Read the Official Description

Facultatea de Administrarea Afacerilor - Universitatea de Economie, Praga

Istoria facultății datează din 1953, când a fost înființată Universitatea de Economie din Praga , în cadrul căreia a fost înființată Facultatea de Economie a Producției; după transformarea din 1989, a trecut la Facultatea de Administrare a Afacerilor (FBA). De-a lungul istoriei sale de șaizeci de ani, Facultatea a educat și a dezvoltat absolvenți pentru posturi în microsfere, adică la diferite poziții - inclusiv în managementul superior - în economie, afaceri, marketing, personal și alte domenii de activitate, precum și organizații non-profit. Facultatea este una dintre cele cinci facultăți ale Universității de Economie din Praga din campusul Zizkov; birourile sale sunt situate în așa-numita clădire Paradise Building .

În 2017, FBA, în calitate de instituție din Republica Cehă, a fost conferită cu prestigioasa acreditare internațională EQUIS. Această acreditare este acordată numai acelor facultăți cu standarde de predare superioare, cadre universitare excepționale, activități științifice de înaltă calitate și legături strânse cu practica de afaceri.

În istoria recentă, accentul academic predominant al FBA la toate nivelurile de studiu ( licență, masterat și doctorat ) a fost îndreptat spre administrarea și managementul afacerilor . Acest accent a fost extins recent, incluzând studiile universitare și postuniversitare, orientate spre managementul artelor.

Facultatea de predare se desfășoară în principal în limba cehă, dar FBA oferă și studii la nivel de licență în limba rusă și engleză . La nivel absolvent, FBA oferă o diplomă de master în management internațional, predată în limba engleză , care este organizată în colaborare cu 28 de universități de top din întreaga lume și care a obținut topuri de mai mulți ani de către Financial Times. În prezent, facultatea organizează numeroase programe de educație continuă, inclusiv studii MBA .

Activitățile de cercetare FBA sunt, prin natura lor, mai multe cercetări aplicate. În fiecare an, multe probleme economice și manageriale sunt abordate la facultate. Academicienii sunt binecunoscuți public ca autori ai publicațiilor științifice în domeniile economiei de afaceri, managementului, marketingului, sociologiei, psihologiei, resurselor umane, logisticii etc.

Practic, de la înființarea sa, FBA a menținut legături strânse cu sectorul privat și public . Partenerii corporativi oferă studenților Facultății o gamă largă de teme pe care să se concentreze tezele lor de licență și de masterat; în plus, directorii de top îmbogățesc mediul didactic oferind multe subiecte atractive din viața reală a afacerilor.

O instituție modernă de învățământ superior trebuie să aibă contacte internaționale extinse . În cazul Facultății noastre, suntem implicați într-un program de studiu internațional numit CEMS (Global Alliance in Education Management); oferim, de asemenea, numeroase burse pentru studenți și prelegeri făcute de profesori din străinătate, etc.

Este ambiția conducerii FBA pentru ca facultatea să aibă o poziție de lider în rândul instituțiilor de învățământ superior din Europa Centrală, concentrată pe pregătirea experților economici și manageriali în domeniu. Repetarea includerii FBA în clasamentul de prestigiu al școlilor orientate spre economie de către Financial Times sugerează că aceasta merge în direcția corectă.

Studii și activități pedagogice

Educația în programele de licență și de masterat se desfășoară în forma integrală . Studiile de masterat în administrarea afacerilor se pot face, de asemenea, pe bază de fracțiune de normă . În mod similar, predarea în programele doctorale este implementată atât pe bază de normă întreagă, cât și pe fracțiune de normă. Nu există taxă pentru programele predate în limba cehă . Toate celelalte programe percep taxele de școlarizare. FBA implementează, de asemenea, diverse cursuri de formare în cadrul învățării pe tot parcursul vieții, inclusiv un program MBA, în condiții financiare similare. De mult timp a existat un interes considerabil pentru studierea la FBA.

Programs taught in:
Engleză
Rusă

Această școală oferă și:

Doctorat

University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

În sfera economiei și managementului afacerilor, activitățile de cercetare ale doctoranzilor se axează pe subiecte precum noile teorii ale organizării economice; noi dire ... [+]

Pentru informații actualizate despre programele de doctorat la Facultatea de Administrare a Afacerilor, consultați site-ul web .

Doctorat în economie și management de afaceri (în engleză)

În sfera economiei și managementului afacerilor, activitățile de cercetare ale doctoranzilor se axează pe subiecte precum noile teorii ale organizării economice; noi direcții în măsurarea performanței afacerii; strategia de afaceri într-un context european; efectele globalizării asupra desfășurării activității; restructurarea și revitalizarea companiilor; inovație și strategie financiară a firmelor multinaționale; forme de cooperare în mediul de afaceri internațional; întreprinderi multinaționale comune; managementul companiilor; și alte aspecte conexe. Structura programului este următoarea:... [-]

Republica Cehă Prague
September 2019
La zi
Part time
3 anii
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Filiala de studiu Economics se concentrează pe instruirea oamenilor de știință și a cercetătorilor care doresc să obțină sau să își aprofundeze cunoștințele și abilitățil ... [+]

Pentru informații actualizate despre programele de doctorat la Facultatea de Administrare a Afacerilor, consultați site-ul web .

Ph.D. Economie (engleză)

Filiala de studiu Economics se concentrează pe instruirea oamenilor de știință și a cercetătorilor care doresc să obțină sau să își aprofundeze cunoștințele și abilitățile existente în domeniile macroeconomiei și microeconomiei. În domeniul macroeconomiei, accentul se pune pe aspectele analizei și pe influența mediului instituțional asupra procesului de luare a deciziilor în managementul macroeconomic în companii. În microeconomie, atât teoria prețurilor, cât și concurența sunt subiectele studiului și, în al doilea rând, analiza impactului politicilor microeconomice (structurale) asupra sferei corporative. Domeniul de studiu al studenților, pe lângă disciplinele obligatorii și opționale, implică activități științifice și de cercetare, bazate pe studiul independent al literaturii cehe și străine, care oferă cele mai recente informații în domeniu. Prin urmare, studentul este obligat să se angajeze în activitatea de publicare proprie pe parcursul studiilor. Studiile sunt completate de examenul de doctorat de stat și apărarea disertației doctorale. Este de așteptat ca absolvenții să lucreze în domeniul științei și cercetării, precum și în predare (în special în universități). De asemenea, vor lucra în departamentele strategice și analitice ale companiilor financiare și nefinanciare. Structura programului este următoarea:Blocul A: Subiecte comune pentru întreaga școală:... [-]

Republica Cehă Prague
September 2019
La zi
Part time
3 anii
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Sebastian: Why did I choose BBA?

Kathrin: Why did I choose CEMS?

Day of a Student at VŠE

University of Economics Prague Faculty of Business Administration
Address
Faculty of Business Administration University of Economics, Prague Nám. W. Churchilla 4
130 67 Prague, Prague, Republica Cehă
Website
Număr de telefon
224 098 440