Ph.D. în Managementul Durabil al Resurselor Agricole, Silvice și Alimentare
Florence, Italia
DURATA
3 Years
LIMBI
Engleză
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
Solicitați termenul limită de aplicare
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Solicitați cea mai apropiată dată de începere
TAXE DE ȘCOLARIZARE
Solicitați taxe de școlarizare
FORMAT DE STUDIU
Amestecat
Introducere
Doctoratul. Programul de management durabil al silviculturii agricole și al resurselor alimentare se bazează pe experiența pe termen lung în cercetare și predare a Departamentului de Agricultură, Alimentație, Mediu și Silvicultură (DAGRI) al University of Florence . Doctoratul. este o perioadă de 3 ani de învățare și cercetare cu normă întreagă care oferă studenților cunoștințe științifice în domeniile economiei agricole și forestiere, planificarea și monitorizarea pădurilor, operațiunile forestiere, știința lemnului, inginerie agricolă și forestieră, științe alimentare și tehnologii. Doctoranzii vor dobândi abordările teoretice și metodologice necesare pentru construirea inovației în planificarea și gestionarea sistemelor agricole, forestiere și alimentare, văzute ca sisteme socio-ecologice complexe.
Admitere
Burse și finanțare
Consiliul Academic al fiecărui curs, pe baza listei de studenți înscriși, prevede alocarea de burse. Valoarea anuală a bursei este de 16.243,00 €, cu plata în rate lunare amânate (plata se face în ultima zi nelucrătoare a lunii).
Cuantumul bursei se majorează cu 50% pentru orice perioade autorizate de ședere în străinătate pentru activități de cercetare aferente proiectului de teză, până la maximum 18 luni.
La această sumă trebuie adăugat, pentru primul, al doilea și al treilea an de curs, bugetul pentru activități de cercetare în Italia și în străinătate egal cu 10% din cuantumul bursei, pentru o sumă minimă de € 4.872,90.
Burserii sunt obligați să se înregistreze la INPS (Institutul Național de Securitate Socială).
Doctoranzii admiși de Consiliul Academic în anul următor al cursului vor primi instrucțiuni cu privire la modul de înscriere prin e-mail de la biroul de doctorat.
Curriculum
Doctoratul. programul în Managementul Durabil al Resurselor Agricole, Forestiere și Alimentare are patru programe:
Inginerie Agricolă și Forestieră (IAF)
Programul de formare și cercetare vizează îmbunătățirea competențelor în hidraulica agricolă și intervenții de bioinginerie, managementul resurselor de apă în condiții de deficit, economisirea apei în agricultură, mecanizarea agriculturii, agricultura de precizie, lanțurile de aprovizionare agroalimentară, utilizarea energetică a biomasei, îmbunătățirea eficienței energetice. în sisteme agrosilvice, proiectarea clădirilor rurale cu criterii inovatoare și durabile, materiale de construcție durabile, monitorizarea teritoriului agrosilvic, cartografiere digitală, utilizarea sistemelor de informații geografice pentru planificarea rurală și managementul faunei sălbatice
Știința și Tehnologia Alimentației (FS&T)
Programul Știința și Tehnologia Alimentației oferă doctorat. studenților posibilitatea de a se confrunta cu o arie largă de interes de cercetare în optimizarea și inovarea procesării produselor alimentare și a alimentelor. Durabilitatea și sănătatea sunt principalii piloni pe care se construiește pregătirea în cercetare a doctoranzilor noștri.
Optimizarea și controlul proceselor precum și preferințele consumatorilor reprezintă principalele domenii de interes în contextul producției și consumului de alimente și băuturi.
Economia pădurilor, planificarea și știința lemnului (EPFSL)
Scopul este de a pregăti studenții pentru munca independentă în cercetare originală și burse în următoarele domenii: abordări teoretice și metodologice pentru managementul durabil al pădurilor; planificarea pentru conservarea biodiversității și îmbunătățirea serviciilor ecosistemice forestiere; evaluarea calitativă și cantitativă a ecosistemelor forestiere, inclusiv inventarul forestier, teledetecția și modelarea pădurilor; operațiuni forestiere durabile și cu impact redus asupra mediului; îmbunătățirea sistemelor și strategiilor de protecție împotriva incendiilor forestiere, inclusiv definirea de modele și hărți de risc; lanțul de aprovizionare cu lemn, inclusiv produse din lemn; utilizarea lemnului pentru produse structurale și inovatoare; metodologie pentru evaluarea și conservarea artefactelor istorice și artistice din lemn, inclusiv modelarea cu elemente finite.
Economia vinului și dezvoltarea rurală (EVSR)
Activitățile educaționale și de cercetare se concentrează pe:
- Analiza eficienței sectorului vitivinicol, de la mediul moșiei până la sistemul agroalimentar local;
- analiza problemelor de dezvoltare rurală, punând accent pe acele instrumente și metodologii care permit definirea și interpretarea modelelor de dezvoltare locală integrată;
- Analiza dezvoltării durabile și a multifuncționalității în context rural, atât în ceea ce privește dezvoltarea competitivă a fermelor/moșiilor, cât și în ceea ce privește protecția calității vieții în aceste teritorii.