Keystone logo
University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

Introducere

Bicocca este o universitate tânără care vă va pune în legătură cu studenți din întreaga lume. Nu vei fi doar un student aici. Vei fi membru al comunității globale. De la înființare, Universitatea din Milano-Bicocca a depășit granițele sale, încheind diverse acorduri cu universități europene și non-europene.

Cercetarea este întotdeauna globală. Profesorii noștri sunt membri ai unor grupuri internaționale de cercetare care împărtășesc numeroase proiecte și inițiative, cu un angajament comun de a crește calitatea predării. Accentul nostru pe inovare oferă studenților o pregătire practică și competitivă

Tradiția noastră

La Bicocca, ne schimbăm mereu cu lumea din jurul nostru, combinând rigoarea științifică cu capacitatea de a evolua pe măsură ce abordăm noile provocări și ne străduim pentru obiective mai înalte. Pur și simplu, Bicocca este un mod de viață.

Elevii, profesorii și membrii personalului împărtășesc scopul comun de a dori să mențină rolul principal al lui Bicocca în educație, etică, respect, abilități și expertiză. Împreună, am construit un mediu stimulant și deschis în care putem alimenta pasiunile, abilitățile și cunoștințele. Bicocca nu este doar despre educație - este, de asemenea, despre angajament, cultură, cunoștințe, tehnologie, muncă grea și succes.

Bicocca este mai mult decât o universitate.

Misiune și viziune

Prin ofertele noastre educaționale largi și bogate, ne propunem să le permitem studenților să-și găsească adevărata vocație, să-și promoveze propriile interese, să arunce o privire critică și să dobândească abilități și know-how solide pentru a-și construi profesia.

Predarea excelentă, cercetarea excelentă și serviciile de înaltă calitate se concentrează pe individ, ca piloni ai unei universități moderne, orientate spre viitor.

Universitatea noastră își învață studenții să profite de oportunitățile lumii și să nu se sperie să le confrunte și să se expună acolo. Este o universitate incluzivă care împărtășește, respectă și protejează diversitatea, ca una dintre principalele sale valori.

Bicocca este lider în dezvoltarea culturală locală și internațională.

Caracteristici Campus

Campusul din Milano

Campusul Bicocca este situat în cartierul milanez cu același nume, care a fost cândva gazda unor mari companii industriale precum Pirelli și Breda. Noua universitate a devenit parte a unui proiect de reamenajare la scară largă lansat în jurul anului 1986 și coordonat de arhitectul Vittorio Gregotti. Cele 21 de clădiri ocupate de universitate sunt toate situate în cartierul Bicocca, cu excepția Facultății de Medicină și Chirurgie, care se află lângă spitalul universitar San Gerardo din Monza.

La Bicocca Hub s-au finalizat lucrările de reamenajare și extindere la Clădirea U9, care găzduiește laboratoare utilizate pentru activități specifice de cercetare interdepartamentală, precum și Centrul de producție multimedia al universității și un sector de predare inter-facultăți.

Clădirea U14 – situată în fostul complex Breda – a fost finalizată, cu o suprafață totală de 4500 de metri pătrați, și găzduiește Departamentul de Informatică, Sisteme și Comunicații. În fața acestei clădiri, universitatea a dobândit o structură similară, împreună cu niște depozite industriale anexate, care trebuie restructurate pentru a fi utilizate pentru afaceri universitare, precum și inițiative spin-off și start-up-uri, în special cele asociate biotehnologiei. și companiile farmaceutice care doresc să deschidă spații în zona Bicocca.

  Locații

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Întrebări