Keystone logo
Technical University of Crete

Technical University of Crete

Technical University of Crete

Introducere

Istorie

La scurt timp după încheierea ocupației germane a Greciei, problema înființării unei universități pe Creta a fost ridicată și a atins apogeul în anii 1960. În 1977, premierul Konstantinos Karamanlis, după o cerere publică unanimă, a aprobat înființarea unei universități cu facultăți în Heraklion și Rethymnon și înființarea unei universități tehnice în Chania . Technical University of Crete fost stabilit prin Legea 545/77 privind „Înființarea unei instituții tehnologice sub titlul Technical University of Crete și alte dispoziții”. La 17 iulie 1977, primul Comitet executiv al instituției s-a convocat sub președinția profesorului Perikles Theoharis și în prezența ministrului educației naționale de atunci G. Rallis, era format din primarul orașului Chania și președintele Occidentului. Secția Creta a Camerei Tehnice din Grecia. Sarcina principală a acestui prim Comitet executiv în 1977 a fost de a găsi terenuri pentru ridicarea de facilități universitare permanente, începând procedura de expropriere a 350 de hectare de teren. Merită menționat, în acest moment, sprijinul imens al comunității locale în această privință.

În 1984, au fost numiți primii membri ai facultății. În cursul anului universitar 1984-85, Departamentul de Inginerie și Management al Producției a început să își desfășoare programul educațional și a admis primii 120 de studenți împreună cu Departamentul de Științe. A urmat Departamentul de Inginerie a Resurselor Minerale în 1987-88 și Departamentul de Inginerie Electronică și Calculatoare în 1990-91. Mai târziu, și după ce Universitatea a devenit independentă, Departamentul de Inginerie Chimică a devenit Departamentul de Inginerie de Mediu și și-a admis primii studenți în 1997. În cele din urmă, în 2004 a fost înființat Departamentul de Inginerie Arhitecturală și i-a întâmpinat pe primii săi studenți. În septembrie 1989, noul Comitet Executiv, prezidat de profesorul Universității Naționale Tehnice din Atena, dl Ioannis Tegopoulos, împreună cu profesorii Technical University of Crete dlui Antonis Foskolos și dlui Joachim Gryspolakis în calitate de vicepreședinți, a decis să schimbe orientarea amenajării teritoriului a extinderii universității. Politica implementată a permis adăpostirea tuturor departamentelor academice din campusul Akrotiri, care a oferit posibilitatea ridicării sălilor de curs, laboratoarelor și infrastructurii adecvate pe care cerințele moderne le impun unei universități tehnice.

Din 1993, Technical University of Crete face progrese continue și semnificative. Calitatea înaltă a personalului facultății, a partenerilor științifici și a personalului administrativ și tehnic garantează dezvoltarea viitoare a Universității. Campusul este cu siguranță unul dintre cele mai bune din Grecia, cu săli de curs moderne și facilități de cercetare, bibliotecă, sala studențească de reședințe, restaurant și zone de agrement. Noile departamente sunt programate pentru viitor și, în același timp, contribuția Technical University of Crete în cercetare este larg apreciată, întrucât instituția este acum recunoscută drept una dintre cele mai prestigioase instituții de cercetare din Grecia, cu sute de programe de cercetare în curs. Technical University of Crete este acum recunoscută atât ca instituție de învățământ și cercetare în Grecia, cât și la nivel internațional și, prin urmare, își poate imagina cu mare optimism viitorul.

Obiective viitoare

  • Accent pe furnizarea de educație de înaltă calitate (rate ale șomajului absolvenților TUC între 3 și 4%, angajare pentru prima dată la 1-6 luni după absolvire)
  • Realizarea de cercetări inovatoare ( Technical University of Crete este una dintre cele mai active universități din țară cu cel mai mare număr de rezultate ale cercetării)
  • Crearea unui pol regional de inovare și a unui parc tehnologic
  • Efort în sprijinirea inovației (prin incubatoare)
  • Organizarea de seminarii pentru proliferarea tehnologiei și inovației
  • Cooperarea cu autoritățile locale în rezolvarea problemelor de mediu și organizaționale etc.

Campus

Campusul este, fără îndoială, inima TUC: studenți, profesori, tehnicieni de laborator, angajați administrativi, toți se întâlnesc în campus zilnic. Punctele de referință comune ale tuturor studenților sunt Biblioteca, Centrul IT și Comunicații, Sala Residențelor, Restaurantul și Cafenelele Universității, precum și Facilitățile Sportive. Și pentru că timpul dvs. de student nu ar trebui să fie petrecut doar pe cărți și studii, asigurați-vă că descoperiți o viață în afara sălilor de clasă și a sălilor de curs, chiar mai mult, interesantă și interesantă, participând la unul dintre grupurile și asociațiile studențești (culturale și politice) ), care a dat tonul în campus!

Locații

Locații
  • Technical University of Crete University Campus, Akrotiri 73100 Chania GREECE, 731 00, Chania

Întrebări