Charles University Faculty of Arts

Introducere

Citește Descrierea Oficială

"De la începutul studiilor mele, am făcut principiul meu că ori de câte ori găsesc o opinie mai corectă, voi abandona imediat propria mea opinie, mai puțin corectă și cu bucurie să îmbrățișeze opinia, care este mai justificat, știind că tot ce știm este doar un fragment infinitezimal a ceea ce noi nu știm ". Jan Hus, filosof și reformator Biserica, absolvent al Facultății de Arte Facultatea de Arte de la Universitatea Charles este în prezent una dintre cele mai mari și mai importante instituțiile de cercetare și de învățământ în domeniul artelor și științelor umaniste în Europa Centrală. Facultatea a fost fondată în 1348 de către regele ceh și mai târziu Împărat Roman Carol IV care a stabilit ca una dintre cele patru facultăți ale universității din Praga, mai târziu numit după el Charles University - cea mai veche universitate din Europa Centrală estul Franței și nordul Alpii. De atunci, ea a fost centrul intelectual al terenurilor cehe: absolvenți ai Facultății, faptele și ideile lor, au modelat societatea cehă și cultura și în momentele cruciale ale istoriei cehe, Facultatea de Arte a fost întotdeauna în foarte inima evenimentelor.

Cu aproape 1.000 de membri ai personalului, peste 9000 de studenți și o populație de studenți internaționale tot mai mare de aproape 1.000 de studenți din întreaga lume, Facultatea de Arte este un mediu academic dinamic și divers. Datorită sistemului flexibil de mai mult de 700 de combinații posibile, dublu-subiect de grad, BA și grade MA permite studenților să se concentreze pe două subiecte în aceeași măsură, ceea ce sporește adaptabilitatea acestora și le oferă mai multe oportunități pentru cariera lor viitoare. Nivelul de acceptare este de numai 27%, ceea ce reprezintă o condiție prealabilă pentru o abordare mai individuală, necesară în cazul în care umaniste urmează să fie predate și studiate în mod serios.

Studenți și cercetători vin la Facultatea de Arte pentru a lucra în mai mult de șaptezeci de subiecți - un număr mai mare decât majoritatea instituțiilor comparabile din lume nu poate oferi. Universitatea Charles, ca atare, se clasează printre primele universități de 2% din lume și Facultatea se situează printre primele 200 de universități din lume, într-un număr de disciplines.The Facultatea atrage cei mai talentați studenți din Republica Cehă și numărul de cereri pentru BA, MA și programe de doctorat se ridică la 10.000 în fiecare an.

Gama foarte largă de discipline la Facultatea de Arte include filozofie și studii religioase; istorie și arheologie; psihologie; sociologie și științe politice; teatru, film și studii de muzică și o serie de programe care combină filologic un studiu riguros al unei limbi date și cursuri în fundal literar, istoric și cultural asociat. Facultatea oferă cursuri în mai mult de o sută de limbi, morți și vii, cum ar fi albanez, akkadiană, arabă, armeană, Avestică, azeră, bască, bengali, bulgară, cehă (de asemenea grade speciale pentru străini și pentru surzi), catalană, biserica slavonă, chineză, croată, daneză, olandeză, engleză, Eblaite, egipteană veche, finlandeză, franceză, germană, gotic, greaca (veche și modernă), ebraică (Vechiul Testament și cea modernă), hindi, hitită, maghiară, irlandeză, islandeză , italiană, japoneză, coreeană, latină, lituaniană, letonă, lusațiană sorabe, macedoneană, mongol, norvegiană, nordica veche, irlandeză veche, persană, poloneză, portugheză, română, rusă, sanscrită, slovacă, slovenă, sârbă, spaniolă, suedeză, tamil, Tocharian, tibetană, turcă, ugaritic, ucraineană, idiș și vietnameză.

Ieșirea de cercetare a Facultății, măsurată în numărul de monografii și articole, este mai mare decât cea a oricărei alte instituții în științele umane în Republica Cehă - care reflectă atât calitatea cercetării și nivelul de meditații. In fiecare an, Facultatea găzduiește un număr de conferințe internaționale și evenimente cu semnificație culturală generală - expoziții, concerte, conferințe, dezbateri publice. In ultimii ani, Facultatea de Arte editura și-a câștigat premii prestigioase și este acum concurează cu cele mai mari edituri academice din țară.

Stiai asta…

... Departamentul de Studii egiptene a fost de lucru în Egipt, în ultimii cincizeci de ani și-a făcut descoperiri semnificative? Descoperirea lor a mormântului unei regine egiptene necunoscute în Abusir în toamna anului 2014 a fost votat una dintre cele mai mari 10 descoperiri arheologice din 2014.

... În 2014, profesorul Tomáš Halik a primit prestigiosul premiu Templeton, acordat persoanelor care "a făcut o contribuție excepțională la afirmarea dimensiunii spirituale a vieții"?

