Keystone logo
Jan Dlugosz University

Jan Dlugosz University

Jan Dlugosz University

Introducere

Jan Dlugosz University din Czestochowa este o universitate publică, cu istoria sa care se remarcă din 1971. În prezent, Universitatea cuprinde 4 facultăți cu peste 40 de domenii de studiu, cu studii de licență, master și doctorat. Oferă studii postuniversitare


Alma Mater ...

JDU este fosta Școală de Învățământ Superior, care a fost transformată într-o universitate. Evenimentul, atât de important pentru întreaga comunitate academică din Częstochowa, a fost celebrat la 1 octombrie 2004.

Istoria Alma Mater noastre ajunge încă din anul 1971. În urma deciziei Consiliului de Miniștri al vremii, a fost înființat un Colegiu de formare a profesorilor. În 1974 a fost transformată într-o școală de învățământ superior. Angajații Universității care își amintesc acel eveniment istoric pentru Częstochowa și regiune subliniază faptul că înființarea unei școli absolvite de științe umaniste a avut o importanță deosebită pentru orașul în curs de dezvoltare rapidă. Mulți oameni recunosc că a fost o decizie fără precedent, întrucât în acele zile autoritățile au arătat atitudini mult mai favorabile față de universitățile tehnice. Absolvenții în științe inginerești au fost la cerere prin dezvoltarea dinamică a plantelor industriale din regiune. Primele diplome pentru finalizarea studiilor și formării profesionale au fost acordate în 1973. Primele diplome de Master of Arts și Master of Science au fost acordate de către autoritățile școlare în 1977.

Începuturile Alma Mater noastre au fost destul de modeste. Colegiul și HTES-ul timpuriu aveau doar 2 facultăți: Facultatea de Matematică și Științele Naturii și Facultatea de Pedagogie.

În ultimii 50 de ani, Jan Dlugosz University se dezvoltă rapid și crește în forță. Acum, Universitatea cuprinde 4 facultăți: Facultatea de Filologie și Istorie, Facultatea de Matematică și Științe ale Naturii, Facultatea de Pedagogie, Facultatea de Artă și două unități de predare inter-facultăți: Centrul de Studii de Limbi Străine și Educația Fizică și Centru sportiv. În prezent, Jan Dlugosz University oferă peste 40 de domenii de studiu pentru:

  • Programe de prim ciclu (studii universitare de licență) cu studii superioare de licență.
  • Programe de ciclul al doilea (studii universitare) cu diplome de master, precum și diplome de inginer.
  • Programele ciclului al treilea (doctorat): în chimie, fizică, istorie, studii literare și lingvistică.

Mai mult, la JDU există peste 60 de forme de programe postuniversitare.

Universitatea are dreptul de a conferi diploma de studii postdoctorale în istorie. Procesele sunt pendinte pentru a dobândi dreptul de a conferi certificări suplimentare în alte domenii de studiu.

Punctul forte al Alma Mater este personalul său care lucrează din greu pentru extinderea și consolidarea realizărilor Universității. În prezent, JDU angajează 648 profesori. Printre aceștia, există 440 de universitari și 148 de independenți, dintre care 30 sunt profesori titulari (plini).

JDU este implicat în popularizarea educației sub diferite forme în rândul persoanelor în vârstă. Aproximativ 650 de studenți - membri pensionari ai comunității noastre participă la diferite cursuri de studiu oferite de Universitatea din Epoca a treia.Anastasiya Gepp / Pexels

120549_pexels-photo-1462630.jpeg

Cooperarea cu centre academice străine este un element important al recunoașterii și clasificării oricărei școli. Alma Mater are o tradiție lungă și extinsă în acest domeniu. Până în prezent, autoritățile JDU au încheiat multiple acorduri privind colaborarea cu diferite centre de știință și cercetare din întreaga lume. Cooperarea a dus la programe de schimb de studenți și personal academic. Rezultatele implementării a numeroase acorduri bilaterale și finanțarea în comun a proiectelor de cercetare sunt aplicate în practică atât de construcțiile civile, cât și de industriile militare.

Biblioteca principală este o adevărată comoară a Universității. Colecția sa cuprinde aproape 300 de mii de articole, adică cărți, reviste științifice, documente și o colecție de titluri speciale. Bibliotecarii sunt foarte activi în propagarea lecturii; organizează numeroase expoziții dedicate problemelor importante pentru regiune, istorie și artă.

Academicienii pot publica toate rezultatele cercetărilor lor la Editura Jan Dlugosz University , recunoscută nu numai la nivel regional și național, ci și la scară internațională. Reprezentanții săi participă la cele mai importante târguri de carte din Polonia și Europa. Casa oferă publicații dedicate diferitelor domenii de studiu.

JDU se mândrește cu un planetariu, o nouă atracție pentru studenți și toți locuitorii regiunii Częstochowa, care este echipat cu unul dintre cele mai avansate instrumente de proiecție din lume.

Sporturile academice se dezvoltă rapid. Studenții-sportivi JDU concurează la evenimente sportive organizate de centre academice din toată țara și din străinătate. Acestea sunt clasificate printre cei mai buni sportivi și femei sportive din toate universitățile din Polonia.

Autoritățile academice ale Alma Mater noastre urmăresc îndeaproape transformările politice și sociale care au loc în Polonia și în Europa, în special cererile care se schimbă rapid pe piața muncii, ceea ce este un factor crucial în adaptarea ofertei educaționale a Universității. Astfel, academicienii JDU introduc noi sisteme de învățământ și cooperare cu centre de învățământ străine, nu numai cu statele membre ale Uniunii Europene, ci și cu state din afara Uniunii, de exemplu în Europa de Est.

Locații

  • Częstochowa

    Jerzego Waszyngtona,4/8, 42-217, Częstochowa

    Întrebări