Citește Descrierea Oficială

Viziune și misiune

Viziunea noastră este de a oferi servicii tehnice de excelență comunității universitare din campusul nostru pentru a garanta cea mai bună utilizare a resurselor tehnologice.


La DTAA credem în:

  • Oferiți comunității universitare o platformă de servicii tehnologice care să sprijine sectoarele academice, administrative și studențești.
  • Orientați utilizatorul cu privire la diferitele schimbări în tehnologie și la aplicarea sa în diferite zone de lucru din cadrul Campusului Río Piedras.
  • Dezvăluie procesele de asistență tehnică și oferă asistență utilizatorului pentru a rezolva problemele cauzate de echipamentele tehnologice legate de funcțiile zilnice efectuate de comunitatea universitară.group of graduates throwing academic hatsPoodar Chu / Unsplash

istorie

1900 - "Școala normală insulară" este înființată în municipiul Fajardo, la est de insula Puerto Rico, pentru formarea profesorilor pentru sistemul de instruire publică. Înscrierea a avut doar 20 de studenți și o facultate de 5 profesori.

1902 - Școala normală insulară se mută la ferma "La Convalecencia" din Río Piedras, având în vedere proximitatea capitalei San Juan la nord de insulă și accesibilitatea zonei.

1903 - Legea din 12 martie 1903 creează Universitatea din Puerto Rico. Începe să lucreze într-o fermă la periferia Río Piedras, cu o înscriere de 273 de studenți. Incorporează Școala Normală Insulară.

1908 - Legea Morrill-Nelson este extinsă la Puerto Rico, transformând Universitatea într-un "Land Grant College", care acordă terenuri federale pentru a înființa școli de agricultură, știință și inginerie.

1910 - Se înființează Colegiul Artelor Liberale.

1913 - Se creează departamentele de farmacie și drept.

1918 - Liceul (UHS) este fondat pentru a oferi experiențe clinice și stagii de practică supervizate pentru profesorii postuniversitari, predarea personalului de sprijin și a altor profesioniști.

1923 - Legea universității din 1923, reorganizează universitatea în mod independent din administrație de la Departamentul de Instruire Insulară; stabilește Consiliul de Administrație ca consiliu de conducere și creează funcția de Rector ca ofițer principal. În 1924 a fost numit primul rector. Înscrierea este de 1.500 de studenți.

1924 - Structura și identitatea administrativă a Universității din Puerto Rico este complet independentă de Departamentul de Instruire Publică.

1925 - Legislativul aprobă Legea 50 care acordă autonomia educațională UPR, ceea ce duce la o restructurare totală și la începutul unei perioade de creștere rapidă.

1926 - Au fost înființate Colegiul de Administrație Comercială și Școala de Medicină Tropicală.

1927 - Primul program de absolvent este inaugurat: Master of Arts în Studii hispanice.

1928 - Uraganul San Felipe a lovit insula Puerto Rico și a cauzat pagube serioase locului Río Piedras. Angajații și facultatea au întreprins lucrări de reconstrucție; munca didactică trebuia suspendată mai mult de o lună.

1935 - Congresul Statelor Unite a extins la Puerto Rico beneficiile Actului Bankhead-Jones, care a acordat fonduri pentru cercetare și construirea mai multor clădiri.

1936 -1939 - Principalele structuri quadrangle istorice sunt construite în Río Piedras, în stilul Renașterii spaniole, inclusiv în clădiri emblematice precum La Torre și Teatrul Universitar.

1938 - Augusto Rodríguez compune muzica și Francisco Arriví versurile lui Alma Mater, imnul Universității.

1939 - Se instalează "Carrillón", un mecanism care emite clopotele din turnul Campusului Río Piedras.

1942 - Legea nr. 135 din 7 mai 1942, reforma Universității, creează Consiliul Superior al Educației ca consiliu de conducere al instituției și autorității de reglementare a sistemului de învățământ superior din Puerto Rico.

1943 - Modelul învățământului general este implantat cu modalitatea cursurilor de bază.

1946 - Universitatea primește pentru prima dată acreditarea de la Asociația Statelor Mijlocii de Colegii și Școli.

