Keystone logo
© Unica
Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Introducere

Université Côte d'Azur este un grup recent creat de instituții de învățământ superior de pe Riviera Franceză, care reunește principalii actori din învățământul superior și de cercetare din regiune. Université Côte d'Azur își propune să dezvolte un nou model de secol XXI pentru universitățile franceze, bazat pe noi interacțiuni între discipline, o nouă formă de coordonare între cercetare, predare și inovare și parteneriate puternice cu sectorul privat și autoritățile locale. În ianuarie 2016, Université Côte d'Azur a câștigat un prestigios premiu "IDEX" de la guvernul francez pentru proiectul său UCAJEDI, plasând-o printre primele 10 universități de clasă mondială și cuprinzătoare din Franța.

Universitatea din secolul al XXI-lea

Université Côte d'Azur este alcătuită din 13 instituții remarcabile, care lucrează împreună ca ONU UNIVERSITATEA. Ne provocăm în toate privințele. Părăsim barierele în aproape toate domeniile. Depășim limitele. Căutăm cei mai buni dintre noi, cei mai buni dintre voi, pentru a face lumea mai bună.

Domeniul de aplicare al UCA reunește astfel toate entitățile publice și private de învățământ superior și cercetare, bine cunoscute și vizibile pe scena internațională, care sunt prezente pe Coasta de Azur. Caracterul inovator al practicilor sale de colaborare distincte va crea condiții de auto-organizare pentru excelență; va conduce la apariția viitoarei științe, formare și inovare.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), de cercetare intensivă, prezentă în toate clasamentele internaÈ›ionale;
 • Două organisme naÈ›ionale de cercetare: CNRS È™i Inria, multidisciplinare È™i emblematice în domeniul È™tiinÈ›elor digitale;
 • O altă stea care se alătură clusterului UniCA este Observatorul Côte d'Azur (OCA). Cu aproximativ 450 de angajaÈ›i localizaÈ›i în patru locaÈ›ii (Mont Gros È™i Valrose din Nisa, Sophia Antipolis È™i Observatorul Plateau de Calern). Proiectat de Charles Garnier, OCA are o moÈ™tenire arhitecturală È™i È™tiinÈ›ifică remarcabilă, dar departe de a privi în trecut, rămâne un centru de cercetare recunoscut internaÈ›ional în ȘtiinÈ›e ale Pământului È™i Astronomie, consort cu mecanica de precizie, centre de calcul de înaltă performanță È™i observatoare virtuale.
 • Centrul Spitalier Universitar din Nice, un centru naÈ›ional de conducere pentru simulare È™i inovare în domeniul hematologiei, al resurselor biologice È™i al terapiilor care îi plasează pe oamenii de È™tiință de bază, alături de cercetători È™i ingineri medicali;
 • EDHEC È™i SKEMA, două È™coli de afaceri remarcabile prezente în toate clasamentele internaÈ›ionale; prezenÈ›a a două Școli de Afaceri, prezente în clasamentele mondiale, aduce la proiect, pe lângă activitățile lor de cercetare È™i de formare, o cultură a asigurării calității
 • Un consorÈ›iu de È™ase È™coli de artă, care activează pe scena internaÈ›ională, cuprinzând instituÈ›ii de clasă mondială, este o garanÈ›ie a originalității viziunii noastre È™i va stimula creativitatea abordării noastre. ÃŽn total, fiecare dintre jucători aduce o contribuÈ›ie unică, cu o valoare adăugată ridicată È™i o nouă dimensiune.
 • Centrul NaÈ›ional de Création Musicale, este unul dintre cele È™ase centre naÈ›ionale de creaÈ›ie muzicală franceză. Misiunea sa este de a disemina È™i de a promova repertoriul muzicii contemporane prin desfășurarea activităților sale în principal pe patru axe: producÈ›ie, difuzare, formare È™i cercetare.
 • Ecole Nationale Supérieure de Artă Villa Arson, este o instituÈ›ie naÈ›ională unică dedicată artei contemporane. Acesta reuneÈ™te într-un singur loc o È™coală de artă, un centru de artă, o reÈ™edință a artiÈ™tilor È™i o bibliotecă specializată. Clădirea a fost listată în Patrimoine du XXe siècle
 • Școala de proiectare durabilă (SDS), formând viitorul, cu un accent responsabil asupra celor patru piloni ai dezvoltării durabile prin metode noi È™i creative de învățare în parteneriat cu industria.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, de la înfiinÈ›area sa în 1961, Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower a devenit una dintre cele mai importante È™coli profesionale de dans din lume în ceea ce priveÈ™te baletul clasic, dansul contemporan È™i formarea Jazz. Parteneriatele CESA cu companii de dans profesionale, dintre care Les Ballets de Monte-Carlo, sau competiÈ›ii internaÈ›ionale ca Le Prix de Lausanne.
 • Conservatorul NaÈ›ional al raionului de la Nisa (CNRR). Din anul 1957, Conservatorul a găzduit peste 50 000 de studenÈ›i din peste 50 de țări diferite È™i a salutat o serie de mari muzicieni, fie ca studenÈ›i, fie ca profesori din întreaga lume.


