Keystone logo
University of Rijeka, Faculty of Engineering

University of Rijeka, Faculty of Engineering

University of Rijeka, Faculty of Engineering

Introducere

Tradiția învățământului superior din Rijeka datează în ceea ce privește 1627, în timp ce prima etapă de referință a educației sistematice a personalului tehnic în acest domeniu este stabilită prin deplasarea Academia Navală de la Trieste la Rijeka în 1854. În acest fel, un full-time studiu de patru ani, cu cursuri educaționale din domeniul construcției de nave de fier și motorul cu aburi a fost inițiat pentru nevoile Marinei austriece din acea perioadă, și a continuat până după primul război mondial I. În plus, inițial fundații ale Facultății de Inginerie s-au pus pe realizări inginerești, cum ar fi de fabricație torpilă în 1866, prima fotografie mondială de gloanțe la viteze supersonice, în 1886, nașterea și primele realizări științifice ale lumești renumitul seismologul și meteorologul Andrija Mohorovicic, precum și dezvoltarea unora dintre elementele esențiale în domeniul arhitecturii navale, industria mecanică și industria de energie electrică atât în ​​orașul Rijeka și regiunea mai largă.

Facultatea a fost înființată în anul 1960, denumită anterior Strojarski fakultet (Facultatea de Inginerie Mecanică). La stadii foarte timpurii, numai ingineri absolvent de Inginerie Mecanică au fost educați, iar de la Facultatea început să recruteze ingineri absolvent de Naval Arhitectura în 1969-1970, apoi a fost redenumit în Facultatea de Mecanică-Naval Arhitectură. Sub acest nume continuă activitățile sale până în anul 1973, când a fost redenumit în Facultatea Tehnică. Inițierea studiului de absolvent de inginerie civilă din 1971-1972 a dus la fondarea Facultății de Construcții independente în 1976.

Facultatea cuprinde 11 departamente. Departamentele includ 38 de secțiuni și 50 de laboratoare, iar Facultatea are, de asemenea, un Centru de Calcul, o bibliotecă precum și o, Biroul Achiziții Direcția de contabilitate, general și Oficiul pentru personal, Oficiul pentru afaceri Student și serviciul tehnic. Din numărul total de 171 de angajați, 69 sunt în procesul de predare-cercetare, 9 în predare și 25 în poziții asociate, 18 cercetatori juniori, 3 membri ai munca personalului cu privire la proiectele finanțate de Fundația Croată Știință, și 38 de lucru în administrative și profesionale Servicii. 7 angajați se află în afara sistemului Ministerului Științei, Educației și Sportului și 2 privind formarea profesională, dar Facultatea angajează un număr mare de asociați externi.

Facultatea ofera programe universitare si postuniversitare de studii universitare în inginerie mecanică, arhitectură navală, inginerie electrică și ingineria calculatoarelor precum și programe universitare de studii profesionale în inginerie mecanică, arhitectură navală și inginerie electrică. Acesta oferă, de asemenea, un studiu de trei ani de doctorat în domeniul științelor inginerești, în domeniile Inginerie Mecanică, Naval Arhitectura, Inginerie Electrică, Inginerie și Științe fundamentale interdisciplinare Științe inginerești.

Până în prezent, Facultatea de Inginerie din Rijeka a livrat 128 doctorat și 95 de grade Master of Science. Din fostul 2899 Absolvent inginer Diplome 2335 au fost în Inginerie Mecanică, 311 în Arhitectură navală și 253 în Inginerie Electrică; și 1536 Inginer Diplome 717 au fost în Inginerie Mecanică, 108 în Arhitectură navală și 711 în Inginerie Electrică. Programul Bologna a produs 691 de Master Ingineri (282 Inginerie Mecanică, 75 Naval Arhitectura, 303 Inginerie Electrică și 31 Inginerie Informatică), 1061 universitare de licență Inginerie (480 Inginerie Mecanică, 82 Naval Arhitectura, 360 Inginerie Electrică și 139 Calculatoare) precum și 335 profesional de licență Ingineri (122 Inginerie mecanică, 32 Arhitectură navală și 181 Inginerie electrică). In prezent mai mult de 2000 de studenți studiază la Facultatea.

Locații

  • Rijeka

    University of Rijeka FACULTY OF ENGINEERING Vukovarska 58 , 51000, Rijeka

    Întrebări