1950 - Cursurile încep de la Școala de Medicină.

1966 - Legea nr. 1 din 1966 restructurează Universitatea. Se transformă într-un sistem de trei campusuri universitare - Râul Piedras, Mayagüez și Științe medicale - și o administrație a școlilor regionale pentru gruparea celor care ar putea fi create în viitor, sub conducerea unui președinte. Creează un Consiliu Universitar cu reprezentare a școlilor și colegiilor regionale și modifică numele consiliului de conducere la Consiliul pentru Învățământul Superior.

1979 - A început să difuzeze postul de radio WRTU-FM în campusul Río Piedras.

1993 - Legea nr. 16 din 6 iunie 1993 împarte funcțiile Consiliului pentru Învățământul Superior, atribuind funcțiile de guvernare a Universității unui nou consiliu de administratori.

1998 - Legea nr. 186 din 7 august 1998 prevede autonomia colegiilor regionale, așa cum prevede treptat Consiliul de Administrație, conducând la instituirea unui sistem universitar de unsprezece unități autonome.

2003 - UPR își sărbătorește 100 de ani de slujire în Puerto Rico și în lume.

2006 - Consiliul de Administrație aprobă Zece pentru Deceniul, Agenda de Planificare 2006-2016.

2015 - Oficiul Registratorului sărbătorește aniversarea a 100 de ani105942_pexels-photo-708440.jpegHelena Lopes / Pexels

Programe predate în:
Spaniolă

Această școală oferă și:


University of Puerto Rico - Río Piedras

Misiunea acestui doctorat este de a facilita formarea profesională a cadrelor didactice care contribuie în mod colaborativ în organizații și în diverse contexte. Să încur ... [+]

Programele noastre postuniversitare în învățământ oferă o diplomă de Doctorat în Educație cu o specializare în Curriculum și Predare cu următoarele subspecialități:

Educație științificăEducație fizicăEducație matematicăspaniolăistorieTehnologie de învățareCurriculum Teoria, Proiectare și EvaluareEngleză ca a doua limbăObiective și misiune

Obiectivele programului sunt acoperite de Cadrul conceptual al Facultății de Educație (2001), a cărui viziune prevede că "Facultatea de Educație Eugenio Maria de Hostos constituie o comunitate de învățare dinamică și diversă, angajată în cele mai înalte valori ale justiției, democrație și pace ". Educatorii sunt concepuți ca protagoniști și manageri ai cunoașterii în diferitele sale manifestări, ale căror activități sunt esențiale în transformarea scenariilor multiple.... [-]

Puerto Rico San Juan
August 2019
Spaniolă
La zi
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Puerto Rico - Río Piedras

Programul nostru de absolvent oferă un doctorat în filosofie în patru domenii de bază, Moleculară / Cellular Biology, Neuroscience, Ecologie / Systematics și Evoluție / G ... [+]

Programul nostru de absolvent oferă un doctorat în filosofie în patru domenii de bază, Moleculară / Cellular Biology, Neuroscience, Ecologie / Systematics și Evoluție / Genetică. Doctoratul în filosofie este oferit prin programul Doctorat Intercampus al Universității din Puerto Rico, administrat de noi.

Departamentul menține legături strânse cu Campusul de Științe Medicale al Universității din Puerto Rico, Institutul de Neurobiologie, Institutul de Studii Ecosistemice Tropice din UPR-RP și Departamentul de Studii de Mediu al UPR-RP, care se extinde considerabil oportunitățile pentru studenții noștri absolvenți

Departamentul are facilități moderne și resurse de laborator și utilizează organisme model tradiționale și non-tradiționale pentru a aborda diverse probleme. În plus, diversitatea enormă a ecosistemelor din Puerto Rico și accesul facil al acestora se traduc în oportunități de cercetare în neoroze din Caraibe și continentale. Universitatea din Puerto Rico din Río Piedras este membră a Organizației de Studii Tropice și studenții sunt încurajați să candideze pentru cursuri OTS.... [-]

Puerto Rico San Juan
August 2019
Spaniolă
La zi
Campus
Citiți mai multe în limba engleză