Faculty of Humanities, Charles University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

cifre

Numărul de elevi: 2.610 Departamente: 24 Programe de studii: 18 Personalul academic: 144 Personalul administrativ: 38

istorie

O Facultatea de Stiinte Umaniste (FHS) este cel mai tânăr facultate Charles University. Inițial fondat la începutul anilor 1990 ca Institutul pentru Educație Liberale, a fost ridicat la rangul de facultate în 2000, viziunea fiind că aceasta ar oferi programe de studii la licență, nivelurile de doctorat în diverse discipline umane și nu disciplinele de științe sociale Master și încă stabilite la CU. FHS a câștigat rapid o reputație ca o școală progresivă cu programe de studiu și metode inovatoare de predare.

Misiune

Misiunea Facultății de Științe Umaniste este prin educație de înaltă calitate, pentru a dota studenții cu capacitatea de a duce o viață împlinită în această lume tot mai complexă și în schimbare.

goluri - Să ofere educație în domeniul științelor umaniste și sociale, care satisface cele mai înalte standarde internaționale; - Pentru a atinge excelența în cercetare și integrarea acesteia cu studii; - Pentru a cultiva capacitatea elevilor de a învăța pe tot parcursul vieții și să încurajeze responsabilitatea de sine și un angajament față de societate; - Promovarea mobilității corpului studenților din ce în ce internațional FHS și personalul academic.

Cercetare

Facultatea de Stiinte Umaniste este dedicat excelentei in diverse domenii ale cercetării academice. Facultății participă la proiecte de cercetare internaționale și naționale și promovează dezvoltarea academică tinerilor cercetători.

Viata de student

• Club International Student

Biroul Internațional, împreună cu studenții cehi (tutori), organizează activități culturale și sociale (tururi Praga, expoziții, concerte, etc.) pentru studenții internaționali.

• Club de Film

Clubul de film are un film de screening la fiecare două săptămâni, pe parcursul semestrului. Programul curent poate fi găsit pe site-ul clubului.

Student Facilități

• Locuri de cazare

Cazarea este asigurată în săli de Charles Universității de reședință (cămine). Studenții sunt, în mod normal adăpostite în camere duble de ocupare.

• Cafeterii Student

Universitatea Charles operează un număr de cantinele studențești ( "Menza"), în locații diferite. FHS Cantina este situat la parterul clădirii principale din Jinonice.

• Biblioteca

Sistemul de bibliotecă Universitatea Charles este descentralizată și este format dintr-un număr de biblioteci la diferite locații. Biblioteca FHS poate fi găsită la parterul clădirii principale din Jinonice.

• Computere și acces la Internet

stații de lucru PC sunt disponibile în laboratoarele de calculator în diverse clădiri universitare. Internet wireless poate fi accesat din interiorul clădirilor de invatamant superior (o universitate Charles Card de student este necesar).

• Facilități sportive

Facilități sportive sunt situate în campusul Hostivař (Bruslařská 1132, Praga 15).

Această școală oferă programe în:
  • Engleză
  • Ceh
  • Germană

Vedea Doctorat » Vedea MA-uri » Vedea Programe de Licență » Vedea Masterate »

Programe

Această școală oferă și:

Doctorat

Doctorat Istorie modernă europeană

Campus Online şi campus combinate Cu normă întreagă 4 anii October 2019 Republica Cehă Prague 5 + 1 mai mult

Domeniul de studiu Istoria culturală a Europei reprezintă experți bine pregătiți teoretic și metodic, bine pregătiți empiric în istoria Europei și mai ales a țărilor boemene în secolul al XX-lea. În legătură cu programele de studii Magister Istoria culturală și intelectuală europeană și istoria orală, posibilele teme de disertație se concentrează în primul rând pe istoria culturală, socială, intelectuală, dar și asupra istoriei politice și de zi cu zi a Europei de la sfârșitul primului război mondial cu privire la istoria complexă a Cehoslovaciei și a țărilor boemene în contextul european. Absolvenții acestui domeniu pot servi în cele din urmă ca personal academic într-o gamă largă de subiecte orientate istoric, precum și deschizând oportunități de carieră în administrația guvernamentală, sectorul public (organizații guvernamentale și neguvernamentale) și mass-media. [+]

Domeniul de studiu Istoria culturală a Europei reprezintă experți bine pregătiți teoretic și metodic, bine pregătiți empiric în istoria Europei și mai ales a țărilor boemene în secolul al XX-lea. În legătură cu programele de studii Magister Istoria culturală și intelectuală europeană și istoria orală, posibilele teme de disertație se concentrează în primul rând pe istoria culturală, socială, intelectuală, dar și asupra istoriei politice și de zi cu zi a Europei de la sfârșitul primului război mondial cu privire la istoria complexă a Cehoslovaciei și a țărilor boemene în contextul european. Absolvenții acestui domeniu pot servi în cele din urmă ca personal academic într-o gamă largă de subiecte orientate istoric, precum și deschizând oportunități de carieră în administrația guvernamentală, sectorul public (organizații guvernamentale și neguvernamentale) și mass-media.... [-]


Doctor în Antropologie Generală

Campus Online şi campus combinate Cu normă întreagă 4 anii October 2019 Republica Cehă Prague 5 + 1 mai mult

Programul de studii doctorale la FHS este organizat în forma de studiu de zi (4 ani) și corespondență. Programul oferă studii axate pe antropologie filosofică, istorică, socio-culturală și socio-lingvistică și etologie umană. Scopul general al programului este de a consolida elementele de bază și metodele teoretice ale acestui domeniu și de a stăpâni metodologia cercetării academice. [+]

Programul de studii doctorale la FHS este organizat în forma de studiu de zi (4 ani) și corespondență. Programul oferă studii axate pe antropologie filosofică, istorică, socio-culturală și socio-lingvistică și etologie umană. Scopul general al programului este de a consolida elementele de bază și metodele teoretice ale acestui domeniu și de a stăpâni metodologia cercetării academice.

Curriculum-ul doctoratului elevii includ:

Studiile sunt organizate în două module, în care primul modul este obligatoriu pentru toți elevii, al doilea este selectat pe baza consultărilor cu supervizorul.Ph.D. seminarUn examen lingvistic obligatoriu.Apărarea disertației studenților... [-]

Doctor în Ecologie Socială

Campus Online şi campus combinate Cu normă întreagă 4 anii October 2019 Republica Cehă Prague 5 + 1 mai mult

În prezent, există un consens că doar o înțelegere globală a sistemului natural al planetei nu este suficientă. Este necesar să se înțeleagă interacțiunile complexe dintre sistemul socio-economic și sistemele planetare vitale care oferă societății ecosistemul și serviciile naturale. Programul de doctorat Ecologie socială contribuie la dezvoltarea abordărilor ecologice caracteristice naturii lor interdisciplinare. Scopul programului este avansarea cunoștințelor, care ar trebui să contribuie la crearea unei baze teoretice din cadrul strategiei de dezvoltare durabilă a dezvoltării economice, sociale și culturale, în special din punct de vedere al mediului. [+]

În prezent, există un consens că doar o înțelegere globală a sistemului natural al planetei nu este suficientă. Este necesar să se înțeleagă interacțiunile complexe dintre sistemul socio-economic și sistemele planetare vitale care oferă societății ecosistemul și serviciile naturale. Programul de doctorat Ecologie socială contribuie la dezvoltarea abordărilor ecologice caracteristice naturii lor interdisciplinare. Scopul programului este avansarea cunoștințelor, care ar trebui să contribuie la crearea unei baze teoretice din cadrul strategiei de dezvoltare durabilă a dezvoltării economice, sociale și culturale, în special din punct de vedere al mediului.

Au fost definite următoarele direcții științifice pentru program:... [-]


Doctor în Semiotică și Filosofia Comunicării

Campus Online şi campus combinate Cu normă întreagă 4 anii October 2019 Republica Cehă Prague 5 + 1 mai mult

Programul de Doctorat Filozofia Semiotică și Comunicații oferă formarea exigentă necesară cercetării filosofice și semiotice calificate în comunicare, evoluție, schimbări și relații cu alte sfere sociale. Domeniul de studiu este interdisciplinar. Se intenționează studierea strategiilor de comunicare, a ipotezelor sociale și a efectelor acestora. Domeniul este conceput teoretic, dar absolventul poate avea acces la procese practice, deoarece ajută la o mai bună înțelegere a rolului semiosis în procesul de comunicare în masă. Elevii sunt încurajați să se bazeze pe liniile tradiționale de explorare a semioticii lumii și celei cehe și a filozofiei de comunicare pentru a dobândi cele mai recente cunoștințe teoretice și pentru a le dezvolta creativ. [+]

Programul de Doctorat Filozofia Semiotică și Comunicații oferă formarea exigentă necesară cercetării filosofice și semiotice calificate în comunicare, evoluție, schimbări și relații cu alte sfere sociale. Domeniul de studiu este interdisciplinar. Se intenționează studierea strategiilor de comunicare, a ipotezelor sociale și a efectelor acestora. Domeniul este conceput teoretic, dar absolventul poate avea acces la procese practice, deoarece ajută la o mai bună înțelegere a rolului semiosis în procesul de comunicare în masă. Elevii sunt încurajați să se bazeze pe liniile tradiționale de explorare a semioticii lumii și celei cehe și a filozofiei de comunicare pentru a dobândi cele mai recente cunoștințe teoretice și pentru a le dezvolta creativ.... [-]


Doctor în Sociologie Istorică

Campus Online şi campus combinate Cu normă întreagă 4 anii October 2019 Republica Cehă Prague 5 + 1 mai mult

