Keystone logo
University of Pavia Programul național de doctorat în micro și nanoelectronică
University of Pavia

Programul național de doctorat în micro și nanoelectronică

Pavia, Italia

0 Hours

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

Introducere

Național Ph. D. Program în micro și nanoelectronică

Micro- și nanoelectronica este considerată o tehnologie esențială, deoarece permite dezvoltarea și creșterea societății noastre. Este menționată în mod explicit în cele mai relevante documente de planificare strategică din Italia și din Europa (de exemplu: PNRR 21-26, Comisia Europeană, în cadrul căreia este una dintre tehnologiile generice cheie, și Legea europeană privind cipurile). În prezent, orice dezvoltare tehnologică, în orice sector, de la telecomunicații la biomedicină, de la mobilitate și transport la energie, necesită dispozitive micro și nanoelectronice dedicate, care trebuie dezvoltate și fabricate la scară largă. Problema la nivel internațional, identificată prin termenul "penurie de cipuri", care a apărut în mod clar în ultimii ani, demonstrează cum economia mondială este din ce în ce mai mult legată de disponibilitatea circuitelor și sistemelor integrate.

Pentru a asigura dezvoltarea tehnologiilor micro și nanoelectronice în Europa și în Italia, investițiile economice uriașe garantate de PNRR și de Legea privind cipurile europene trebuie să fie însoțite de programe și inițiative de formare profesională avansată.

Programul național de doctorat. D. (DM MUR nr. 226 din 14 decembrie 2021) în Micro- și Nano-Electronică are, într-adevăr, obiectivul de a forma cercetători și profesioniști capabili să răspundă provocărilor pe care le ridică dezvoltarea tehnologică și inițiativele menționate anterior la nivel italian și european. Acesta vizează construirea unui "ecosistem" italian pentru micro și nanoelectronică, capabil să pregătească cercetători de profil înalt, esențial pentru a valorifica investițiile în acest sector și, în același timp, pentru a permite Italiei să joace un rol important în evoluțiile tehnologice din următoarele decenii.

Programul național de doctorat. D. Programul de doctorat în micro și nanoelectronică va crea și va consolida o comunitate de tineri cercetători, inovatori și profesioniști în domeniul problemelor emergente și care favorizează inovarea în societate și în întreprinderi, oferind un mediu stimulativ pentru cercetare și formare. Acesta va crea oportunități pentru schimbul de cunoștințe și competențe între studenți, precum și între studenți și instituțiile publice sau private. Acesta va consolida și va promova colaborarea cu principalele infrastructuri naționale și internaționale și, împreună cu acestea, va permite interceptarea altor inițiative europene și neeuropene. Acesta va oferi activități de formare de interes transversal în contextul principalelor referințe europene în materie de cercetare și inovare. Programul național de doctorat. D. Programul de micro și nanoelectronică va fi pregătit să valorifice cunoștințele și competențele dobândite atât în mediul academic, cât mai ales în cel industrial, inclusiv prin crearea de start-up-uri inovatoare sau spin-off-uri academice, care reprezintă un motor al dezvoltărilor tehnologice.

În special, obiectivele Programului național de doctorat. D. Programul de doctorat în micro și nanoelectronică este:

  • să creeze și să disemineze cunoștințe pentru cercetare și activități industriale de înaltă tehnologie pentru ocuparea forței de muncă de înaltă calitate;
  • să consolideze și să extindă reputația științifică internațională a universităților implicate;
  • să sprijine parteneriatele internaționale atât cu centrele de cercetare, cât și cu industriile.

Admitere

Burse și finanțare

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări