Keystone logo
L’Université Catholique Du Congo Doctor în teologie
L’Université Catholique Du Congo

Doctor în teologie

Kinshasa, Republica Democrată Congo

Request duration

Franceză

La zi

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

În 1996, Comitetul Permanent al Episcopilor din Congo a aprobat o nouă organizare a studiilor la Facultatea de Teologie, care a intrat în vigoare în octombrie același an. Reforma a luat startul din reexaminarea programului Catedrei de Teologie și Științe Umane al cărui dublu obiectiv inițial a constat în formarea teologică a studenților religioși și laici care nu erau destinați vieții preoțești și în inculturarea Evanghelie prin integrarea, în formarea teologică, a științelor umane atente la mediu și tradițiile culturale.

Fără a renunța la această dublă preocupare, Comitetul Permanent al Episcopilor reafirmă că Biserica are nevoie de laici pregătiți în teologie și subliniază că formarea acestora din urmă trebuie să fie aceeași ca și pentru preoți (cu excepția, desigur, a chestiunilor legate de slujirea preoţească). Nu va exista un program special pentru mireni sau preoți. Pentru toată lumea va fi la fel la toate nivelurile: Absolvent, Licență, Diploma Avansată (DEA), Doctorat.

Mai mult, toată teologia predată la Facultate trebuie să fie inculturată; pregătirea în științe umane intrinsecă teologiei se impune tuturor studenților la teologie și asta, la fiecare nivel.

Facultatea de Teologie își propune nu numai să formeze specialiști pentru învățământul teologic în Universități, Seminarii Major și Scolasticate, ci și să asigure pregătirea personalului competent pentru animarea teologică, apostolică, pastorală și liturgică în cadrul comunităților religioase și creștine.

Există patru orientări în cadrul acestei Facultăți:

 • Biblic
 • dogmatic
 • morală
 • pastorală

Formarea de bază se întinde pe două cicluri: 3 ani de absolvent și 2 ani de licență. Programul de licență în teologie poate fi completat cu cel al Agregației de învățământ secundar de gradul superior care autorizează titularul de licență să predea în școlile medii.

La nivelul celui de-al treilea ciclu, studenții pot obține diplome de Diplôme d'Etudes Approfondies en Théologie, Doctor în Teologie și Master agregat de Învățământ Superior în Teologie.

PROPEEDEUTICĂ FILOZOFĂ (= pregătitoare LMD)

Obiective educaționale

Propedeutica își propune să ofere o bază filosofică studenților care doresc să întreprindă studii teologice. Într-un an, candidații sunt pregătiți să abordeze aceste studii urmând cursuri fundamentale de filosofie și unele cursuri de științe umane. Pe parcursul primului ciclu de teologie, candidații de la propedeutică urmează două cursuri suplimentare de Istoria Filosofiei.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • Doctor în filosofie (doctorat) în religii
  • London, Regatul Unit
  • Bologna, Italia
 • Dr. În Studiul Islamului
  • Johannesburg, Africa de Sud
 • Program de doctorat în studii islamice
  • Englewood, Statele Unite ale Americii