Ambițiile UniCA

Cercetare, creați, inovați

Université Côte d'Azur a fost creată în 2015, pentru a aduce la viață ambiția colectivă a actorilor majori din învățământul superior și cercetare de pe Riviera Franceză. Fiind un grup de învățământ superior care include o universitate de cercetare majoră, mai multe agenții și laboratoare de cercetare de nivel înalt, școli de afaceri de elită și un grup de școli de artă și design de renume internațional, UniCA este bine poziționată pentru a oferi soluții multidisciplinare și creative la provocările complexe. pusă de o lume în schimbare rapidă.

Bazându-se pe bogata istorie a Riviera Franceză, ca centru de inovare artistică și tehnologică și ca pe locul celui mai mare parc tehnologic din Europa (Sophia Antipolis), viziunea noastră se bazează pe excelență științifică și educațională, un accent puternic internațional, parteneri industriali și guvernamentali și o viziune ferm transdisciplinară. Programele noastre de cercetare și educație sunt rodul interacțiunilor decompartmentalizate între discipline, includerea dimensiunilor umane, artistice și de management în proiectele noastre, precum și o bază riguroasă bazată pe abordări cantitative, digitale și bazate pe date.

Ca o recunoaștere a agendei noastre ambițioase și a excelenței științifice, în ianuarie 2016, UniCA a primit un prestigios premiu „IDEX” (Inițiativa de excelență) de către guvernul francez, plasând UniCA într-un grup restrâns de universități franceze de nivel mondial și de nivel înalt. oferind o dotare care să ne ajute să ne atingem obiectivul de a ne transforma universitatea și regiunea noastră. De asemenea, am câștigat recent o serie de alte premii naționale majore pentru a ne susține activitățile, în special, în educația continuă, învățământul universitar și postuniversitar și antreprenoriat.

Cu peste 20% din profesorii și studenții noștri veniți din străinătate, UniCA este puternic îndreptată către lumea exterioară, aspect care este întărit constant odată cu crearea de parteneriate internaționale de elită și dezvoltarea de noi programe educaționale internaționale care vor fi predate în întregime în Engleză. De asemenea, au fost create noi servicii pentru a ajuta la atragerea cercetătorilor și studenților internaționali și a le permite să se stabilească în regiune, precum și pentru a ajuta facultatea universitară să-și publice cercetările în reviste internaționale de top.

UniCA lucrează, de asemenea, pentru a dezvolta abilități antreprenoriale și de afaceri în rândul cercetătorilor și studenților săi. O serie de programe noi urmăresc să inspire spiritul antreprenorial studenților de la toate nivelurile și să le ofere instrumentele necesare pentru a-și îndeplini visele. Cercetătorii și ideile universitare sunt, de asemenea, în centrul multor companii din regiune, fie că se bazează pe cercetări universitare sau sunt fondate de un membru al universității.

În cele din urmă, UniCA se străduiește să fie un catalizator care va transforma regiunea Coasta de Azur, contribuind la creșterea acesteia prin oferirea de soluții la problemele de afaceri prin activitate de consultanță, educație continuă și prin acordarea de licențe a descoperirilor către companii noi și existente. Schimbul constant de idei între universitate și regiune este un factor important la creșterea și succesul acesteia. O mare parte din cercetările de vârf ale UniCA pot fi traduse în soluții, produse și companii care vor aduce beneficii atât societății, cât și economiei.

Burse și finanțare

Burse IDEX pentru programe internaționale de masterat

În fiecare an, Université Côte d'Azur acordă 10 burse Idex celor mai buni candidați la Master. Beneficiarii acestor granturi de excelență vor fi scutiți de taxele de școlarizare și vor primi o bursă de 5.000 EUR.

Pentru a fi eligibili, studenții vor trebui să aplice la unul dintre programele internaționale ale Université Cote d'Azur enumerate mai jos:

 • European Masters Patologia Moleculară
 • MSc Biobanci și management de date complexe
 • MSc Știința datelor și inteligența artificială
 • Soluție MSc Biocontrol pentru sănătatea plantelor
 • MSc Modelarea sistemelor neuronale și cognitive
 • MSc Riscuri de mediu și managementul riscurilor
 • MSc Music Scoring pentru media vizuală și design audio
 • MSc Management al industriei aromelor și parfumurilor
 • MSc MARRES, știință oceanică, conservare și inovare (știință și societate)
 • MSc SMART-EDTECH

Programul de burse Europa de excelență Franța

Studenților internaționali din 26 de țări europene li se poate acorda bursa France Excellence Europa pentru a urma o diplomă de master la Université Côte d' Azur pentru o perioadă maximă de 12 luni (M2) și 24 de luni (M1).

Programul de burse de excelență EIFFEL

Programul de burse Eiffel este un instrument dezvoltat de Ministerul Afacerilor Externe pentru a permite instituțiilor de învățământ superior franceze să atragă cei mai buni studenți străini la programe de absolvire la nivel de master și doctorat.

Clasamente

Université Côte d'Azur a primit eticheta „Idex” de către guvernul francez, ca parte a celor mai bune 10 universități de cercetare intensivă din Franța. Masterul Internațional. programele au fost concepute în acest cadru.

Locații

 • Nice

  28 Avenue de Valrose, 06103, Nice

 • Cannes

  230 Av. Francis Tonner, 06150, Cannes

  • Grasse

   4, traverse Dupont, 06130, Grasse

   • Biot

    ISA INSTITUTE 400 route des chappes, 06903, Biot

    • Pisa

     Pisa, Italia

    • Nice

     Avenue Valrose, 06000, Nice

     Întrebări