Charles University Catholic Theological Faculty

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Bine ați venit la Facultatea de Teologie Catolică a Universității Carol. Suntem încântați că ați luat timp pentru a vizita paginile noastre. Sperăm că veți găsi ceva de interes pe aceste pagini.

istorie

Facultatea de Teologie Catolică (presc Cehă. KTF) a fost facultatea fondator al Universității de astăzi Charles din Praga. Acesta a fost adoptată de către Papa Clement canonic al VI-lea la 26 ianuarie 1347. În consecință, a fost stabilită de către regele ceh și Sf Împărat Roman Carol IV printr-un decret regal din 7 aprilie, anul 1348. Din acel moment, existența sa juridică a fost continuă. Din cauza persecuției comuniste a Bisericii Catolice, facultatea a fost îndepărtat de la Universitatea din 1950. După Revoluția de catifea din 1989, facultatea a fost reintegrat în Universitatea Charles. Marele Cancelar al facultății este Arhiepiscop de Praga.

Departamentele academice

Facultatea de Filosofie Departamentul de Dogmatică și Teologie fundamentală Departamentul de Etică și Teologie Teologie Spiritualitate Departamentul de Științe biblice Departamentul de Teologie Pastorală și Drept Științe Institutul de Artă Creștină

Facultatea are experienta cu atat programe de granturi științifice cehe și internaționale. În caz de interes în cooperarea științifică internațională cu facultatea noastră.

Acta Universitatis Carolinae - Theologiae

Acta Universitatis Carolinae - Theologiae este una dintre revistele teologice din Republica Cehă, publicat de două ori pe an. Revista se concentreaza in special pe cercetarea teologică cehă, și este deschis tuturor disciplinele de teologie, cum ar fi teologia fundamentală și dogmatică, studii biblice și patristice, istoria bisericii și istoria artei sacre, studii ecumenice. Lucrările sunt publicate în limbile engleză, germană, franceză, italiană, cehă și slovacă.

Ramuri de studiu

Teologie Catolică

Scopul programului MA este studiul de subiectele de bază, cum ar fi Filosofie, Studii biblice, sistematică și Teologie Pastorală. Pentru a pune subiectele de bază în practică, acestea sunt completate de subiecți suplimentare, și anume, catehetice și pedagogice.

Titlul academic ThLic. este acordat după apărarea tezei riguroase și care trece examenul de stat pe cale orală.

Studiul a doctorat pregătește studenții pentru cercetarea științifică independentă de domenii teologice specifice.

Teologia pentru mirenilor (part-time)

Programul BA oferă studenților cu cunoștințe de bază de Teologie Catolică, și-l ajută, de asemenea, cu dezvoltarea lor personală individuală. Acest lucru Branche de studiu este potrivit pentru toți cei interesați în studiul teologiei. AM următor se concentrează pe dezvoltarea de concepte teologice și aplicațiile lor.

Etică Aplicată

Acest program de Master de doi ani salută reclamantele cu un decret BA în Teologie pentru mirenilor sau absolvenții din alte discipline umaniste și sociale la alte facultăți. Scopul său este să completeze și să își dezvolte cunoștințele anterioare și a pus-o într-un context etic.

Istoria Artelor creștine

Programul BA este axat pe cunoașterea istoriei artei într-un context teologic, istoric și cultural mai larg.

Programul de Master ulterioare se pregătește pentru o cercetare științifică independentă și care se ocupă cu probleme în ceea ce privește istoria artei din perspectiva specifică artei creștine. Studiul a doctorat pregătește studenții pentru o cercetare științifică independentă și pentru o activitate de creație independentă în domeniul artei din diverse epoci, cu un posibil accent pe legătura sa cu creștinismul.

Istoria culturii europene

Programul BA este format din patru module: istoric, istoria artei, literare și filozofice-teologice. Ținta studiului este de a pregăti studenții pentru ocupațiile care necesită o bună cunoaștere a istoriei, istoria artei și a literaturii și a altor subiecte similare.

Programul de Master oferă o prezentare generală ulterioară a unei dezvoltări istorice și culturale, și oferă în același timp o specializare într-o anumită epocă în ceea ce privește varietatea modulelor individuale.

Biserica și istoria generală

Programul de doctorat pregătește studenții pentru o cercetare științifică independentă și activitatea de creație în zona bisericii și a istoriei generale. Programul subliniază interconectivitatea discipline individuale, în principal, cu istoria artei și a științelor auxiliare ale istoriei.

Bibliotecă și Studiu

Biblioteca este situată în al treilea etaj al clădirii. Studiul are o capacitate de 52 de persoane, oferind servicii standard precum imprimarea, CD-uri de ardere și de a face față. Există calculatoare și conexiuni de laptop la dispozitia elevilor.

Locații

Praga

Address
Charles Univerzity in Prague
Catholic Theological Faculty

Thákurova 3
Prague 6
160 00

Praga, Praga, Republica Cehă

Programe

În prezent, există programe de afisat

Vă rugăm să rafina căutare de mai sus, a verifica afară categoriile noastre populare de mai jos sau de a efectua o căutare de cuvinte cheie.


... or simply by choosing your degree: