Keystone logo
Queen's University Belfast - Doctorat Arhitectură
Queen's University Belfast

- Doctorat Arhitectură

Belfast, Regatul Unit

3 Years

Engleză

La zi, Part time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 23.850

În campus

Introducere

Architecture at Queen's abordează problemele arhitecturii și urbanismului într-o lume din ce în ce mai globalizată, în care factori precum sustenabilitatea și schimbările climatice, identitatea și moștenirea, precum și noțiunile de meșteșug și formă creează un context complex pe care arhitectura trebuie să-l medieze.

Arhitectura la Queen’s valorează atât cercetarea academică tradițională, cât și cea bazată pe practică. Avem expertiza pentru a sprijini doctoranzi (cu normă întreagă și cu jumătate de normă) care implică investigații profunde în contexte culturale, istorice și tehnologice atât în Irlanda, cât și la nivel global și oferim un doctorat bazat pe practică (part-time) destinat celor care doresc să extindă sau redefinește limitele și ambiția practicii lor actuale de proiectare. Activitățile noastre de cercetare prin proiectare scot la iveală noi cunoștințe nu numai prin analiza celor existente, ci și prin documentarea noilor procese, comportamente și situații relevate prin gândirea de design sofisticată. În ambele, arhitectura este văzută atât ca o lentilă, cât și ca o măsură a peisajelor urbane, suburbane și rurale.

Mod de studiu/durata

Înregistrarea se face cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, sub conducerea unei echipe de supraveghere desemnate de Universitate. Veți fi de așteptat să depuneți teza de doctorat la sfârșitul a trei ani de înregistrare cu normă întreagă sau șase ani de înregistrare cu fracțiune de normă.

Rezumatul subiectului

Arhitectura de la Queens se află în Top 200 în clasamentul mondial QS. În insula Irlanda suntem lideri în cercetarea arhitecturală și, într-adevăr, avem o experiență de clasă mondială în design arhitectural, orașe durabile, patrimoniu și științe umaniste arhitecturale. Șefa Arhitecturii, Dr. Sarah Lappin, a fost președinte al Asociației de Cercetare în Științe Umaniste de Arhitectură timp de șase ani, iar noi am fost co-fondatorii Grupului de Cercetare în Arhitectură All-Ireland. Veți desfășura cercetări care abordează problemele arhitecturii într-o lume din ce în ce mai globalizată, concentrându-vă pe un domeniu de forță de cercetare, cum ar fi materialitatea (dezvoltarea de noi tehnologii); urbanism (durabilitate și patrimoniu); durabilitate (dezvoltarea rezilienței urbane prin adaptare); patrimoniul (documentarea trecutului arhitectural) și contextul cultural (obținerea unei înțelegeri în timp real a mișcării în oraș). Apreciem atât cercetarea academică tradițională, cât și cea bazată pe practică, în special cercetarea prin proiectare, pe care o folosim pentru a face noi cunoștințe nu numai prin analiza celor existente, ci și prin documentarea noilor procese și situații create de noua gândire a designului.

Repere ale arhitecturii

Legături din industrie

  • Arhitectura are colaborări cu numeroase universități și alte organizații din întreaga lume. Acestea includ: TU Delft; MIT; Guvernul Metropolitan din Tokyo; Green Building Council, Australia; Innovate UK; Schimbările climatice din Irlanda de Nord; Grupul de dezvoltare durabilă a Consiliului Local al orașului Belfast; Todd Architects, Belfast; și Queen's Film Theatre, Belfast.

Facilități de clasă mondială

  • Arhitectura de la Queen's are studiouri de design moderne și de ultimă generație și spații de recenzii/expoziții. În noul nostru atelier, studenții pot testa idei prin tăiere cu laser, modelare și imprimare 3D.

Experți de renume internațional

  • În insula Irlanda suntem lideri în cercetarea arhitecturală și, într-adevăr, avem o experiență de clasă mondială în design arhitectural, orașe durabile, patrimoniu și științe umaniste arhitecturale.

Experiența studenților

  • Lucrând îndeaproape cu conducătorii aleși de ei, doctoranzii sunt, de asemenea, conectați la temele de cercetare ale Școlii de Mediu Natural și Construit, beneficiind de contextul transdisciplinar al cercetării în școală.

Fapte cheie

Ca universitate Russell Group și clasată în top 10 din Marea Britanie (Guardian University Guide and Complete University Guides 2022), Queen's este unul dintre cele mai bune locuri din Marea Britanie pentru a studia arhitectura.

  • În ceea ce privește calitatea cercetării, Queen's este pe locul 12 în Marea Britanie pentru arhitectură, mediu construit și planificare (REF 2021/Times Higher Education).

Admitere

Curriculum

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări