Keystone logo
University Of L'Aquila

University Of L'Aquila

University Of L'Aquila

Introducere

Înființată în 1952 și situată ideal în centrul Italiei (L'Aquila fiind la doar 110 km de Roma), Universitatea noastră este o instituție publică de predare și cercetare care oferă o gamă completă de programe academice, inclusiv biotehnologii, științe, economie, inginerie, educație, științe umaniste. , medicină, psihologie și științe ale sportului. Cu 7 departamente, University Of L'Aquila oferă celor peste 19.000 de studenți înscriși 69 de cursuri de licență în diferite discipline (atât la nivel de licență, cât și la nivel postuniversitar, inclusiv cursuri internaționale de master predate în întregime în limba engleză), 9 programe de doctorat în cercetare, școli de specializare, cursuri de master de specializare , și cursuri profesionale. Mulți membri ai facultății sale distinse de aproximativ 600 de profesori și cercetători au primit recunoaștere internațională și sunt considerați lideri în domeniile lor de cercetare.

Departamente

Departamentele noastre promovează, coordonează și organizează activități de cercetare pentru unul sau mai multe sectoare sau domenii științific-disciplinare care împărtășesc aceleași obiective sau metodologii de cercetare și promovează, organizează și desfășoară predare academică în cadrul Universității noastre. Departamentele din University Of L'Aquila sunt următoarele: Științe clinice biotehnologice și aplicate | Inginerie civilă, construcții-arhitecturală și de mediu | Studii umane | Inginerie industrială și informațională și economie | Ingineria Informației, Informatică și Matematică | Științe ale vieții, sănătății și mediului | Științe fizice și chimice.

Alte structuri de cercetare

University Of L'Aquila are trei centre de excelență ( CETEMPS , DEWS , EX-EMERGE ) și patru centre de cercetare ( CERFIS , CITRAMS , DMTA , M&MOCS ). University Of L'Aquila este, de asemenea, responsabil pentru gestionarea Grădinii Botanice Alpine situate în apropierea telecabinei de pe Gran Sasso, care se extinde pe 3000 de metri pătrați și conservă vegetația din Gran Sasso, vegetația endemică din Apeninul central, plantele alpine primitive, plantele originare din Balcanii de Est şi plante medicinale.

Cercetarea și predarea în Fizică beneficiază de asocierile sale cu Laboratorul Național de fizică nucleară subterană Gran Sasso (INFIN - LNGS). Acolo, în anii 1980, Institutul Național de Fizică Nucleară a construit lângă tunelul autostrăzii prin laboratoarele Gran Sasso, unde, protejat de 1400 de metri de rocă, se desfășoară cercetări în astrofizică, cosmologie, fizică nucleară și geofizică.

Profesori și cercetători ai Universității din L'Aquila au stabilit legături cu Institutul de Științe Gran Sasso , o școală internațională de doctorat și un centru pentru studii avansate în fizică, matematică, informatică și științe sociale situat în L'Aquila.

Admitere

Pentru a vă înscrie la un curs de licență, este necesar să aveți o calificare de Școala Gimnazială Italiană de cinci ani - sau patru ani cu un an suplimentar - sau o calificare eliberată de alte școli și recunoscută ca echivalentă.

Cei care au o diplomă de studii medii de patru ani și care, ținând cont de cursul la care intenționează să se înscrie, sunt admiși la cursuri de studii, sub rezerva avizului obligatoriu al Consiliilor de Zona Didactică, sunt:

  • inserate într-un context profesional care, datorită calificărilor și funcțiilor deținute, au presupus îmbogățire profesională;
  • să fi urmat, după obținerea diplomei, cursuri de pregătire de nivel superior conduse de universități sau de organisme publice sau private în acord cu universitățile.

Studenții aflați în această condiție nu pot accesa înscrierea online, ci trebuie să depună o cerere prealabilă la Secretariatul lor Studențesc însoțită de o certificare corespunzătoare care să ateste existența cerințelor indicate, pentru care Consiliul de administrație al ariei didactice în cauză trebuie să se exprime. Puteți accesa procedura de rezervare pentru cursuri în număr limitat pentru a susține proba de admitere, acesta fiind admis cu rezervă.

Cei care dețin o diplomă universitară sau o diplomă se pot înscrie indiferent de titlul de diplomă deținut.

Regulamentul Didactic al cursurilor de studii poate impune deținerea sau dobândirea unei pregătiri inițiale adecvate, definindu-se fără echivoc cunoștințele necesare accesului și determinând, acolo unde este cazul, metodele de verificare. Pentru cursurile de licență, această verificare poate avea loc și la finalul activităților de pregătire pregătitoare. Lipsa acestor cerințe culturale definite de Regulamente ia denumirea de datorie educațională. Pentru a facilita stingerea datoriei educaționale, Consiliile ariei didactice pot prevedea, în cadrul fiecărui curs de licență, instituirea unor activități de pregătire pregătitoare. Aceste activități pregătitoare se pot desfășura, în anumite perioade ale anului universitar, favorabile tipului de angajament al studentului, și în colaborare cu instituții de învățământ secundar superior sau cu alte organisme publice sau private, pe baza unor acorduri specifice aprobate de Senatului Academic. În cazul în care verificarea îndeplinirii datoriei educaționale nu este pozitivă, Consiliul ariei didactice poate propune obligații educaționale specifice de îndeplinit oricum în primul an de curs. Aceste obligații educaționale suplimentare pot fi atribuite și studenților la cursurile de licență admise cu acces restricționat după promovarea testului de admitere.

Avertizare

În conformitate cu art. 142 din Codul Învățământului Superior, este interzisă înscrierea simultană la mai mult de un curs de studii la aceeași universitate sau la altă universitate.

Burse și finanțare

MinimTermen limită de aplicare
Call for applications (Masters in Applied Data Science, Atmospheric Science and Technology, Civil Engineering, Computer and Systems Engineering, Computer Science, Mathematics, Physics, Telecommunications Engineering) EURMarch 2, 2023
Call for applications (Double MSc "RealMaths" - Mathematical Engineering, Erasmus Mundus "InterMaths" - Interdisciplinary Mathematics, Joint MSc "MathMods" - Mathematical Modelling in Engineering) USDMarch 2, 2023

Clasamente

Locații

  • Piazza Santa Margherita,2, 67100, L'Aquila

Întrebări