UCBM Università Campus Bio-Medico Di Roma

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre noi

Universitatea de Științe Umane

Universitatea Campus Bio-Medico din Roma a fost înființată în 1993 cu scopul cultural de restabilire a științei biomedicale a valorii vieții umane și a persoanei în centrul atenției. Tinerilor li se oferă un program de formare academică, culturală, profesională și umană, bazat pe unitatea diferitelor discipline, în conformitate cu noțiunea de universitate ca o comunitate de elevi și profesori. O parte integrantă a acestui proiect este Spitalul Universitar Campus Bio-Medico, unde dimensiunea serviciului uman intră în plină desfășurare, în experiența deosebită a bolilor și a bolilor. Universitatea Rome Biomedical Campus este o universitate privată recunoscută din punct de vedere juridic (decret ministerial din 31 octombrie 1991).

Initial, Universitatea a oferit un curs de medicina si chirurgie si o diploma in Nursing Science (ulterior numita in Nursing). În prezent oferim cursuri de opt cursuri.

Campusul Trigoria include acum Complexul Educațional "Trapezio", Spitalul Universitar, Complexul de cercetare avansată în domeniul biomedicinei și bioinginerie (PRABB) și Centrul de asistență medicală pentru vârstnici (CESA).

Obiectivul comun este de a forma tineri cu o pasiune pentru realitate, pentru lumea și mediul în care trăiesc, pentru profesia pe care se pregătesc să o introducă și pentru a insufla în ele o concepție a muncii ca o experiență de creștere și împlinire personală și un instrument cu care să slujim altora .

Misiune și context

Științele umane

Universitatea Campus Bio-Medico din Roma promovează structuri integrate de predare, cercetare și asistență medicală, urmărind ca scop principal toate activitățile sale, binele persoanei umane. Universitatea oferă studenților o experiență de formare care are ca scop stimularea dezvoltării lor culturale, profesionale și umane, propunând dobândirea de competențe într-un spirit de serviciu. Promovează cunoașterea, interdisciplinaritatea științelor și cercetarea în toate domeniile care contribuie la binele general al persoanei umane. Pacienții sunt îngrijiți în unitatea dintre nevoile lor materiale și spirituale, în conformitate cu o viziune a vieții deschise conceptului de transcendență.

Universitatea este guvernată de statute care sunt în concordanță cu scopurile și principiile fondatoare ale instituției, așa cum se reflectă în Carta țelurilor și Codul etic. La 23 iulie 2015, Comitetul Executiv a aprobat Regulamentul General și Regulamentul Universitar Universitar.

116127_people-woman-coffee-meeting.jpg

Istoria Universității Campus Bio-Medico din Roma

1988 - Preotul Opus Dei, episcopul Álvaro del Portillo, a propus unui număr de specialiști și lectori să înființeze o clinică universitară în Roma, care să ofere soluții tangibile problemei durerii și bolii, condusă de spiritul creștin al serviciului. Sa înființat un grup de lucru inițial, numit "Pensatoio" (literal: "Think-tank"), pentru a oferi un răspuns concret propunerii episcopului Álvaro prin proiectarea unei instituții de excelență reală care să reziste testului timpului. Grupul a examinat fezabilitatea creării unei Universități private și înființarea unei Facultăți de Medicină și Chirurgie cu un Spital anexat și administrat direct de acesta.

 • 1990 - A fost înființată Asociația Campus Bio-Medico, ca organ de promovare al Universității.
 • 1993 - Campusul Libero Istituto Universitario Campus Biomedico (CBM) a început operațiunile oferind un curs de medicină și chirurgie și o diplomă în științe nursing (acum, grad în asistență medicală). Prietenii Campusului Universitatea Bio-Medico din Roma Onlus, un corp de sprijin al Universității, a luat ființă.
 • 1994 - Spitalul Universitar a fost inaugurat, inițial situat în Via Longoni, în Roma.
 • 1999 - a fost înființată Facultatea de Inginerie care oferă diplome de licență și masterat în inginerie biomedicală. A fost lansat un curs în domeniul dietetic. Odată cu înființarea celei de-a doua facultăți, instituția și-a adoptat actuala denumire: "Università Campus Bio-Medico di Roma" (Universitatea Bio-Medico din Roma).
 • 2000 - a fost inaugurat Centrul de asistență medicală a persoanelor în vârstă (CESA), înființat cu susținerea lui Alberto Sordi pe baza a ceea ce urma să devină campusul Universității Trigoria (la sud de Roma).
 • 2001 - Au început să funcționeze școlile de specializare ale Facultății de Medicină și Chirurgie. Școala de formare continuă a fost înființată pentru a organiza și coordona cursuri și cursuri de masterat în educația medicală continuă (CME). Serviciul postuniversitar al Universității este acum acreditat ca furnizor CME de către Ministerul Sănătății.
 • 2003 - Președintele de stat Carlo Azeglio Ciampi a primit membri ai personalului Universității Campus Bio-Medico din Roma la Quirinale la cea de-a 10-a aniversare a înființării Universității.
 • 2007 - a fost lansat un nou curs de licență în știința alimentară și nutriție umană, urmat după 3 ani de cursul de masterat corespunzător.
 • 2008 - 14 martie au avut loc inaugurarea noului Campus Universitar de la Trigoria. A fost deschis oficial noul Spitalul Universitar și Complexul de Cercetare Avansată în Biomedicină și Bioinginerie (PRABB), alături de Centrul de Asistență Medicală a Bătrânilor (CESA) deja existent. Un centru de oncologie a preluat fostele sedii ale sediului universitar din Via Longoni din Roma. A fost lansat un nou curs de tehnici de radiologie medicală și radioterapie medicală.
 • 2010 - Facultatea de Inginerie a împlinit 10 ani și și-a reînnoit programa academică. Anul academic 2010/2011 a fost martorul lansării cursului de Inginerie Industrială, care este un curs pregătitor pentru Masterat în Ingineria Biomedicală și Master în Inginerie Chimică pentru Dezvoltare Durabilă. La trei ani de la lansarea sa inițială, primul lot de studenți a absolvit cursul de doctorat în știința alimentară și nutriția umană.
 • 2013 - Universitatea a sărbătorit primele 20 de ani de viață cu inaugurarea noului Complex Educațional. Datorită formei sale deosebite, clădirea a devenit cunoscută sub numele de "Trapezio" (literal: "Trapez"). De asemenea, în 2013, Universitatea a deschis prima facilitate aflată în afara Romei, și anume Clinica de ambulatoriu pentru copii, adolescenți și psihiatrii adulți, cu sediul la Centrul Mafalda Luce din Milano.
 • 2014 - Spitalul Universitar obține acreditarea Joint Commission International (JCI), datorită respectării a peste 300 de standarde de calitate și siguranță recunoscute la nivel mondial în activitățile de asistență medicală.
 • 2017 - Spitalul Universitar incheie construirea unei noi statii de trigenerare pentru incalzirea si climatizarea intregului Spital si pentru alimentarea cu nevoi electrice (62%) a cladirilor Universitatii. Planta reduce și 70% din poluarea cu dioxid de carbon din mediul înconjurător. A fost confirmată și acreditarea JCI timp de încă trei ani.
 • 2018 - 25 de ani de la înființarea Universității; începerea procedurii de construire a noilor facilități de campus universitar; activarea gradului de fizioterapie.

116128_adult-beautiful-beauty-953430.jpg

Locații

Roma

Address
21 Via Álvaro del Portillo
00128 Roma, Lazio, Italia

Programe

Această școală oferă și: