Keystone logo
Universität Hamburg Graduate School Cluster of Excellence ‚CUI: Advanced Imaging of Matter
Universität Hamburg

Graduate School Cluster of Excellence ‚CUI: Advanced Imaging of Matter

Hamburg, Germania

3 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

Introducere

Educația și promovarea tinerilor cercetători este un aspect și ingredient cheie pentru funcționarea cu succes a clusterului. Părți substanțiale ale activității științifice sunt efectuate de cercetători în primele etape ale carierei lor. În special, doctoranzii și postdoctorii reprezintă forța motrice și coloana vertebrală a dezvoltărilor științifice moderne datorită imparțialității, opiniilor proaspete și entuziasmului lor.

Program educațional

O caracteristică și o provocare specifică a clusterului este natura sa interdisciplinară pronunțată, care necesită nu numai expertiza deja cuprinzătoare a unui singur domeniu bine definit, ci și cea a mai multor domenii de cercetare interconectate. Și mai dificil, lucrul la interfața a două domenii, cum ar fi fotonica și dinamica biomoleculară, necesită combinarea și îmbinarea conceptelor diferite. Acest efort este de obicei însoțit de noi perspective și efecte sinergetice datorită punctelor de vedere inerent diferite ale domeniilor separate anterior. În consecință, școala postuniversitară oferă o pregătire interdisciplinară puternică care ia în considerare și interrelaționează aspectele specifice fiecărei domenii relevante pentru domeniul de cercetare corespunzător.

Predarea va fi structurată în cursuri intensive cu subiecte referitoare la cele trei domenii de cercetare A, B și C, precum și ateliere specifice de programare, instrumentare experimentală etc. în cadrul programului de instruire. Aceasta implică faptul că Ph.D. proiecte de cercetare de ultimă oră pot fi oferite în toate zonele clusterului. Domeniile de cercetare ale clusterului cuprind disciplinele tradiționale ale fizicii, chimiei și biologiei sub tema unificatoare a imaginii avansate a materiei.

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Oportunități de carieră

Facilităţi

Despre Școală

Întrebări