... Profesorul Martin Hilský a tradus operele complete ale lui William Shakespeare în limba cehă?

istorie

O Facultatea de Arte a fost fondat ca una din cele patru facultăți originale ale Universității Carol - cea mai veche instituție de învățământ superior din Europa Centrală - prin emiterea Cartei fundației pe 07 aprilie 1348. Carol IV, în vederea realizării politicii sale de stat și dinastice, s-au străduit să stabilească Regatului Boemiei ca centru al Sfântului Imperiu Roman. Planul lui a fost să se concentreze oamenii de știință din țară și în străinătate, la Praga, care a devenit orașul său rezidențial, și, astfel, susține baza puterii sale. În perioada pre-husiți, două treimi din toți studenții Universității au fost studenți ai Facultății Artistic unde au dobândit cunoștințele necesare pentru a fi în măsură să studieze la celelalte trei facultăți (teologie, medicină, drept). Unul dintre privilegiile de care se bucură facultatea a fost dreptul de a conferi diplome de master și doctorat, care au dreptul purtătorii lor de a preda la orice universitate europeană.

Pe parcursul celor două secole care au urmat războaiele husite, Facultatea de Arte Liberale a fost inima întregii universități. Încă din secolul al XVII-lea a fost numit Facultatea de Filosofie. De la început și până la mijlocul secolului al XIX-lea, a servit ca facultate al cărui program a fost conceput pentru a oferi învățământ superior de pregătire pentru viitorii studenți ai celorlalte facultăți. Din secolul al XVIII-lea, numărul de discipline academice au început să crească: în afară de filozofie, a fost posibil de a studia estetica, matematică, astronomie, științe naturale, inginerie, economie, educație și istorie. În secolul al XIX-lea, în afară de studii orientale, arheologie și studii religioase, evoluții semnificative au avut loc în domeniul filologiei și grade în cehă, italiană, franceză, engleză și ebraică au fost introduse. După reformele din 1849-1850, facultatea a fost eliberat din funcția sa de propedeutică și a dobândit o egalitate cu celelalte facultăți. În 1897, femeile au fost lăsate să studieze la Facultatea de Filozofie.

Facultatea păstrat semnificația sa în ținuturile cehe, chiar și după împărțirea Universității din Praga într-o parte ceh și o parte din Germania în 1882. În timpul așa-numitului prim Republica Cehoslovacă (1918-1938), viața universității a fost modelată în special de separarea Facultății de Științe Naturale în 1920 și prin achiziția unei clădiri noi pe malul Vltava - cea în care ați încă găsi cele mai multe departamente și săli de curs. Închiderea Facultății de ocupația nazistă în 1939 a fost urmată de persecuție brutală a profesorilor și studenților. Productivă, ani entuziast după sfârșitul celui de al doilea război mondial, a ajuns la un sfârșit violent, în 1948, odată cu comunist lovitură de stat și cei patruzeci următorii ani ai regimului comunist. Plecarea forțată a zeci de profesori restante și introducerea unor discipline marxist-leniniste a dus la declinul rapid al cercetării și de predare. Speranțele pentru o schimbare socială pe scară largă în anii 1960 târziu, așa-numitul "Primăvara de la Praga", în timpul căreia Facultatea a început să invite înapoi personalități importante ale vremii, cum ar fi filosoful Jan Patočka, au fost zdrobite de invazia sovietică în august 1968. În ianuarie 1969, Jan Palach, un student al Facultății, sa sinucis prin auto-incendiere, în semn de protest politic. Pătrat în cazul în care se află clădirea principală și Facultatea de Arte bibliotecii centrale poartă numele. După căderea regimului comunist și plecarea urmașilor săi compromise în 1989, Facultatea însăși a stabilit încă o dată ca fiind una dintre cele mai prestigioase instituții din umaniste, atât în ​​Republica Cehă cât și în Europa Centrală.

absolventii nostri si fosti membri ai personalului se numără:

reformatorul Bisericii și filozoful Jan Hus (c. 1370-1415), ale cărui gânduri inspirate Martin Luther matematician, logician și filozof Bernard Bolzano (1781-1848) lingvistul Josef Jungmann (1773-1847), unul dintre creatorii limbii cehe moderne lingvist și orientalistului Bedřich Hrozný (1879-1952), decipherer din vechea limbă hitită fondatorii și membrii influenți din Praga Cercul lingvistic, cum ar fi Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havránek (1893-1978) și René Wellek (1903-1995 ) chimistul Jaroslav Heyrovský (1890-1967), inventatorul polarografie și laureat al Premiului Nobel în 1959 celebrul scriitori Alois Jirásek (1851-1930), Karel Čapek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) și Michal Ajvaz (1949) politicienii Milan Rastislav Stefanik (1880-1919), Tomáš Garrigue Masaryk (1850-1937) și Edvard Benes (1884-1948), acesta din urmă doi au devenit președinți cehoslovace sociologul și politicianul Alice MASARYKOVA (1879-1966), fondator al educației sociale în Cehoslovacia istoricul de artă și arheolog Růžena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), unul dintre cei mai importanți filosofi ai Europei Centrale secolului XX, student al lui Martin Heidegger, Edmund Husserl si Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), student care sa sacrificat în semn de protest împotriva invaziei sovietice din 1968 psihologul Zdeněk Matejcek (1922-2004), autor al studiilor de rupere la sol în psihologia copiilor

Locații

Praga

Address
Faculty of Arts
Charles University in Prague
Jan Palach Square 2
116 38 Prague 1

Praga, Praga, Republica Cehă

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră