Keystone logo
Max Planck School of Photonics

Max Planck School of Photonics

Max Planck School of Photonics

Introducere

Ce este Max Planck School of Photonics (MPSP)?

Max Planck School of Photonics (MPSP) este o școală absolventă interdisciplinară de top din Germania , care oferă un program integrat de masterat și doctorat (sau doar doctorat) în fotonică pentru absolvenți excelenți din întreaga lume. Lucrul special despre școala noastră? Nu suntem o singură universitate, ci o rețea de 19 universități și instituții de cercetare de top din Germania . Prin urmare, combinăm cunoștințele celor mai buni cercetători și oferim doctoraților noștri excelenți o experiență unică de școală postuniversitară:

 • Finanțare completă și fără taxe de școlarizare
 • Facilități excelente de predare și cercetare
 • Rețea remarcabilă de colegi de renume mondial
 • Curriculum suplimentar care reunește cunoștințele colegilor noștri și te pregătește pentru cariera ta
 • Legături foarte bune cu industria

Programul de doctorat MPSP este structurat în două faze. În prima fază, pe care o numim faza de studiu, obțineți o diplomă de master în fotonică de la una dintre cele trei universități de predare (KIT Karlsruhe, FSU Jena sau FAU Erlangen-Nuernberg). În timpul celei de-a doua etape, numită faza de cercetare, vă desfășurați proiectul de cercetare de doctorat sub supravegherea unuia dintre cei 53 de bursieri MPSP la 19 instituții partenere din Germania.

123259_mp.png

Domenii posibile de cercetare sunt: Biofotonica, Fibra Optica, Optica cuantica, Fizica câmpurilor puternice, Dezvoltarea sursei laser, Accelerarea particulelor cu laser, Proiectarea optică, Știința cu raze X, Nanofotonica, Comunicarea optică, Imagistica avansată, Fizica ultrarapidă.

De ce să studiezi la MPSP?

Domeniul fotonicii este o disciplină științifică dinamică, precum și catalizatorul și tehnologia cheie pentru diverse domenii de cercetare și ramuri inovatoare ale industriei. Germania joacă un rol central în cercetarea și educația fotonicii moderne în Europa. Cercetătorii încorporați într-un peisaj divers al universităților și organizațiilor de cercetare dezvăluie contribuții excelente la toate disciplinele relevante legate de fotonică: de la fizica atosecundă la optica cuantică, de la cercetarea fundamentală la aplicații orientate către industrie.

132295_P3-kickoff.jpg

MPSP leagă cei mai promițători cercetători juniori cu cei mai buni oameni de știință din cadrul cercetării germane în fotonică. De la început, studenții sunt integrați activ și durabil în sistemul de cercetare german. Acestea sunt integrate în grupuri de cercetare și contribuie la infrastructura de cercetare unică la diferitele instituții cu proiectele lor. Datorită atelierelor de coordonare și programelor de formare, între diferiții actori se creează o rețea strânsă, facilitând astfel întâlnirea celor mai renumiți cercetători și oameni de știință emergenți ai peisajului fotonicii germane. MPSP conectează cercetători invitați de prim rang și oameni de știință universitari din diferite locații, discipline și institute, permițând astfel calificarea celor mai buni oameni de știință tineri internaționali într-un mediu de excelență.

Locații

 • Erlangen

  Erlangen Graduate School in Advanced Optical Technologies (SAOT) Paul-Gordan-Straße 6, 91052 Erlangen, Germany, 91052, Erlangen

  • Jena

   Abbe School of Photonics Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany, 07745, Jena

   • Karlsruhe

    Karlsruher Institut für Technologie 76131 Karlsruhe, Alemanha Germany, 76131, Karlsruhe

    • Berlin

     Freie Universitat Berlin Kaiserswerther Str 16-18 Germany, 14195, Berlin

     • Halle (Saale)

      Max Planck Institute of Microstructure Physics Weinberg 2 Germany, 06120, Halle (Saale)

      • Munich

       Max Planck Institue of Quantum Optics Hans-Kopfermann-Stabe 1 Germany, 85748, Munich

       • Aachen

        Fraunhofer Institute for Laser Technology ILT Steinbachstr. 15 Germany, 52074, Aachen

        • Göttingen

         Max Planck Institute for Multidisciplinary Sciences Am Fassberg 11 Germany, 37077, Göttingen

         • Paderborn

          Paderborn University Warburger Str. 100 Germany, 33098, Paderborn

          • Hanover

           Gottfried Wilheim Leibniz Universitat Hannover Welfengarten 1 Germany, 30167, Hanover

           • Hamburg

            Deutsches Elekronen-Synchrotron DESY Notkestrabe 85 Germany, 22607, Hamburg

            • Erlangen

             Friedrich-Alexander-University Eriangen Halbmondstrabe 6-8 Germany, 91052, Erlangen

             Programe

             Întrebări