Citește Descrierea Oficială

Școala Internațională de Studii Avansate

UNICAM a instituit o Școală Internațională de Studii Avansate, cu scopul de a spori internaționalizarea educației doctorale.

  • Școala Internațională de Studii Avansate planifică, organizează, coordonează cursurile pentru obținerea titlului de doctorat.
  • Cursul de doctorat este de trei ani, cu o teză finală scrisă în limba engleză, care va fi apărată în fața unui Consiliu de examinare finală, alcătuit din profesori în domeniile științifice relevante. Acestea trebuie să includă cadre universitare și alți experți (de exemplu, din centre de cercetare sau întreprinderi), dintre care majoritatea nu provin de la Universitatea din Camerino și cel puțin unul non-italian.
  • Pe lângă pregătirea tezei finale, se așteaptă ca doctoranzii să participe la activitățile de instruire organizate de SAS, toate în limba engleză, pentru a dobândi abilități transferabile (cum ar fi abilitățile de comunicare, dezvoltarea carierei în cercetare, managementul cercetării și finanțarea proiectelor, competențe) și formarea doctorală în cooperare cu industria și alte sectoare relevante de ocupare a forței de muncă.
  • Realizarea unor cercetări în laboratoare publice sau private externe universității gazdă este puternic încurajată.
  • Pentru a obține calificarea finală, ar trebui să existe cel puțin șase luni de experiență într-o instituție de cercetare sau de învățământ superior diferită de Universitatea din Camerino și, eventual, nu din limba italiană.
  • Cele șapte principii pentru formarea doctorală inovatoare stau la baza programelor noastre de cercetare.

Șapte principii pentru formarea doctorală inovatoare

1. Excelența cercetării

Sustinerea unei cercetari excelente este fundamentala pentru toata educatia doctorala si, din acest motiv, toate celelalte elemente curg. Sunt necesare standarde academice stabilite prin proceduri de evaluare reciprocă și medii de cercetare care reprezintă o masă critică. Noua generație academică ar trebui să fie pregătită să devină factori intelectuali creativi, critici și autonomi, împingând granițele cercetării de frontieră.

2. Mediu instituțional atractiv

Candidații doctorali ar trebui să găsească condiții bune de lucru pentru a le permite să devină cercetători independenți, asumându-și responsabilitatea într-un stadiu incipient pentru scopul, direcția și progresul proiectului lor. Acestea ar trebui să includă oportunități de dezvoltare a carierei, în conformitate cu Carta Europeană a Cercetătorilor și cu Codul de conduită pentru recrutarea cercetătorilor.

3. Opțiunile de cercetare interdisciplinară

Formarea doctorală trebuie încorporată într-un mediu de cercetare și cultură deschisă pentru a se asigura că orice oportunități adecvate de fertilizare încrucișată între discipline pot favoriza abordarea amplă și interdisciplinară necesară.

4. Expunerea la industrie și alte sectoare relevante de ocupare a forței de muncă

Termenul "industrie" este utilizat în cel mai larg sens, incluzând toate domeniile viitoarelor locuri de muncă și implicarea publicului, de la industrie la afaceri, guvern, ONG-uri, organizații de caritate și instituții culturale (de exemplu, muzee). Acestea pot include plasamente în timpul formării în domeniul cercetării; finanțare partajată; implicarea non-academică din industria relevantă în informarea / furnizarea de predare și supraveghere; promovarea contribuției financiare a industriei relevante la programele de doctorat; promovarea rețelelor de absolvenți care pot sprijini candidatul (de exemplu schemele de mentorat) și a programului, precum și o gamă largă de activități de transfer de oameni / tehnologie / transfer de cunoștințe.

5. Rețele internaționale

Formarea doctorală ar trebui să ofere oportunități pentru rețeaua internațională, adică prin studii de colaborare, co-tutelle, diplome duale și comune. Mobilitatea ar trebui încurajată, fie prin conferințe, vizite scurte de cercetare, detașări, fie șederi mai lungi în străinătate.

6. Formarea abilităților transferabile

"Abilitățile transferabile sunt abilitățile învățate într-un singur context (de exemplu, cercetarea) care sunt folosite într-un altul (de exemplu, ocuparea forței de muncă viitoare, fie că este vorba despre cercetare, afaceri, etc.). Acestea permit aplicarea și dezvoltarea eficientă a competențelor legate de subiecte și de cercetare. Competențele transferabile pot fi dobândite prin formare sau prin experiență profesională ". Este esențial să se asigure că suficient cercetători au competențele cerute de economia bazată pe cunoaștere. Exemplele includ comunicarea, munca în echipă, spiritul antreprenorial, managementul proiectelor, DPI, etica, standardizarea etc.

