Charles University Faculty of Science

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Facultatea de Științe a fost înființată în 1920 ca a cincea facultate de la Universitatea Charles. În prezent are 29 de departamente, 3 muzee și o mare grădină botanică unde se află Departamentul de Studii și unele facilități pentru studenți.

În prezent, facultatea este divizată din punct de vedere academic și organizatoric în patru secțiuni: biologice, geografice, geologice și chimice. În plus față de aceste secții, facultatea are mai mulți specialiști în centre de predare și cercetare, inclusiv în instituții interdisciplinare precum Institutul de Studii de Mediu. Toate componentele facultății sunt active atât în ​​predare, cât și în cercetare.

Misiunea principală a Facultății de Științe este de a crea experți cu înaltă calificare în biologie, chimie, geografie, geologie și în alte domenii interdisciplinare. Efortul său științific și de cercetare vizează rezolvarea problemelor cheie legate de dezvoltarea societății umane. Unele dintre subiectele prioritare pe termen lung sunt sănătatea umană, studiul funcției și predicției dezvoltării ecosistemelor și biosferei și dezvoltarea materialelor ecologice bazate pe utilizarea resurselor regenerabile.

Facultatea de Științe oferă trei niveluri de învățământ, licență, masterat și doctorat. Toate programele de licență și de master cuprind atât predare teoretică, cât și exerciții practice în laboratoare, iar unele cursuri combină studiile academice ale științelor naturale cu formarea cadrelor didactice într-un domeniu ales. Cursurile de licență sunt introduceri la studii aprofundate care urmează în programele de masterat. Programele de studii de masterat pregătesc experți pentru institute științifice și de cercetare, cariere guvernamentale, industrie și sectorul privat. Absolvenții cursurilor de masterat cu elementul de formare a cadrelor didactice sunt calificați să predea în școlile secundare și în școlile profesionale secundare. Programele de studii doctorale pregătesc personal de înaltă specializare pentru activități științifice și de cercetare.

Locații

Praga

Address
Faculty of Science
Charles University in Prague
Albertov 6

128 43 Praga, Praga, Republica Cehă

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Programe

Doctorat