Citește Descrierea Oficială

Viziunea facultății

Viziunea facultății este să fie principalul centru educațional, de cercetare și dezvoltare aplicativă din regiunea care studiază domeniile Biologie, Ecologie, Fizică și Matematică. De asemenea, se străduiește să fie centrul principal pentru educarea viitorilor profesori din Slovenia în diferite domenii precum știința, matematica și studiile tehnice.

Obiectivul facultății

Misiunea facultății este de a crea noi cunoștințe în domeniile științelor fundamentale precum Matematică, Fizică, Biologie, Ecologie și științe ale educației în Biologie, Matematică, Fizică, Chimie și studii tehnice, informatice și de mediu.

O tânără facultate cu tradiție

Facultatea de Științe Naturale și Matematică (FNM) a fost fondată în 2006. A venit atunci când Facultatea de Învățământ s-a descompus în trei facultăți diferite. FNM este împărțit în diferite departamente: Departamentul de Biologie, Departamentul de Fizică, Departamentul de Matematică și Științele Calculatoare și Departamentul de Studii Tehnice.

Facultatea desfășoară numeroase programe de studiu diferite a căror calitate este asigurată de personalul nostru academic excelent. Angajații facultății sunt oameni de știință și cercetători de renume mondial și, cu activitatea lor, au pus facultatea în vârf în domeniul cercetării. Activitățile de cercetare de succes pot fi văzute în programele noastre de studiu utile și relevante. O dovadă suplimentară a calității personalului nostru academic este în sondajele efectuate de studenți, unde profesorii de la FNM au cel mai bun punctaj. Prin urmare, FNM este o facultate de o calitate deosebită, care este, de asemenea, cea mai prietenoasă cu studenții.

Toate programele de studiu de la facultatea noastră au fost refăcute pentru a se potrivi sistemului bologna. Unele programe noi încep deja ca bologna. Începând cu 09/10, facultatea noastră oferă doar noi programe de studiu de la Bologna.

121779_DSCF4176-1.jpg

De ce să studiezi la Facultatea noastră?

În zilele noastre, știința crește mult și capătă un loc mai mare, mai important în societatea noastră. Studierea științei duce la colectarea de noi cunoștințe care garantează fiabilitate și rezultate de lungă durată. Tinerii încep să realizeze din nou că a fi bine educat în știință și matematică face posibil să fie bine angajat și să aibă o carieră minunată. Studenții noștri au obiective clar definite și așteptări de viață, care servesc ca o sursă excelentă de motivație pentru studiile lor.

Atributive atractive ale Facultății de Științe Naturale și Matematică sunt:

  • Avem un sistem de tutorat de succes.
  • Ajutorul intergenerațional este ceva pe care îl folosim în fiecare zi.
  • Studenții pot coopera în proiecte în timp ce studiază ca studenți.
  • Studenții pot participa la numeroase activități extracurriculare pe care le oferă facultatea.
  • Studenții pot câștiga experiență suplimentară în timp ce lucrează locuri de muncă studențești în domeniul lor de expertiză.
  • Studenții pot folosi numeroase conexiuni interdisciplinare în domeniile Științei, Tehnicii, Medicamentului, Studiilor Economice și, prin urmare, își pot extinde cunoștințele.
  • La facultatea noastră studenții nu sunt numere!

Opțiuni de angajare

Educația în știință și matematică permite găsirea de locuri de muncă bune și realizarea unei cariere de succes, mai ales că sunt puțini absolvenți care se specializează în știință și matematică în Slovenia. Ocuparea forței de muncă este posibilă în industrie, bănci, agenții de asigurări, instituții publice, școli etc. Educația permite, de asemenea, alte posibilități de auto-angajare.

Opțiunile reale de angajare pot fi găsite în aplicațiile de acreditare ale programelor individuale.

121780_DSCF2141-1.jpg

Facultatea de cercetare

Partenerii FNM (Facultatea de Științe Naturale și Matematică) aparțin unuia dintre cercetătorii de renume din lume, iar facultatea este cunoscută prin activitățile sale științifice ca fiind cea mai bună la Universitatea din Maribor.

Facultatea dezvoltă în mare parte cercetări în domeniile biologiei, ecologiei și ecologismului, biofizicii, biologiei sistemelor, fizicii sistemelor complexe, nanotehnologiei, matematicii, algebrei, geometriei, topologiei, ingineriei, științelor computerelor, chimiei organice și științelor educației.

