Keystone logo
LMU University – Faculty of Medicine

LMU University – Faculty of Medicine

LMU University – Faculty of Medicine

Introducere

Școala de Cercetare Medicală din München (MMRS) este o instituție centrală a Facultății de Medicină a LMU. Este conceput ca o structură umbrelă care acoperă toate studiile de doctorat (teze de doctorat obișnuite și programe structurate de doctorat) în domeniile medicinei umane, medicinei dentare, biologiei umane și științele vieții.

Spitalul de copii Dr. von Hauner din LMU München este unul dintre cele mai importante și mai eficiente spitale universitare de copii din Germania și Europa. Oferă condiții excelente de cercetare, formare și predare pentru medici și oameni de știință ambițioși. Un mediu extrem de interdisciplinar și grupuri de cercetare renumite oferă oportunitatea de a participa la proiecte de cercetare de ultimă oră și de a oferi îngrijiri pacienților la cel mai înalt nivel medical.

Una dintre sarcinile principale ale MMRS este de a stabili Ph.D. domeniile de bază din regulamentul de examen pentru „Doctorat Cercetare Medicală” în scopul promovării internaționalizării facultății. Până în prezent, domeniile de bază „Sănătate internațională” (Centrul pentru Sănătate Internațională), „Științe orale” (Poliklinik für Zahnerhaltung und Parodontologie), „Epidemiologie și sănătate publică” (IBE), „Biologie pulmonară și boli” (Centrul de pneumologie cuprinzătoare, Helmholtz) și „Medicina genomică și moleculară - Abordări personalizate pentru sănătatea copilăriei” sunt oferite.

În plus, grupurilor de formare în cercetare („Graduiertenkollegs”) și centrelor de cercetare colaborative („Sonderforschungsbereiche”) li se oferă posibilitatea de a acorda studenților lor un doctorat. în cadrul regulamentului de examinare „Doctorat Cercetare Medicală”.

Ca contact central, biroul MMRS asistă facultatea în calitate de consiliere în toate aspectele referitoare la dezvoltarea noilor doctoranzi. domeniile de bază și realizarea studiilor doctorale.

Biroul MMRS este, de asemenea, unitatea administrativă centrală, unde sunt gestionate toate problemele referitoare la studiile doctorale. Se păstrează o bază de date centrală a tuturor studenților, se organizează admiteri și examene, iar certificatele și diplomele sunt pregătite și înmânate.

Toți doctoranzii sunt în mod automat membri ai MMRS la admiterea în facultate ca doctoranzi.

Abordarea noastră

Educăm liderii de mâine în domeniul cercetării (bio-)medicale. Sprijinim tinerii oameni de știință și pediatri să devină pionierii medicinei de precizie personalizate. Dorim să promovăm cercetarea genomică pentru a ajuta copiii cu boli severe, complexe și rare din întreaga lume. Doctoratul nostru. studenții sunt supravegheați de oameni de știință de top și au acces deplin la facilități de ultimă generație.

Misiune

Misiunea noastră este să oferim tinerilor oameni de știință cu înaltă calificare cele mai bune condiții de cercetare, să promovăm interesele și competențele unui doctorat excelent. studenți și să-i pregătească pentru viitoarele lor cariere la cel mai înalt nivel.

Viziune

Viziunea noastră este că niciun copil nu ar trebui să moară din cauza unei boli severe, complexe sau rare. Pentru a realiza acest lucru, investim în cercetare și formarea celor mai buni tineri oameni de știință și pediatri.

Grade disponibile la Facultatea de Medicină:

Facultatea de Medicină acordă cinci grade doctorale diferite, în funcție de gradul de calificare al (viitorului) doctorand, precum și de gradul potențialului conducător.

Dr. med.

Gradul de doctorat Dr. med. este pentru studenții cu o diplomă de calificare în medicină umană.

Dr. med. adâncitură.

Gradul de doctorat Dr. med. adâncitură. este pentru studenții cu o diplomă de calificare în medicină dentară.

Dr. rer. biol. zumzet.

Diploma de doctorat în biologie umană este destinată doctoranzilor care ar dori să realizeze un proiect de doctorat la Facultatea de Medicină, dar nu au o diplomă în medicină umană sau dentară.

Ph.D. cercetare medicala

Doctoratul. în Cercetare medicală este un program de formare în cercetare structurată de 3 ani, care se concentrează pe conținutul actual al cercetării medicale, în special cercetarea biomedicală experimentală, clinică sau translațională sau cercetarea în domeniul sănătății publice. Aplicarea și selecția candidaților se fac de către domeniile de bază și grupurile de formare respective.

Dr. rer. nat.

Dr. rer. nat. este pentru doctoranzi cu o diplomă de calificare în științele vieții. Trebuie să fi obținut o notă care să îți permită să realizezi un proiect de cercetare doctorală la una dintre facultățile de științe ale vieții din LMU. Supravegherea proiectului de cercetare doctorală poate fi efectuată numai de un conducător care are diplomă de doctor în științe ale vieții.

Locații

 • Munich

  Geschwister-Scholl-Platz,1, 80539, Munich

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări