Citește Descrierea Oficială

106029_105926_coverpage.jpg

Partener al Camerei de Comerț și Industrie din Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique este o instituție privată pentru învățământul superior dedicată profesiilor de design, în asociere cu Universitatea din Nantes.

Fondată în 1988 și recunoscută de stat, școala este o organizație non-profit.

106031_yellow-metal-design-decoration.jpg

Patru valori de bază

Proiectul școlii se bazează pe patru valori care încorporează viziunea noastră de design:

 • recunoașterea lucrătorilor creativi ca adevărați profesioniști,
 • promovarea designului ca un bun economic puternic,
 • design ca un declanșator al inovării,
 • design ca o practică care abordează problemele sociale, economice și de mediu într-un mod responsabil.

Design Expertise de L'École de design

 • un program de licență de 3 ani, în care studenții se specializează în una dintre cele 8 opțiuni: Arhitectură de Interior, Scenografie, Design grafic, Design de mișcare, Design de interacțiune, Design de joc, Design de produs sau Design de transport.
 • un curs postuniversitar de doi ani, care a condus la un masterat în proiectare (MDes) certificat de Ministerul Francez al Învățământului Superior. Postuniversitare alege între unul dintre cele 10 programe interdisciplinare oferite, inclusiv un curriculum de 2 ani în ucenicie.
 • Cursuri de formare profesională supravegheate de Centrul de Formare Profesională dedicat Centrului de Formare și Inovație Industrială (CFA), care conduce la obținerea unei diplome profesionale avansate (BTS), a unei diplome de licență sau a unei diplome de doctorat.
 • Educație continuă.
 • Servicii de afaceri și activități de promovare a designului.

Până la 1.465 de studenți sunt înregistrați în toamna anului 2018.

106032_pencil-typography-black-design.jpg

O instituție înrădăcinată pe teritoriul său și deschisă lumii

Din 1998, L'École De Design Nantes Atlantique a fost amplasată în campusul tehnologic Atlanpole La Chantrerie, în zona de nord-est a orașului Nantes (Franța), găzduit într-o unitate construită la comandă, datorită sprijinului autorităților locale (Nantes Saint-Nazaire Camera de Comerț și Industrie, autoritățile regionale din Pays de la Loire, consiliul local din zona Loire-Atlantique, Nantes Métropole). Singura instituție de design din vestul Franței, școala beneficiază de o situație regională unică.

Timp de zece ani, a urmat în mod proactiv o politică de dezvoltare internațională în perspectivă: programe de schimb academic, participarea la asociația internațională Cumulus, deschiderea a patru studiouri internaționale (China Studio din Shanghai, Studio India din Pune, Brazil Studio in São Paulo, Le Studio Montréal din Canada) mai multe medii internaționale

L'École De Design Nantes Atlantique este un membru activ al diferitelor rețele academice și organizații profesionale: Conférence des Grandes Écoles (instituții de învățământ superior francez de nivel superior), Campus France ... De mulți ani studenții săi au primit premii în prestigiu concursuri. Carierele de succes urmărite de absolvenții noștri reprezintă o dovadă a calității metodelor noastre de predare.

Un centru de design și inovare

L'École de design a construit o expertiză în patru domenii socio-economice, combinând educația, cercetarea experimentală și inovarea, prin intermediul a patru laboratoare de design:

 • Laboratorul de design READi dedicat culturii digitale,
 • Orașele de design durabile din orașe dedicate evoluției mobilității și a mediului construit,
 • Noile tehnici de hrănire a obiceiurilor dedicate sistemelor alimentare,
 • Care Design Lab dedicat sănătății, calității vieții și inovării sociale.

Programe predate în:
 • Engleză

Présentation du China Studio de L’École de design Nantes Atlantique (sous-titres français)