Studenții noștri sunt incluși cu succes în activitățile și proiectele de cercetare menționate mai sus.121877_FNM-modrozelen-bitnaslika-velika.jpg

Programe predate în:
  • Engleză

Această școală oferă și:

Doctorat

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

În primul semestru al primului an, studentul ia trei discipline obligatorii și două discipline pedagogice elective, care reprezintă baza studiului de doctorat în domeniul ... [+]

Structura programului

În primul semestru al primului an, studentul ia trei discipline obligatorii și două discipline pedagogice elective, care reprezintă baza studiului de doctorat în domeniul ingineriei în învățământ. În al doilea semestru al primului an, elevul perfecționează cunoștințele cu două materii elective în domeniul tehnic și un curs electiv în domeniul didactic pedagogic. În același timp, își începe activitatea de cercetare individuală pe probleme relevante în domeniul educației în inginerie. În două semestre, studentul finalizează 1800 de ore de forme organizate și individuale de studiu și de cercetare și colectează 60 de credite ECTS.

În semestrul de iarnă al celui de-al doilea an, studenții urmează cursuri facultative opționale din programele de studii postuniversitare ale facultăților sau universităților interne sau străine (un curs de direcție tehnică și un curs de pedagogie). De asemenea, studentul poate selecta subiecții dintre subiectele elective ale programului de studiu propus, dacă nu le-a selectat anterior. În semestrul de iarnă al celui de-al doilea an, studentul efectuează, de asemenea, activități individuale de cercetare, pe care le continuă în al doilea semestru al doilea an. În două semestre ale celui de-al doilea an, studentul finalizează 1800 de ore de forme organizate și individuale de studiu și cercetare și colectează 60 de credite ECTS.... [-]

Slovenia Maribor
Contactează şcoala
Engleză
La zi
4 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Întregul studiu este evaluat cu 240 de credite ECTS, conține 8 semestre și durează 4 ani. La începutul studiului, studentul, de comun acord cu mentorul activității, alege ... [+]

Subiectul

Întregul studiu este evaluat cu 240 de credite ECTS, conține 8 semestre și durează 4 ani. Din 240 de credite ECTS, 180 ECTS sunt destinate lucrărilor individuale ale studentului în cadrul lucrărilor de cercetare individuale (IRW), iar 60 ECTS sunt pentru forme de studiu organizate. În cadrul acestora, studentul finalizează cursurile obligatorii Introducere în Cercetare și Seminar (3 credite ECTS fiecare, 6 conținuturi ECTS obligatorii în total), 30 de forme de studiu organizate ECTS sunt completate de către student, sub formă de muncă, cu un îndrumător obligatoriu individual Lucrări de cercetare IV (3 ECTS fiecare), în total 15 credite ECTS) și Lucrări individuale de cercetare VI (6 credite ECTS) și în cadrul disertației de doctorat (9 credite ECTS). Restul de 24 de credite ECTS din 60 ECTS sunt elective, pe care studentul le obține prin finalizarea a trei cursuri elective de bază (6 ECTS fiecare) în cadrul modulelor selectate fizică, biofizică, fizică educațională și cu două cursuri elective Abilități transferabile I și II (3 ECTS) fiecare).... [-]

Slovenia Maribor
Contactează şcoala
Engleză
La zi
4 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Programul de studiu oferă o mare deschidere și flexibilitate, deoarece elevii își pot modela în mod activ traseul educațional individual în funcție de propriile interese ... [+]

Obiectivele programului

Programul de studiu oferă o mare deschidere și flexibilitate, deoarece elevii își pot modela în mod activ traseul educațional individual în funcție de propriile interese și orientări ale carierei, cu accent pe cunoștințele matematice teoretice, aplicate sau orientate pe computer. Cu sprijinul mentorilor, fiecare student construiește treptat setul necesar de cunoștințe și experiență de cercetare pentru a gestiona în mod independent probleme practice extrem de solicitante în domeniul lor de studiu. O caracteristică importantă a programului de studiu de doctorat în Matematică este comparabilitatea, deschiderea și flexibilitatea sa internațională: prin implicarea studenților în diverse cercetări științifice și proiecte aplicate care au loc la facultate.... [-]

Slovenia Maribor
Contactează şcoala
Engleză
La zi
4 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

University of Maribor (Full lenght promovideo)

Address
Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška cesta 160
2000 Maribor, Unitatea administrativă Maribor, Slovenia