Charles University Third Faculty of Medicine

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Vinohrady campusul de îngrijire a sănătății a început dezvoltarea sa la începutul secolului 20, până atunci, la periferia orașului. În 1902, împăratul Franz Joseph I, a inaugurat Spitalul Vinohrady ca spital primar pentru cetățenii din cartierele Královské Vinohrady și Zizkov. In 1925 Institutul de Sanatate de Stat a fost openin imediata apropiere a acestuia. Ambele instituții au început în curând să joace un rol cheie în dezvoltarea de îngrijire a sănătății în Praga, Boemia și Cehoslovacia. Inainte de divizarea Facultății de Medicină din 1953, ambele insitutii a servit la formarea studenților medicale, în funcție de activitatea sistematică a personalului lor demn de menționat.

Din Spitalul Vinohrady, au existat și anume Prof. de Oftalmologie Josef Janků, descoperitorul toxoplasmozei oftalmice (M. Jankumi); Prof. Lung și Chirurgie abdominală Emerich Polák; fondatorul chirurgiei plastice ceh Prof. František Burian. Dupa al doilea război mondial: fondatorul Diabetologie cehoslovac Prof. Jiří Syllaba, un renumit cardiolog Prof. Vratislav Jonáš, fondatorul ceh Hematologie pediatrie Dr. Jiří Janele, prof de Neurologie J. SEBEK, Prof. de Medicină Legală E. Knobloch sau șeful Institutului de Psihiatrie doc. V. Petran.

A personalului Institutului de Stat de Sănătate și anume: Prof. Ivan honl, care a stabilit prima terapeutică Institutul Pasteur asupra stării noastre de teritoriu. Personalul acestui Institut au participat la numeroase programe la nivel mondial ale Organizației Mondiale a Sănătății, după al doilea război mondial, printre altele, în eradicarea globală a variolei (Prof. Karel Raška). Bazat pe o astfel de tradiție bogată, era posibil să se stabilească o nouă facultate medicale în campusul Vinohrady de îngrijire a sănătății.

Facultatea noastră se referă la tradiția studiilor medicale la Universitatea Charles ca a format unul dintre cele patru subiecte de bază în momentul înființării sale în 1348. Din anul universitar 1882-1883, Facultatea de Medicina, la fel ca și restul Universității, a fost împărțit în două părți - germane și cehe. Pe 17 noiembrie 1939, împreună cu toate celelalte școli cehe, partea cehă a Universității a fost închisă. Aceasta oprire temporară în educație cehă a durat până în 1945. Apoi, împreună cu întreaga Universitatea germană, Facultatea de Medicina germană a fost desființată. proprietatea sa a fost predat la Facultatea de Medicina Cehă. În 1953 Ministerul Învățământului Superior împărțit la Facultatea de Medicină din Praga, în trei facultăți distincte: Facultatea de Medicina Generala (inclusiv stomatologiei), Facultatea de Pediatrie, si Facultatea de Igiena. Acesta din urmă a fost transformată în actualul Facultatea treia de Medicina din 1990.The faptul că un nou Facultatea independentă de igienă a fost creată în 1953, a adus unele modificări fundamentale: această facultate conservate un accent medical de bază, deși specializat în domeniul igienei și prevenire. Pe de o parte, această specializare a permis să se dezvolte toate ramurile de igienă în medicina noastră post-război, dar pe de altă parte acesta, în același timp, cu acces restricționat și limitat domeniul de realizare a studenților în practica clinică.

Instrucțiunea de medicina de la perioada comunistă a fost etichetata printr-o abordare bazată mai degrabă formalistă și cadre. Din noiembrie 1989, am fost în măsură să efectueze toate modificările substanțiale în organizarea Facultății necesară pentru realizarea noilor reforme curriculare și de studiu. Numele Facultății a fost schimbat la al 3-lea Facultatea de Medicină, Universitatea Charles, care a subliniat accentul general de primar. Conf. Prof. Cyril Höschl, MD, a fost primul decan al Facultății ales în alegeri libere după revoluția din 1989. Senatul Academic a fost stabilit apoi, împreună cu Consiliul științific, care apelează în prezent mulți membri străini restante. Au existat concursuri pentru toate posturile de conducere la anumite institute, clinici, precum și pentru alte posturi universitare. Curriculum-ul a fost restructurat, astfel încât planul studiului reflectă orientarea generală a Facultății de integrare a unui domeniu dezvoltat de subiecte preventive. O mulțime de angajați din diverse secțiuni ale Ministerului Sănătății și Academia de Științe a Republicii Cehe sunt implicate direct în pedagogic precum și activitățile de cercetare ale Facultății.