Principalele subiecte ale sociologiei istorice se referă la schimbările sociale, modernizarea, procesele de modernizare, analiza civilizată, formarea statelor și națiunilor, formarea sistemului mondial și tendințele globalizării. Aceste întrebări sunt studiate dintr-o analiză comparativă extinsă care implică o perspectivă geografică largă și intervale lungi de timp. O parte din domeniul sociologiei istorice cuprinde o serie de domenii de cercetare parțiale, specifice, care includ aspecte precum mentalitățile colective, obiceiurile și memoria socială. Sociologia istorică este o disciplină foarte diversă și diferențiată pe plan intern care are abordări teoretice generale, o serie de teorii speciale, o varietate de direcții de cercetare specializate și dezvoltă cercetări la nivel empiric. [+]

Principalele subiecte ale sociologiei istorice se referă la schimbările sociale, modernizarea, procesele de modernizare, analiza civilizată, formarea statelor și națiunilor, formarea sistemului mondial și tendințele globalizării. Aceste întrebări sunt studiate dintr-o analiză comparativă extinsă care implică o perspectivă geografică largă și intervale lungi de timp. O parte din domeniul sociologiei istorice cuprinde o serie de domenii de cercetare parțiale, specifice, care includ aspecte precum mentalitățile colective, obiceiurile și memoria socială. Sociologia istorică este o disciplină foarte diversă și diferențiată pe plan intern care are abordări teoretice generale, o serie de teorii speciale, o varietate de direcții de cercetare specializate și dezvoltă cercetări la nivel empiric.... [-]


Doctor în Studii de Longevitate

Campus Online şi campus combinate Cu normă întreagă 4 anii October 2019 Republica Cehă Prague 5 + 1 mai mult

Ph.D. Studiile privind longevitatea produc specialiști cu înaltă calificare și cunoștințe în domeniul cercetării, expertizei și transferului cunoștințelor în practică. La nivel științific, ei sunt capabili să abordeze problemele legate de longevitatea vieții umane. Ei sunt conștienți și capabili să utilizeze metode științifice relevante, să coordoneze echipe interdisciplinare. În plus, este capabil să publice atât publicații științifice, cât și materiale pentru luarea deciziilor la toate nivelurile și probleme legate de longevitate. [+]

Studiile privind longevitatea permit o mai bună înțelegere a interfețelor și provocărilor de prelungire a vieții umane (longevitate). Promovează înțelegerea și găsirea de răspunsuri și soluții adecvate la contextele teoretice, aplicate și etice ale longevității. Ea reflectă nu numai schimbările demografice curente ale populației, dar reflectă și faptul că în zilele noastre persoanele cu dizabilități severe, boli cronice și tulburări de viață trăiesc mai mult decât oricând înainte și că alte grupuri specifice ale populației noastre au nevoi legate de longevitate. Studiile privind longevitatea oferă un studiu integrat privind granițele științelor umaniste, sociale, biomedicale și alte aplicații în principal aplicate. Studiul răspunde necesităților analizelor de specialitate și soluțiilor la problemele legate de longevitatea și schimbările demografice în societate și în diverse domenii ale vieții și activității umane.... [-]


Filosofie germană și franceză

Campus Online şi campus combinate Cu normă întreagă 2 anii October 2019 Republica Cehă Prague 5 + 1 mai mult

Acest program de doctorat este publicat pentru clasă și învățământ la distanță. Oricine se interesează în filosofia germană clasică și modernă, în filosofia franceză a secolelor XIX și XX, în fenomenologia germană și franceză, precum și în recepția internațională a acestor filosofii, precum și condițiile de admitere (documentele necesare se găsesc mai jos) întâlni. [+]

Acest program de doctorat este publicat pentru clasă și învățământ la distanță. Oricine se interesează în filosofia germană clasică și modernă, în filosofia franceză a secolelor XIX și XX, în fenomenologia germană și franceză, precum și în recepția internațională a acestor filosofii, precum și condițiile de admitere (documentele necesare se găsesc mai jos) întâlni. Curriculum-ul doctoranzilor din acest program include următoarele aspecte care trebuie furnizate în timpul studiului de doi ani (Durata minimă): În plus față de pregătirea a cel puțin trei lucrări de licență în urma cursurilor obligatorii conform Acreditării, acestea sunt cel puțin trei articole care urmează să fie publicate, participând la cel puțin trei conferințe precum și cel puțin două ședințe de cercetare în străinătate legate de teză. Gradul final constă în dovada realizărilor menționate mai sus, prezentarea tezei de doctorat, precum și în apărarea acestora ca parte a examenului de doctorat. Doctoranzii de succes pot lua titlul de doctorat. plumb.... [-]


Contactează

Charles University, Faculty of Humanities

Adresă, linia 1 U Kříže
158 00 Prague 5, Prague, Republica Cehă
website https://fhs.cuni.cz/
Telefon +420 251 080 212