IMT School for Advanced Studies Lucca

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Lucca

SCHOOL

Școala IMT pentru studii avansate Lucca este o școală publică și un institut de cercetare care se concentrează pe analiza sistemelor economice, sociale, tehnologice și culturale. Școala a fost sub conducerea prof. Pietro Pietrini din noiembrie 2015. De la instituția IMT, prin decret ministerial din 18 noiembrie 2005, Școala sa distins datorită calității și inovativității programului său de cercetare și doctorat și naturii sale interdisciplinare, caracterizată prin complementaritatea și discursul dintre metodologiile elaborate din economie, inginerie, informatică, Matematica aplicată, fizica, arheologia, istoria artei și analiza și managementul patrimoniului cultural.

Fuziunea dintre artă și tehnologie se reflectă, de asemenea, în campusul de școală de ultimă oră, situat în principal în complexul San Francesco, recent restaurat. Întregul campus se găsește în centrul istoric al orașului Lucca, care este complet înconjurat de pereți din epoca renascentistă. Campusul include spații pentru cercetare și laboratoare, cursuri, viață și recreere. Campusul este completat de Biblioteca IMT, care oferă o mulțime de resurse și oferă spații suplimentare de lucru și de cercetare pentru comunitatea IMT și orașul Lucca în general.

Lucca

Misiune de cercetare și educație

Cercetătorii IMT efectuează cercetări metodologice de ultimă oră pentru a genera cunoștințe, a aplica cunoștințe pentru a rezolva probleme de natură economică, industrială, societală și culturală și pentru a transmite cunoștințe prin cursuri și seminarii cu studii superioare specializate.

Pornind de la principiul fundamental superior al excelenței științifice, care se aplică tuturor domeniilor și nivelurilor comunității de cercetare IMT, școala se distinge prin orientarea sa interdisciplinară pentru a dezvolta cercetări inovatoare și pentru a obține o vizibilitate sporită la nivel internațional.

Programul de cercetare interdisciplinară al școlii este articulat în patru macro-zone științifice: economie, științe de management și sisteme complexe; Știința informaticii și Ingineria sistemelor; Neuroștiințe cognitive și sociale; Mostenire culturala.

Programul de cercetare interdisciplinară al școlii este articulat în patru macro-domenii științifice ale Științei Managementului Economiei și Sistemelor Complexe, Informatică, Inginerie Sisteme, Patrimoniu Cultural, cu o arie suplimentară a Istoriei Politice Cercetarea Școlii este organizată în continuare în unități distincte dar multidisciplinare de cercetare RU). Cele mai multe întreprinderi feroviare sunt caracterizate de o structură piramidală în care vârful este ocupat de un proeminent cercetător principal, membrii facultății junior formează nivelul intermediar, iar baza este formată dintr-un mic grup de doctoranzi, contribuind activ la cercetare ca parte a studiilor lor . În schimb, alte întreprinderi feroviare sunt structurate într-un mod multipolar, cu o cercetare de specialitate concentrată pe nucleele tematice și contribuția metodologiilor diverse.

Activitatea desfășurată în unitățile de cercetare este strâns legată de programul multidisciplinar de doctorat IMT, care oferă un patrimoniu unic și caracteristic de competențe în cadrul larg al analizei și gestionării unei pluralități de sisteme. Programul este articulat în curricula care împarte cursuri comune de bază și oferă formare specializată în disciplina specifică a tezei de doctorat. La sfârșitul programului, studenții se pot confrunta cu succes cu numiri în și din mediul academic, datorită capacității lor de a recunoaște și rezolva probleme noi și tot mai complexe. Foamea de a învăța, analiza și rezolva problemele, capacitatea de a adopta o abordare a rezolvării problemelor Nu este limitat de limitele unei singure discipline și aptitudinea de a se familiariza rapid cu instrumentele și metodele din domenii în afara propriilor sunt cele trei talente pe care IMT își propune să le cultive în studenții doctoranzi. IMT primește mii de aplicații în fiecare an pentru programul din fiecare colț al globului.

Lucca

efect

IMT are un impact la diferite niveluri și în mai multe sfere. În ceea ce privește cercetarea, în ciuda vârstei relativ tinere, IMT se bucură deja de multe succese concrete, găzduind o varietate de proiecte de cercetare internaționale, europene și naționale, care reprezintă aproape jumătate din bugetul său anual. Mai mult, calitatea științifică ridicată a profesorilor și cercetătorilor școlii a fost recent certificată de ANVUR (Agenția Națională pentru Evaluarea Universităților și a Institutelor de Cercetare). IMT a obținut un rezultat excelent, clasându-se pe primul loc în domeniul 13 "economie și statistică", cu un punctaj mediu de 0,91 / 1 pentru publicațiile prezentate. De asemenea, ținând seama de celelalte domenii științifice ale școlii, scorul mediu cuprinzător a fost de 0,92 / 1, cu o medie de 0,98 / 1 în domeniile informatică, inginerie și matematică. Acest lucru reprezintă un succes extraordinar, întrucât rezultate similare nu au fost obținute de nici o altă universitate în toate cele 14 domenii evaluate.

Cercetarea la IMT se desfășoară, de asemenea, în strânsă colaborare cu teritoriul local, prin diverse inițiative și proiecte în diverse domenii (industria țesuturilor, industria sănătății, industria marină, TIC pentru orașe inteligente și multe altele), în colaborare cu municipalitatea Lucca.

IMT promovează învățământul superior și ucenicia în domeniul cercetării Companiile pot contacta IMT pentru a activa acorduri de învățământ superior și de învățământ cu studenții care au fost considerați eligibili să se înscrie în programul de doctorat al IMT. Companiile pot, de asemenea, să contacteze Școala cu profiluri de interes (care sunt, de asemenea, în conformitate cu agenda de cercetare a IMT) pentru a face publicitate în următorul program de doctorat. Mai multe informații despre pagina de ucenicie.

Școala continuă să-și consolideze impactul pe teritoriul său intensificând colaborările sale cu întreprinderile, entitățile publice, instituțiile, școlile și continuând programul de conferințe OPEN IMT Conferințe de evenimente culturale și științifice cu ușile deschise.

Locații

Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca

Address
Piazza S. Francesco, 19 - 55100 Lucca (Main Campus)
Lucca, Toscana, Italia
Număr de telefon
+39 0583 432 6561