Keystone logo
Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Introducere

Ceea ce distinge Universitatea Vytautas Magnus (VMU) este abordarea noastră vizionară față de organizarea studiilor, cercetării științifice și a vieții comunității academice. Savanții din Lituania și din străinătate care au participat la reînființarea VMU în 1989 au definit, de asemenea, principiile noastre, pe care le urmăm de atunci: angajamentul de a promova un mediu de învățare liberal și democratic, subliniind importanța esteticii, onestității, toleranței și independentei. gând. Promovăm aceste idealuri în timp ce cultivăm creativitatea, progresul academic și identitatea culturală în cadrul comunității noastre.

VMU este o universitate cuprinzătoare dedicată excelenței în predare, învățare, cercetare, arte și inovare și care promovează gândirea critică, răspunsul imaginativ, precum și dorința și capacitatea de învățare pe tot parcursul vieții a studenților noștri care vor avea un impact asupra lumii, la nivel local și la nivel global.

Educație 360°

VMU are o reputație de universitate cu o mentalitate orientată global, cu spirit liber și liberal. Timpul petrecut la VMU este un pas formativ în viața studenților noștri, facilitând nu numai oportunități de carieră, ci și creștere personală, forță de caracter și un sentiment de auto-împlinire. A studia la VMU înseamnă a obține o educație completă care să transmită competențe și abilități de bază, cum ar fi o înțelegere mai largă a problemelor globale și a societății, capacitatea de analiză a problemelor și gândire critică, un spirit de curiozitate care să permită adaptarea la noile cunoștințe și promovarea unei atitudini. de învățare pe tot parcursul vieții, toate acestea împuternicite să emită judecăți informate ca individ și să acționeze cu încredere ca lider.

Cercetare

Multe dintre inovațiile de cercetare de la VMU se nasc la confluența disciplinelor. Principalul punct forte al cercetării la VMU este capacitatea noastră de a răspunde unui peisaj din ce în ce mai globalizat și competitiv, determinând formarea dinamică de noi priorități de cercetare și facilitând îmbunătățirea continuă a performanței cercetării atât la nivel național, cât și internațional. VMU desfășoară în prezent aproximativ 100 de proiecte în domeniile biotehnologiei, biofizicii, dreptului tehnologiei, educației, sociologiei, filosofiei, lingvisticii computaționale, achiziției lingvistice și bilingvismului, industriilor creative și altele.

O universitate orientată global

VMU lucrează cu multe universități și oameni de știință din întreaga lume, implementând proiecte, schimburi de studenți și angajați și îmbunătățind sistemul nostru de studiu și cercetare. Este o instituție internațională și multilingvă care dezvoltă continuu rețele internaționale și dialoguri interculturale, participă la proiecte internaționale științifice, academice și sociale, încurajează mobilitatea lectorilor și studenților și promovează dialogul și toleranța. VMU evită restricțiile impuse de interese politice, ideologice și economice, tratând pe toată lumea cu respect și apreciere și oferind posibilitatea de a urma cursuri de 30 de limbi moderne și clasice.

Mentinerea Traditiilor

Istoria Universității Vytautas Magnus este urmărită încă din 1922, când Programul de Studii Superioare a fost reorganizat și a fost înființată o nouă școală sub numele de Universitatea din Lituania.

Când în 1919, Lituania și-a pierdut capitala istorică Vilnius, a căzut asupra celui de-al doilea oraș ca mărime, Kaunas, pentru a servi drept capitală provizorie și centru politic, economic și cultural al țării pentru următorii douăzeci de ani. De asemenea, această universitate era singura școală de învățământ superior din Lituania la acea vreme și a devenit un teren de reproducere de o importanță vitală pentru ideile naționale culturale, științifice și moderne. În comemorarea a 500 de ani de la moartea celui mai popular lider al Lituaniei antice, Marele Duce Vytautas cel Mare, Universitatea din Lituania a fost redenumită Universitatea Vytautas Magnus în 1930. În 1950, universitatea a fost închisă de guvernul sovietic, dar tradiția sa academică a fost ținut în viață de emigranți ani lungi până la restabilirea independenței. În 1989, universitatea a fost reînființată datorită eforturilor colective ale oamenilor de știință lituanieni și emigranți.

VMU implementează activ obiectivele stabilite de intelectualii locali și străini care au fondat universitatea.

Onorarea eruditelor

De la înființarea universității în 1922, aproape 80 de oameni distinși au primit titlul de doctor onorific sau profesor de onoare. Au fost acordate titluri onorifice președinților, semnatarilor Actului de Independență, intelectualilor publici, politologilor, poeților recunoscuți internațional, arheologilor, membrilor comunității VMU, intelectualilor lituanieni și de renume mondial.

Promovarea artei și a creativității

Spațiile de artă VMU sunt punctele fierbinți culturale ale orașului. Aici au loc importante evenimente culturale și festivaluri anuale din Kaunas, cum ar fi Festivalul Internațional de Jazz din Kaunas, vechi de 20 de ani, și Festivalul Internațional de Dans Modern. Mai mult, diverse activități culturale, educaționale și sociale din Kaunas își găsesc acasă aici, împreună cu proiecte educaționale și expoziții care prezintă contextul cultural și istoric al artei. Fanii cinematografiei non-comerciale se adună și la VMU. Facultățile și diviziile universitare au câteva sute de studenți voluntari care asista cu entuziasm la evenimentele organizate de partenerii VMU: Kaunas International Film Festival, Kaunas Dance Theatre AURA etc.

Majoritatea evenimentelor organizate de sau la VMU sunt deschise publicului larg – toți rezidenții și oaspeții conștienți de cultură din Kaunas sunt bineveniți de comunitatea VMU.

Locații

  • Kaunas

    Vytautas Magnus University V. Putvinskio g. 23, LT-44212, Kaunas

Chat with students

Întrebări