Keystone logo
Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Izmir University of Economics

Introducere

Pe măsură ce politica internă a Imperiului Otoman, "Camera de Comerț" a fost înființată în 1885 în Izmir, orașul comercial al secolelor. Această unitate a fost prima benefică pentru comercianți. Cu toate acestea, nu ar putea fi active în războaie lungi și perioada de ocupare. Lucrari pozitive a crescut în perioada Republicii. Camera de Comerț din Izmir a consolidat structura de lungă durată și a devenit principala organizație non-guvernamentală din Turcia. Deocamdată, ea are 55 de mii de membri activi 85 mii de inactivi. Camera de Comerț din Izmir a fost întotdeauna simbolul inovațiilor și modificările de la Izmir Economie Congresul în 1923, în care Atatürk a fost, de asemenea, prezent. Camera de Comerț din Izmir, care și-a mărit întotdeauna veniturile sale de peste un secol a stabilit "Camera de Comerț Fundația Izmir pentru Incurajarea Asistență Socială" cu conducerea lui Ekrem Demirtaș în 1988. Printre obiectivele sale a fost "deschiderea universităților private, în scopul de a educa tinerii pentru a servi pentru economia țării." Baza acestui obiectiv a fost elementul în 1923 Izmir Economie Congresul care a declarat că "ar trebui să fie înființat școli pentru educație economie, executat și susținute de către camerele de comerț în marile orașe, care sunt centre comerciale. "Fundația care supraviețuiește cu sprijinul binefăcătorii din Izmir a sprijinit mulți studenți prin deschiderea clădirile școlilor primare, Camera de Comerț din Izmir Industry Foundation Liceul profesional și cursuri de formare profesională . Fundația, care servește, de asemenea, în sectorul sănătății a stabilit Camera de Comerț Süleyman Taștekin Eșrefpașa Clinic İzmir. Cu toate acestea, universitatea fundație care Izmir așteaptă cu nerăbdare a putut fi stabilită în anul 2001. Sprijinul Camerei de Comerț din Izmir și Fundația are cel mai mare rol în succesul Izmir Universitatea de Economie din primul an universitar până astăzi.

După înființarea primei universități fundație Bilkent din Ankara, în conformitate cu articolul 130 de ani din Constituție, în 15 februarie 1990 Camera de Fundația Comerț din Izmir pentru Incurajarea Președintelui Asistență Socială Ekrem Demirtaș a declarat: "Vom stabili o universitate cu un mediu străin de educație. "Pentru că, cu modificările din Legea învăţământului superior numerotat 2547 Statutul instituțiilor de învățământ superior care a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul oficial din data de 10 aprilie 1991 și numerotate 20841 lasa de stabilire a unui universitate fundație. Drept urmare, Ekrem Demirtaș, președintele consiliului de administrație al fundației, care a schimbat denumirea în Camera de Comerț Sănătate și Fundația Educație İzmir ", a anunțat că va înființa o universitate de economie din 17 noiembrie 1999.

După aceea, procedurile birocratice și juridice a început. Lucrările de devenit mai intensă atunci când Camera de Comerț Consiliul de administrație İzmir a sprijinit pe deplin Consiliul Fondator al Director. Cu toate acestea, a existat o problemă, locul pentru a stabili universitatea nu a putut fi găsită. Între timp, în ședința Comisiei de Privatizare ridicat din 14 noiembrie, 2000 numerotat 2000 / 83it s-a decis să se stabilească İzmir Universitatea de Economie din zona Conglomeratul Sümer cu 160 000 m² Halkapınar care pierdea bani. Această decizie a fost împiedicată de birocraților din Izmir, sindicatele, Legea cu privire la protecția patrimoniului natural, Camera Arhitecților și unii membri ai partidului politic. Nazilli creton Fabrica de care a fost în aceeași decizie a fost atribuită Adnan Menderes University fără probleme.

Fondatorii au lucrat zi și noapte, au căutat locuri alternative, iar Universitatea a fost stabilit oficial cu 2 facultăți, 5 școli profesionale și 2 institute cu Legea numerotat 4633, publicată în Monitorul oficial numerotate de la 24373 din data de 14 aprilie 2001. Data la care a fost adoptată legislația este sărbătorită ca data de temelie a universității. În același timp, în urma unor cercetări cu propunerea primarului Mitropolitului Ahmet Piriștina universitatea sa decis să fie stabilită la o iulie 2001 la hotelul Grand Plaza, care a fost abandonat timp de nouă ani. Au fost finalizate procedurile birocratice si munceste din greu amendament împotriva timpului. Au existat 288 de studenți în primul an în sala de conferințe, cursuri, camere de birou, restaurant, cafenele, cămin studențesc și clădirea principală, care a fost finalizat în trei luni. Odată cu începerea cursurilor luni, 22 Octombrie Noiembrie 2001 si ceremonia oficiala de deschidere pe Vineri douăzeci și șase octombrie 2001 Președinte al 9-lea al Republicii Suleyman Demirel a dat prima lecție.

Misiune

Misiunea Izmir Universitatea de Economie este de a educa și de a dota studenții calificați cu atribute de conducere, capacități antreprenoriale, abilități de gândire critică și capacitatea de a contribui valoros de cercetare într-o varietate de științe. Viziune

Viziunea Izmir Universitatea de Economie este de a deveni o instituție de pre-eminent de învățământ superior în prim-planul educației la nivel universal și a pionier de cercetare valoroase într-o varietate de discipline. Valorile de bază ale instituției

Participare; încurajarea unui mediu academic, care este universală, flexibilă, pluraliste, transparentă și deschisă spre colaborare. Inovaţie; pentru a lua parte la activitățile de cercetare și dezvoltare interdisciplinare, care sunt eficiente, creative și pe marginea de lider de noi descoperiri, Responsabilitate socială; să fie responsabil în cadrul comunității prin gestionarea eficientă a resurselor sale sociale în producerea și difuzarea cunoștințelor universale, Perfetionism; să se concentreze în mod constant pe cel mai bun rezultat posibil în fiecare activitate.

Cerințe de admitere la program

Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

Locații

  • Izmir

    İzmir University of Economics, Sakarya Caddesi, No:156, 35330, Izmir

    Întrebări