structuri de guvernare și management în conformitate cu Legea federală a Institute of Science and Technology Austria (BGBl. I nr. 69/2006).

Întrucât autoritatea noastră de acordare a diplomelor decurge direct dintr-o lege a Parlamentului austriac, ISTA este scutită de Legea universităților din Austria.

Servicii de sprijin și dezvoltare a carierei

Facultatea și administrația ISTA vă pot oferi informații, sfaturi și sprijin pe parcursul studiilor dumneavoastră. Serviciile de asistență academică includ îndrumări din partea reprezentanților pistelor de studiu, a mentorilor și a Biroului Școlii Absolvente. Cu discuții regulate despre carieră, sesiuni de formare a competențelor, precum și vizite ale liderilor din industrie, programe de formare pentru absolvenți și dezvoltare a carierei pregătesc oamenii de știință pentru următorii pași; în mediul academic, industrie și nu numai.

Unde este ISTA ?

Institutul se află la doar 25 de minute de mers cu autobuzul de Viena, care este votată în mod constant unul dintre cele mai bune orașe din lume în care să locuiești. Studenții noștri au de ales să locuiască în Klosterneuburg, o zonă liniștită înconjurată de păduri frumoase, sau chiar în forfota Vienei. Avem, de asemenea, mai multe opțiuni de locuințe în campus.

Doctoratul unic interdisciplinar al ISTA &rsquo. Programul permite studenților și facultăților să colaboreze liber între grupuri și discipline de cercetare. Acest lucru dă naștere la noi idei și abordări de cercetare.

Doctoranzii de la ISTA pot alege dintre șapte căi de studiu diferite: biologie, chimie și materiale, informatică, știința datelor și calcul științific, matematică, neuroștiință și fizică. Mulți membri ai facultății sunt asociați cu mai multe piese, reflectând natura interdisciplinară a grupurilor de cercetare din campus și permițând studenților să abordeze subiecte de interes dintr-o varietate de unghiuri.

Rotații în trei grupuri de cercetare diferite

Fiecare doctorat sosit. student efectuează trei rotații de aproximativ două luni în diferite grupuri de cercetare. Procesul de potrivire garantează o potrivire bună între studenți și supervizori și expune studenții la noi domenii și metodologii.

Amestec unic de lățime și adâncime

O combinație de cursuri interdisciplinare de bază și opționale avansate oferă studenților șansa de a interacționa cu oamenii de știință din diferite discipline, precum și de a urmări tema aleasă în profunzime.

Împingerea frontierelor cunoașterii

Cea mai inovatoare cercetare tinde să apară la interfețele disciplinelor. În Școala Absolventă, studenții joacă un rol central în reunirea diferitelor abordări pentru a modela viitorul științei.

Următorul grafic prezintă colaborări între grupuri la ISTA , bazate pe publicații în colaborare din 2016 până în iunie 2019.

Caracteristici Campus

Campusul ISTA este situat în Klosterneuburg, un oraș istoric la nord-vestul Vienei.

Situl este amplasat între Pădurea Vienei, la doar 18 kilometri de centrul orașului Viena.

O mare parte a campusului este alcătuită din clădiri de laborator, împreună cu locuințe pentru studenți, profesori și personal, precum și alte facilități, inclusiv cantina, grădinița, un teren de fotbal, un teren de tenis și Muzeul Art/Brut Center.

  Admitere

  Intrare cu o diplomă de licență sau master

  ISTA întâmpină studenți cu diferite medii academice care își pot aduce abilitățile și experiențele în cadrul științific.

  Salutăm candidații care dețin (sau care se așteaptă să dețină înainte de înscriere) o diplomă de licență sau un master în biologie, neuroștiințe, matematică, informatică, fizică, chimie și domenii conexe.

  Mediu internațional vorbitor de engleză

  ISTA are o populație diversă și internațională de studenți care provine din peste 50 de țări. Institutul reunește oameni de știință și personal din 72 de țări diferite.

  Limba de lucru a ISTA este engleza.

  Costuri de admitere și taxe de școlarizare

  ISTA nu percepe taxe de școlarizare. Nu este necesară nicio taxă de aplicare pentru a aplica la programele noastre de doctorat și stagiu.

  Studenții de licență și master eligibili să aplice

  ISTA întâmpină studenți cu diferite medii academice care își pot aduce abilitățile și experiențele în cadrul științific.

  Studenții cu o diplomă de licență sau master în biologie, chimie, neuroștiințe, matematică, informatică, fizică, știința datelor și calcul științific, astronomie, știința pământului și domenii conexe sunt încurajați să aplice.

  Cum pot aplica?

  ISTA procesează cererile la programul său de doctorat o dată pe an. Pentru a aplica, trebuie să creați un cont online, care vă va permite să vă urmăriți cererea prin diferitele sale etape. Nu acceptăm cereri și documente primite în afara acestui sistem.

  Vă rugăm să completați formularul folosind un browser web pe un computer desktop. Browserele web de pe dispozitivele mobile (adică Android, iPhone, iPad etc.) nu sunt acceptate.

  Ce materiale de aplicare sunt necesare?

  Vă rugăm să încărcați următoarele documente pe portalul de aplicații:

  • CV
  • Declarație de scop (SoP) Declarația de scop este o parte importantă a aplicației dumneavoastră. În ea, vă rugăm să împărtășiți cu noi orice vă pregătește pentru cercetare la nivel de absolvent. De exemplu, puteți descrie proiectele de cercetare anterioare, motivația, abilitățile și antecedentele relevante pentru domeniile și grupurile de cercetare pe care le-ați selectat în formularul de cerere. Încearcă să fii cât mai specific cu privire la experiențele tale, cu accent pe abilitățile tehnice pe care le stăpânești. Vă rugăm să vă structurați Declarația de scop abordând mai întâi punctele generale de mai sus și, în final, abordând următoarele întrebări specifice:
   • Un obiectiv important al primului an al Școlii Absolvente este de a găsi o casă academică prin afilierea la un grup de cercetare. Ținând cont că o afiliere de succes nu depinde doar de propriile preferințe, ați putea lua în considerare mai multe opțiuni. Pe baza intereselor dvs. de cercetare și a contextului dvs., care grup(e) ar fi relevant(e) pentru dvs., în ce ordine și de ce? Vă rugăm să specificați până la trei grupuri de cercetare la ISTA "
   • Pe parcursul primului an la Școala Absolventă trebuie să finalizați trei rotații în trei grupuri de cercetare. Explicați ce grupuri ați alege și de ce. Școala absolventă încurajează studenții să ia în considerare o rotație în afara domeniului lor de expertiză; ar trebui să decideți să explorați această opțiune, ce grup de cercetare ați lua în considerare și de ce?
   • Foile matricole și diplomele universitare ale tuturor programelor de studii și tuturor anilor în care ați urmat și/sau sunteți înscriși în prezent (în engleză și în limba originală)
   • Informații de contact ale a 3 arbitri care vă pot evalua performanța academică și de cercetare. Toate documentele trebuie depuse în limba engleză, iar copiile matricolelor universitare sunt, de asemenea, în limba lor originală.

  Care sunt criteriile de selecție?

  Comitetul de selecție folosește o colecție de indicatori pentru a evalua pregătirea, motivația și potențialul solicitantului. Se vor lua în considerare următoarele:

  1. Performanță la licență: în general, cu un accent special pe cursuri relevante specifice domeniului
  2. Scrisori de referință furnizate de profesori și oameni de știință seniori: o scrisoare din industrie este acceptabilă, dar scrisorile din mediul academic au prioritate; arbitrilor li se cere să abordeze capacitățile analitice, competența tehnică, capacitatea de a lucra independent și motivația/angajamentul
  3. Declarație de scop: experiența anterioară în cercetare a solicitantului și motivația de a aplica la acest program de doctorat: este o potrivire academică bună? cum contribuie programul la viitoarele planuri de carieră ale candidatului? etc.
  4. Abilități relevante suplimentare (specifice domeniului): demonstrate, de exemplu, în stagii și/sau participare la proiecte de cercetare, participare la olimpiade științifice, limbaje de programare, tehnici de laborator etc.
  5. Abilități transferabile: de exemplu, abilități de comunicare, experiență de lucru în echipă, mobilitate anterioară și experiențe internaționale, experiență de conducere așa cum este demonstrată în organizațiile studențești etc.
  6. Diversitate: de exemplu o femeie în informatică/matematică/fizică; un solicitant care a schimbat domeniile etc.

  Burse și finanțare

  Statistica absolvenților

  Locații

  • Klosterneuburg

   Am Campus, 1 Klosterneuburg ISTA - Graduate School Office, 3400, Klosterneuburg

   Întrebări