De asemenea, afacerea ar trebui să se implice mai mult în dezvoltarea curriculei și în formarea doctorală, astfel încât abilitățile să corespundă mai bine nevoilor industriei, bazându-se pe activitatea Forumului pentru afaceri universitare și pe rezultatele proiectului EUA DOC-CAREERS. Există exemple bune de abordări interdisciplinare în universități care reunesc competențe variind de la cercetare până la abilități financiare și de afaceri și de la creativitate și design la abilități interculturale.

7. Asigurarea calității

Procedurile de responsabilizare trebuie stabilite pe baza de cercetare a învățământului doctoral și, din acest motiv, trebuie dezvoltate separat de asigurarea calității în primul și al doilea ciclu.

Scopul asigurării calității în educația doctorală ar trebui să fie îmbunătățirea calității mediului de cercetare, precum și promovarea unor proceduri transparente și responsabile pentru subiecte precum admiterea, supravegherea, acordarea diplomei de doctorat și dezvoltarea carierei. Este important să subliniem că nu este vorba despre asigurarea calității doctoratului. ea însăși procesul sau ciclul de viață, de la recrutare până la absolvire.

Programe predate în:
  • Engleză
  • Italiană

Această școală oferă și:

Doctorat

University of Camerino the international School of Advanced Studies

Domeniu: Arhitectură, Proiectare, Planificare ... [+]

Domeniu: Arhitectură, Proiectare, PlanificareArhitectură, Teorii și DesignInovația DesignPlanificarea urbana durabila

Locații de predare - Ascoli Piceno - Site-ul satelit al Universității Camerino

Arhitectură, Teorii și DesignTeorii și design al arhitecturii contemporane;Istoria și dezvoltarea patrimoniului arhitectural;Reprezentarea grafică și multimedia a arhitecturii.Inovația DesignDesign inovator și inteligent de obiecte, sisteme și medii;Proiectare pentru durabilitatea mediului și pentru inovarea proceselor și produselor;Designul de comunicare, noile tehnologii și patrimoniul cultural.Planificarea urbana durabilaDezvoltarea durabilă a teritoriului, reținerea co... [-]
Italia Camerino
Noiembrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Camerino the international School of Advanced Studies

Domeniu: fizică, pământ și științe materiale ... [+]

Domeniu: fizică, pământ și științe materialeFizicăProcese fizice și chimice în sistemele pământeștiȘtiințe materialeFizică

Fizica Materiei Fizice

Teoria multor corpuri a materiei ultracoldSupraconductivitatea la Nanoscale: teorie, simulări și experimenteTeoria superfluidității gaurelor electronice în dispozitivele GrafenBCS-BEC Crossover în superfluide și supraconductoare multicomponente

Fizica experimentală

Materie în condiții extremeFizica suprafețelor, interfețelor și sistemelor nanosistemeFizică, astrofizică și cosmologie cu valuri gravitaționaleMateria moale, ochelari, lichide și soluții lichideSynchrotron radiații și surse avansate de radiație... [-]
Italia Camerino
Noiembrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Camerino the international School of Advanced Studies

Domeniu: Informatică și matematică ... [+]

Domeniu: Informatică și matematicăInteligența Artificială și Sistemele InteligenteCalculatoare și matematicăSecuritate ciberneticăȘtiința datelor și învățarea mașinilorEmbedded Systems și IoTAdministrarea procesuluiInginerie software și sisteme informaticeInteligența Artificială și Sistemele InteligenteControlul și optimizarea adaptivăPolitici de adaptareSisteme colective și adaptiveReprezentarea cunoștințelor și raționamentul autonomCalculatoare și matematicăAspecte algebrice și logice ale calculului)Modele computaționale și modele de calculLimbi oficialeLimbi algebrice pentru domenii specificeModelul teoreticAspectele metodologice ale educației ști... [-]
Italia Camerino
Noiembrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Camerino the international School of Advanced Studies

Domeniu: Științe juridice și sociale ... [+]

Domeniu: Științe juridice și socialeDreptul civil și legalitatea constituționalăDrepturi Fundamentale în Societatea GlobalăDrept civil și legalitate constituțională

Curriculumul Drept civil și legalitate constituțională urmărește dobândirea de metodologii care vizează dezvoltarea unor tehnici de interpretare corespunzătoare complexității legii în vigoare; capacitatea de a interpreta pe baza regulilor de valoare naționale, europene și internaționale privind relațiile de drept privat; reinterpretarea relațiilor economice juridice în perspectiva personalistă a ordinii juridice constituționale existente.

Au aprofundat relația delicată dintre dreptul material și dreptul procesual, acordând o atenție deosebită problemei justiției civile și utilizării instrumentelor alternative la procesul judiciar pentru soluționarea litigiilor.... [-]

Italia Camerino
Noiembrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

UNICAM Your winning choice

Address
International School of Advanced Studies Polo di Alta Formazione Via Madonna delle Carceri 9
62032 Camerino, Marche, Italia