Charles University Faculty of Law

Introducere

Citește Descrierea Oficială

O Facultatea de Drept, Universitatea Charles a fost format în 1348 ca fiind unul dintre cele patru facultăți ale Universității Carol nou înființată.

În prezent, cu mai mult de 4500 de studenți, Facultatea de Drept este cea mai mare facultate de drept acreditate în Republica Cehă. Acesta are un program de master pe deplin acreditat predat în limba cehă; un program de de doctorat pot fi luate în limbile cehă sau engleză. Facultatea oferă, de asemenea cursuri de LLM predate în limba engleză.

Multe dintre absolventii Facultatea de Drept dețin poziții importante în cadrul sistemului de justiție, în administrația centrală și locală, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în serviciul public și, de asemenea, în practica juridică privată și a întreprinderilor private.

Clădirea a Facultății de Drept este un monument de arhitectură modernă. A fost construit de arhitectul ceh Ladislav Machon (1888-1973), un reprezentant al clasicismului modern și funcționalismul. Constructia a fost realizat noastră între 1926 și 1929, în conformitate cu proiectul de dezvoltare din 1914 realizate de Jan Kotera (1871-1923), un arhitect de importanță internațională, care a fost o figură marcantă a arhitecturii moderne cehe. Interiorul clădirii este lucrarea proprie a lui Machon.

Repere istorice de Studii Juridice din Praga

1347-1348

Universitatea Charles a fost stabilit. A fost alcătuit din patru facultăți - facultățile de Arte, Medicină, Drept și Teologie. La Facultatea de Drept subiectul principal a fost drept canonic. Încă de la începuturile dezacordurilor Universitatea Charles ar putea fi văzută între Facultatea de Drept, pe de o parte, și cele trei facultăți rămase pe de altă parte. Ei au fost de acord, în principal cu privire la regulile de administrare și control al Universității.

1372

Un conflict deschis între Facultatea de Drept și celelalte trei facultăți a dus la formarea unei Universități independente de Avocați (de exemplu, Universitatea din canoniști), care, mai ales în primii 20 de ani de existență, a fost o instituție remarcabilă de reputație internațională. Turbulența la rândul său, din secolele 14 și 15 și atitudini diferite față de eforturile reformatoare ale unor oficiali ai bisericii au dus la punctul culminant al conflictului dintre cele două universități din Praga și, în consecință, la declinul Universității de Drept, care în cele din urmă a ajuns la capătul său în anul 1419.

1654

Stabilirea Karl-Ferdinand Universität (prin fuziunea Colegiului Iezuit și restabilirea Universitatis Carolinae în 1638), a inițiat noi evoluții în instruirea juridică. În afară de dreptul canonic, o nouă ramură a dreptului natural a început să prindă contur.

1754

Durata studiilor juridice a fost prelungită până la cinci ani, și, treptat, noi subiecte și scaune au apărut (de exemplu, Legea naturală, Drept penal, Drept de Stat).

1792

a fost stabilit poziția de profesor extraordinar ceh Legea de Stat.

1802

În perioada iluministă, absolutismul domniei Mariei Theresia și Iosif al II-lea a diminuat progresiv caracterul corporativ al universității și a facultăților sale, și în cele din urmă a condus la introducerea unui nou birou al directorului de studii ca un instrument de control birocratic asupra educației și tranziția către studii academice controlate de stat. Facultățile și Universitățile au fost transformate în instituțiile de învățământ de stat care servesc în primul rând, de a educa viitori funcționari de stat și de serviciu public. Studiile de patru ani de drept au fost definite ca studii de natură juridică și politică.

1810

Chestiunea Codului civil general al Austriei au avut un impact esențial asupra studiilor juridice, antrenând o schimbare față de instruire dreptul pozitiv la Praga, precum și în alte locații.

1848

Evenimentele revoluționare din perioada a dus la un anumit grad de relaxare în forme de control de stat asupra Universității; treptat, statutul său de colectivitate a devenit restaurat și studii juridice au fost definite ca studiile de drept și teoria statului.

1849-1856

Reforma studiilor juridice a fost pusă în aplicare de către Leo Thun-Hohenstein, ministrul "Cult și Educație". A fost, în esență, a) apropierea facultăților de drept din Austria și cei din Germania, care a dus la mai multe contacte în lumea academică, precum și influența benefică a pozitivismului juridice provenind din Germania, și b) introducerea unui nou program de studii care au împărțit instrucțiunea în două blocuri: istorice (inclusiv dreptul roman), și dreptul pozitiv.

1866

Cererea de instruire paralelă în limba cehă, alături de limba germană a fost ridicată. În anii 1870, au existat deja prelegeri care au loc în Cehia, iar facultatea a devenit divizată de-a lungul liniilor de limbă.

1882

Împărțirea Karl-Ferdinand Universität în universitățile cehe și germane au intrat în vigoare. Perioada cuprinsă între 1882 și 1918 a fost o epocă de pionierat în istoria științelor juridice cehe, care a culminat cu înființarea unei Cehoslovacia independente.

1918

Formarea unui stat cehoslovac independent, a adus o nouă dimensiune în dezvoltarea Facultății de Drept, care, ca un centru de cercetare a contribuit la codificarea și unificarea sistemului juridic în noul stat.

1931

Noua clădire a Facultății de Drept a fost deschis pe malul râului Vltava, în centrul orașului Praga. Acesta a fost proiectat de arhitectul remarcabil renume mondial Kotěra și construit de arhitectul colegul său Machon.

Locații

Praga

Address
Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze

nám. Curieových 7
116 40 Praha 1
Czech Republic

Praga, Praga, Republica Cehă

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Programe

Această școală oferă și: