Doctor în Științe Silvice și Managementul Faunei Sălbatice - Școala Doctorală Roth Gyula
Sopron, Ungaria
DURATA
8 Semesters
LIMBI
Engleză
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
20 May 2025
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Sep 2025
TAXE DE ȘCOLARIZARE
USD 1.850 / per semester
FORMAT DE STUDIU
În campus
Introducere
Școala Doctorală Roth Gyula de Științe Silvice și Managementul Faunei Sălbatice a fost înființată în 1993. Reînnoirea acreditării a fost finalizată în 2008 de către Comitetul maghiar de acreditare, iar cursurile acestuia au fost autorizate.
Școala poartă numele lui Gyula Roth (1873-1961), distinsul profesor maghiar de silvicultură și managementul faunei sălbatice. A fost șeful Departamentului de Silvicultură, Pescuit și Acvacultură. Profesorul a fost vicepreședinte, apoi președinte de onoare al Uniunii Internaționale a Organizațiilor de Cercetare Forestieră (IUFRO).
Școala Doctorală are opt doctoranzi. programe care cuprind toate ramurile și interfețele științelor forestiere și ale managementului faunei sălbatice. Membrii de bază sunt de la Facultatea de Silvicultură și Institutul de Cercetări Silvice (ERTI), dar o serie de discipline sunt predate de alte facultăți ale Universității: (Facultatea de Științe ale Lemnului, Facultatea de Științe Naturii și Tehnice), Geodezică și Geofizică. Institutul de Cercetare, Academia Maghiară de Științe (HAS), Muzeul Ungar al Agriculturii, Ministerul Mediului și Apelor și parcurile naționale.
Educația și cercetarea la Școala Doctorală se desfășoară în științe de bază și aplicate, legate de păduri, animale sălbatice și natură. Este singura școală doctorală din Ungaria, unde sunt asigurate toate condițiile de personal și materiale pentru o școală doctorală independentă în aceste domenii ale științei.
Acest spectru larg de studii face posibil ca o gamă largă de studenți să fie adresată și primită în doctoratul. programe pentru pădurari, ecologiști, horticultori, ingineri ecologici, ingineri agricoli (inclusiv cursuri economice, de mediu, dezvoltare rurală și mecanică), peisagisti, medici veterinari, zoologi aplicați, biologi, profesori de biologie etc. Studenții au o infrastructură bine echipată, laboratoare, stații de cercetare care susțin munca de teren, colecții bogate și biblioteci instituționale și centrale. Biblioteca universitară este și Biblioteca Națională Silvică din Ungaria.
Doctoranzii pot vizita instituții de cercetare străine și pot participa la cooperarea de cercetare internațională și națională prin conexiunile internaționale ale institutelor.
Conducătorul Școlii Doctorale este Prof. Sándor Faragó, DSc (Doctor al Academiei Maghiare de Științe). Conducerea școlii este asistată de 9 membri ai Consiliului de doctorat.
Galerie
Curriculum
Școala doctorală Roth Gyula de științe silvice și managementul faunei sălbatice educă în opt programe de doctorat
- E1 Ecologia și diversitatea ecosistemelor forestiere
Cercetarea privind compoziția, structura și interacțiunile ecosistemelor forestiere face parte din program. Sunt identificate condițiile geografice vitale pentru managementul pădurilor și cerințele pentru menținerea managementului durabil și păstrarea stabilității ecosistemelor. Principalele domenii de cercetare sunt: condițiile de amplasament ale arboretelor forestiere, hidrologia, condițiile climatice și diversitatea ecosistemelor forestiere, cum ar fi microbiologia solului, fiziologia, botanica și dendrologia, compoziția speciilor, structura, dinamica și interrelațiile ecosistemelor și procesele evolutive și genetice ale plantelor lemnoase.
- E2 Bazele biologice ale managementului forestier
Programul de doctorat predă silvicultura, producția de material semințe, managementul faunei sălbatice, protecția pădurilor (inclusiv patologie și zoologie), adoptând cele mai recente descoperiri experimentale și de cercetare, legate atât de silvicultură de plantație, cât și de management orientat către natură.
- E3 Managementul activelor forestiere
Subiectul se referă la analizele caracteristicilor tipului de stoc ale pădurilor și proceselor silvice în plan natural și financiar, precum și armonizarea reglementărilor legale și economice cu interesele forestiere.
Disciplinele programului de gestionare a bunurilor forestiere sunt: planificarea gospodăririi pădurilor, informatica aplicată silviculturii, drepturi forestiere și de vânătoare, istoria silviculturii, dreptul vânătorii, economia pentru gestionarea pădurilor și a faunei sălbatice (contabilitatea și finanțele forestiere, evaluarea pădurilor și a pagubelor, precum și vânzări și politica de marketing).
- E4 Tehnologia forestieră
Acest sub-program de doctorat oferă o abordare cuprinzătoare, științifică a implementării tehnice a politicilor forestiere (mecanizare, energetică, utilizare a pădurilor, deschidere și management al apei) bazată pe măsurători și experimente. Se ocupă de îmbunătățirea mecanizării în producția de material de reproducere, silvicultura, utilizarea pădurilor și a lemnului, precum și cu dezvoltarea mecanizării în plantațiile de arbori energetici, legătura dintre mecanizare și protecția mediului, lemn pentru producerea de energie, planificarea, organizarea și tehnologia pădurilor. utilizare, subiecte de deschidere și management al apei, precum și cu construcția și întreținerea drumurilor forestiere.
- E5 Managementul faunei sălbatice
În programul de doctorat, studenții se ocupă de ecosistemele forestiere, de câmp și de apă și de speciile și comunitățile de specii ale acestora. Subiectele de cercetare îmbrățișează toate domeniile conservării și managementului vânatului în câmp deschis și toate domeniile vânătorii, precum și toate științele conexe, cum ar fi canisa, balistica armelor, evaluarea trofeelor, sănătatea faunei sălbatice, managementul vânatului în închisoare, terenul furajer al animalelor sălbatice. și hrănirea vânatului, economia și istoria științei.
- E6 Conservarea naturii
Cursul de Conservare a Naturii are ca scop implementarea unui program științific care monitorizează strategiile internaționale care abordează provocările naturale ale problemelor globale și aplicarea lor efectivă în Ungaria. Programul încurajează dezvoltarea conștientă de natură și experimente în practica națională de conservare, consolidând în același timp bazele științifice ale eforturilor profesionale și politice. Va implica o nouă generație talentată în cercetarea inovatoare. Acesta își propune să educe experți care nu sunt doar profesioniști, receptivi la teorie, ci experți cu valori pozitive ale vieții și ecosistemelor sănătoase.
- Programul de geoinformatică E7
Dezvoltarea rapidă a GIS, extinderea metodelor de monitorizare și poziționare prin satelit au dus la inițierea unui program separat de Geoinformatică la Școala Doctorală. Oferă cursuri și oportunități de cercetare în domeniul managementului terenurilor, topografiei și geoinformaticii, în principal legate de managementul agricol și utilizarea terenurilor, inclusiv aplicarea instrumentelor tehnice moderne de modelare tematică, teledetecție și cartografiere.
- E8 Program de pedagogie forestieră și de mediu
Pedagogia mediului este un domeniu de studiu multidisciplinar, care pregătește studenții cu o pregătire cuprinzătoare în științe naturale și sociale pentru a preda conștiința mediului și pentru a dezvolta activități conexe. Scopul studiului și cercetării este de a dezvolta metodologie și practică educațională la fiecare nivel al învățământului public, de la grădiniță până la învățământul superior, și astfel sporirea conștiinței de mediu prin metode adecvate vârstei elevilor și studenților.