În luna septembrie 1992 a fost deschis un nou clădire Facultatea de la strada Ruská. Acesta găzduiește Biroul Dean, departamente diferite teoretice, Departamentele de igienă și discipline preventive, și, nu în ultimul rând, Centrul de Informare Științifică, nou înființat în anul 1992. În mai 1991 doamna Margaret M. Bertrand, un profesor canadian de limba engleza, a fondat un premiu pentru cel mai bun student al Facultății care urmează să fie acordate anual, la ceremonia de absolvire. Condițiile de studii și lucrări științifice s-au îmbunătățit odată cu deschiderea la etajul 6 nou construit din clădirea principală a facultății în mai 2000, acomodarea, printre altele, Departamentul de Nutritie si laboratoare de chimie si biologie moleculara. îmbunătățirea în continuare a veni mai 2006, cu partea recontructed a Colegiului Nursing pe Ruská 91 în cazul în care Departamentul de Etică Medicală, Asistență Medicală și limbi străine se bazează acum. vizite în străinătate Students' devin o parte de neșters de instruire la Facultatea. Participarea la programe și prelegeri de către specialiști străini științifice și de cercetare internaționale permit Facultății să se răspândească aripile sale și de a stabili noi burse științifice reciproc avantajoase. Acest lucru facilitează îmbunătățirea calității materialului didactic, studii de noi metode, proceduri și abordări, creând astfel condiții tehnice indispensabile pentru atingerea unui nivel mai ridicat de educație.

O A 3-Facultatea de Medicină a conferit grade sale de predare la mai multe personalități remarcabile în ultimii trei ani, printre cele mai proeminente au fost: Prof. Zdeněk Neubauer în biologie, Doc. Ivan M. Havel în inteligență artificială, și prof Luboslav Starka in endocrinologie. În același timp, mai multe zeci de prelegeri de către specialiști străini cunoscuți a avut loc în incinta Facultății. Să menționăm cel puțin câștigătorul premiului Nobel pentru neurofiziologie Prof. J. Eccles, reputat specialist în psihiatrie Prof. P. Grof, și daseins-analitic Prof. Condrau. Astfel cum a propus Consiliul științific al Facultății, Sir Karl Raimund Popper (1902-1996), epistemolog, deschis sustinatorul societate, unul dintre cei mai mari filosofi ai secolului XX, a fost decorat cu gradul de Doctor Honoris Causa în medicină, la 25 mai 1994 de. A 3-Facultatea de Medicină a fost parte în atribuirea unui doctorat onorific unuia dintre descoperitorii ADN-ului, laureat al Premiului Nobel, profesorul James Watson. De asemenea, cu ocazia celei de-a 650 de ani de la întemeierea Universității Charles, ne-a sugerat ca un alt laureat al premiului Nobel, neurofiziolog la nivel mondial cunoscut, profesorul Huxley din Marea Britanie, de asemenea, să fie acordat un doctorat onorific în 1998.

MUDr. P. Čech facultatii noastre a initiat plasarea de placi de onoare în memoria câștigătorilor Premiului Nobel pentru Medicina Dl. și d-na Cori la casele lor natale pe străzile Salmovska și Petrska din Praga, în cadrul proiectului orașului Praga-europeană a culturii 2000. Cooperarea între facultăți ale Universității, în special facultățile de medicină, este în creștere. Universitatea susține o concurență sănătoasă în activități sportive între facultăți, și studenții să ia parte la diverse evenimente sociale și culturale, nu numai în această țară, dar și din străinătate. Facultatea editează revista VITA NOSTRA, reflectând viața academică a comunității și care reprezintă diverse părți ale Facultății în două aspecte distincte funcțional: VITA NOSTRA REVUE, o colecție trimestrială de articole, comentarii și reflecții, și VITA NOSTRA SERVIS, un buletin informativ care apare săptămânal. În anul universitar 1991-1992 Facultatea a luat pe studenții străini în medicină generală, cu accent pe prevenire. Limba de predare este engleza. Drepturile și îndatoririle studenților străini sunt stipulate în contractele încheiate între student și decan al Facultății.

Noile cerințe ale medicinei moderne asupra medicilor sunt reflectate în noul curriculum de Medicina, care Facultatea a implementat începând cu anul universitar 1996-1997.

Baza de predare a 3. LF include Facultatea Spitalul Královské Vinohrady, Psihiatrie Centrul Praha, Spitalul Na Bulovce, Spitalul Thomayer, Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, Spitalul Na Homolce, Spitalul Militar Central si Institutul National de Sanatate Publica. Experții marcanți ai Academiei Cehe de Stiinte si Institutul de Medicina clinica si experimentala, de asemenea, să participe la predare.

Locații

Praga

Address
Third Faculty of Medicine
Charles University in Prague
Ruská 87, 100 00 Prague 10
Czech Republic

Praga, Praga, Republica Cehă

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră